Snap
  • Mama
  • boos
  • kinderopvang
  • woedend
  • bijten
  • verbluft

"Mijn dochter werd 25 keer gebeten op de crèche en ze deden niks"

De moeder van het kindje slaat alarm op Facebook.

Een Amerikaanse vrouw, Alice Bryant, is woedend op de kinderopvang van haar vijftien maanden oude dochtertje. Toen ze haar kind Rosalynn daar ophaalde, zat ze onder de bijtwonden. Ze telde zeker vijfentwintig afdrukken, verspreid over haar hele rug. 

"Zijn dit echt bijtwonden?"

Bryant was pas verhuisd naar Tuscon in de staat Arizona. Haar dochtertje ging naar de nieuwe crèche, maar na vijf dagen ging het al mis. Thuis ontdekte ze de bijtwonden op de rug van haar kindje. "Eerst dacht ik: 'Zijn dit echt bijtwonden?' Daarna kon ik niet meer nadenken, ik begon gewoon te huilen", zegt de vrouw. 

Geen gehoor

Vervolgens heeft ze aangifte gedaan. Samen met de politieagent telde ze de bijtwonden. "Het minimum was vijfentwintig, het zijn er zoveel, ze zijn moeilijk te onderscheiden." Daarnaast deed ze ook aangifte bij de inspectie die de kwaliteit van crèches controleert, maar daar hoorde ze niks meer van. 

Facebookbericht

Inmiddels is het twee maanden geleden dat het gebeurde. Bryant heeft nog met niemand contact gehad. Woedend deelde ze daarom foto's op Facebook, daarop is de zwaar gehavende rug van dochtertje Rosalynn goed te zien. Ze vraagt anderen de foto's en het bericht zoveel mogelijk te delen. Ook waarschuwt ze voor de organisatie achter de kinderopvang: "Ze hebben me niet eens gebeld toen het gebeurde. Ook vertelden ze niks toen ik mijn dochtertje ophaalde. Alle wonden liep ze op één dag op". 

Zorgen

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de zaak nog steeds in onderzoek is. Er zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen. Bryant maakt zich zorgen: "Het lijkt erop dat er geen actie wordt ondernomen, hetzelfde kan nu andere kinderen en ouders overkomen. Het feit dat niemand iets doet en dat niemand iets ondernam in de minuten dat mijn kind werd gebeten... Misschien werden de kinderen alleen gelaten, misschien werd het huilen genegeerd, ik weet het niet".

De kinderopvang heeft nog niet gereageerd op het incident. 

Bron: AD