Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Mijn Droomvakantie...

Een ideale vakantie, een droomvakantie, kun je die wel hebben als je met kinderen op vakantie gaat? Natuurlijk denk je meteen, maar hoe dan?

Toen ik 16 jaar oud was, wist ik precies hoe mijn ideale vakantie eruit moest zien: Zon, zee en Stappen! Lekker met vriendinnen een beetje zonnen, hangen bij het zwembad of de zee en genieten van de boetiekjes. En 's avonds een beetje van kroeg naar kroeg hoppen in een onbekend, warm land. En er moesten natuurlijk wel voldoende Nederlanders zijn, want Engels spreken was niet mijn sterkste kant.

Toen ik een vriendje kreeg en met hem op vakantie ging, was het nog steeds Zon en Zee, maar het stappen werd minder. Wel zaten we 's avonds lekker van een cocktail te genieten op een terrasje aan zee, nadat we over de boulevard hadden geslenterd. En vanachter je cocktail een beetje mensen kijken, gezellig kletsen, lachen, flirten, je kent het wel. Overdag gingen we zwemmen, van de zon genieten, maar ook uitstapjes maken. Cultureel, actief, dat maakte niet uit, als het ons maar leuk leek.

Na onze bruiloft (met datzelfde vriendje) zijn we naar Bali geweest. Echt heel erg mooi. Ook hier hebben we niet alleen maar op een handdoekje gelegen, maar trokken we met een gids het eiland rond. Onbekende plekjes waar je weinig toeristen zag, maar ook de echte trekpleisters hebben we bewonderd. Dit was echt mijn ideale vakantie.

Maar toen kregen we kinderen. Verre reizen zaten er niet meer in. Onze oudste was een huilbaby en hem deed je echt geen plezier met een vlucht naar een ver land. De eerste keer dat we met zijn drietjes op vakantie gingen, zijn we dan ook mooi dichtbij huis gebleven. Mocht er wat zijn, dan konden we direct weer terug. Het jaar daarna ging het al veel beter met onze zoon en was het een blij jongetje. We durfden het toen wel aan om naar Italië te gaan. Voor het eerst zo'n lange reis, maar wel met onze eigen auto. Als er wat was, konden we gewoon stoppen.

De jaren die volgenden deden we het om en om: in Nederland, naar het buitenland, weer in Nederland en weer naar het buitenland. Ons tweede en derde kind werden geboren in de jaren dat we in Nederland bleven. Toch maar weer veilig bij huis. De jongste is nu twee jaar en ook dit jaar gingen we met de auto naar de zon. Kroatië was dit keer de bestemming. Een mooie, grote camping, waar zowel voor onze oudste (6 jaar), middelste (4 jaar) en jongste wat te beleven was. En wat hebben we genoten! Onze jongste dochter vond het geweldig bij de Kidsclub, speciaal voor kinderen van 8 maanden tot en met 4 jaar. Vaak gingen we daar 's ochtends even heen, zodat ze een uurtje of wat kon spelen met de andere kindjes. Ook onze dochter van 4 ging dan mee. Dit voelde vertrouwd voor haar en ook zij had het erg naar haar zin. Onze oudste vond de Jeugdclub voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar wat minder leuk. Ze spraken geen Nederlands en dat vond hij wel erg jammer. Er waren Nederlandse kinderen genoeg en daar speelde hij dan ook lekker mee. Het was geweldig om te zien hoe snel er vriendschappen worden gemaakt.

Wanneer we 's middags naar het zwembad gingen, viel het me op hoeveel kinderen ze al kenden bij naam. Vooral de oudste twee hadden vriendjes in overvloed. Op zo'n moment heb je als ouder ook echt een mooie vakantie; lekker genieten met wat drinken aan het zwembad, toekijkend hoe mooi je kinderen aan het spelen zijn in het water!

Ook de invulling voor 's avonds stond zo goed als vast. De Mini-disco was toch echt wel favoriet. Onze zoon was een beetje sceptisch: je gaat toch niet dansen als je een jongen van zes bent! Maar met de spelletjes die ze tijdens deze minidisco deden, speelde hij vrolijk mee. Onze dochter van 2 was de hele tijd op de dansvloer te vinden, moe of niet! Zij vond het dansen geweldig. En onze dochter van 4 keek toe vanaf de eerste rij. Zij had haar stoel zo neergezet aan de rand van de dansvloer dat ze alle danspasjes van dichtbij kon zien. Want ook al deed ze in Kroatië niet mee aan de dansjes, thuis worden ze volop gedanst! Geweldig was dat voor ons, als papa en mama om te zien hoe je kinderen zo aan het genieten zijn.

Een ideale vakantie met kinderen is toch echt wel mogelijk. Ik geniet zelf op vakantie erg van luxe en word graag bediend, maar als mijn kinderen het naar hun zin hebben op een mooie camping waar ze veel vriendjes hebben dan is mijn vakantie ook perfect! Ook al zitten we in een chalet waar je zelf je drinken moet halen en je eten moet maken. En wanneer de kinderen dan op bed liggen, genieten mijn man en ik van een drankje op de veranda. Vanachter ons glaasje lekker mensen kijken, gezellig kletsen, spelletje spelen en een beetje flirten!