Snap

Mijn dochter is geboren, met 27 weken

Een rollercoaster ineens

Maandag 29 augustus dacht ik blaasontsteking te hebben. Ik was toen 26+2 zwanger. Ik moest naar ziekenhuis komen voor onderzoeken. 

Eenmaal aangekomen in het Sint Anna ziekenhuis zei de gynaecoloog: eerst even kijken naar de baarmoedermond. Ineens sloeg te sfeer om. De gynaecoloog zei ik ga mmc ziekenhuis bellen je hebt 6 a 7 cm ontsluiting en je zult binnen 48 uur bevallen.

 Ik was verbaasd want ik had nergens last van. Ik werd met spoed in de ambulance vervoerd naar het mmc in Veldhoven. In de tussentijd had ik al 1 keer longrijping medicatie gekregen. Eenmaal daar gekomen gebeurde er zoveel. Ik kreeg weeënremmers. De gynaecoloog voelde en zei inderdaad 7 cm ontsluiting. Ik geloofde er nog niks van. In de loop van de dag kwam er nog een Gynaecoloog die maakte een echo. Deze was te rustig voor mijn gevoel. Want er was al de hele ochtend drukte om heen. Ze zei ik laat nog even een gynaecoloog kijken. De 2 gynaecoloog keek en na een echo en inwendig onderzoek zeiden ze je hebt geen 7 cm ontsluiting maar 1 cm je baarmoedermond is wel verkort.
Ik mocht een de loop van de middag naar een gewone kamer. Ik moest wel in het ziekenhuis blijven en kreeg bedrust voorgeschreven. De dag erna kreeg ik nog een keer longrijping en weeën remmers. In de loop van de week werden er veel ctg's gemaakt maar het ging nog steeds goed. Zaterdags 3 september hadden ze het erover dat ik nog 1 week moest blijven en daarna huis mocht , ik was inmiddels 27 weken zwanger. Ik was blij want het ging goed ik had nog steeds maar 1 cm ontsluiting. Ik kreeg in de loop van zaterdag buikpijn ik had veel last van de darmen. S avonds werd er toch besloten nog een ctg te maken. Na 4 uur nog geen goede ctg. Er werd een echo gemaakt daar zag alles er goed uit. Ik werd anders neergelegd en er werd nog een ctg gemaakt. 

Na 1 uur kwamen de artsen ze zeiden de ctg is goed. Ik zei tegen het is niet goed was ik voelde dat het niet goed was. Er werd besloten dat ze gehaald ging worden in de loop van de nacht of ochtend. Maar Ineens ging het snel en lag binnen half uurtje in de ok.  Ik kreeg een spoed keizersnede.  Helaas werkte de verdoving niet en heb ik alles gevoeld. En de keizersnede en alles duurde 75 minuten.Zondag 4 September om 00:40 werd onze dochter Hazel geboren 27 weken en 1 dag, ze woog 830 gram. Ons meisje was geboren en ze liet meteen zien dat ze een vechter was ze wilde het infuus eruit halen. Vanaf haar geboorte horen wij dat ze is vechtertje is . Ze doet het zo goed en heeft de hele verpleging om gekocht met haar lieve /pittige karakter. Ze heeft een enorme wilskracht en gelukkig heeft ze zo'n grote stappen gemaakt de afgelopen weken. Ik had al heel snel na de geboorte van Hazel de stichting early birds gemaild .

 Dinsdag 18 oktober was het eindelijk zover Mieke kwam bij ons op bezoek, dit voelde als een warm bad voor ons. Ons meisje Hazel was inmiddels al 33+3 oud en woog al 1500 gram. 

Ons meisje groeide iedere week ze deed het zo goed.

Toen Hazel 35 weken was werden we overgeplaatst in ziekenhuis  dichterbij huis. Ons meisje deed hier zo goed. Na 3 dagen gingen we flesjes proberen te geven te dronk gewoon 10 cc op. Iedere ging ze meer drinken na 1 week dronk ze alles op.

In bad gaan vond ze heerlijk en ze werd dan helemaal zen.  Met 35+5 werd ze verlost van zuurstof  masker.  Dit was zo fijn  en je kon nu ook al beter haar gezicht zien.  Met 37 weken had ze al zovaak de sonde uit getrokken dat ook eruit bleef omdat ze alles al opdronk.

Ze heeft in het ziekenhuis zoveel diploma's gekregen. 

Met 37+6 mochten we eindelijk als gezinnetje  naar huis.

Hazel deed het zo goed dronk alle flesjes leeg.

Woog inmiddels 2025 gram.

Zo lang uit gekeken naar dit moment 

Eindelijk als gezinnetje naar huis en gaan genieten  .

1 week geleden

Wat is dat spannend geweest! Maar fijn dat de afloop goed was. Dat kan ook weer hoop geven! ❤️ Veel geluk voor jullie 🍀

Pff, wat een spannende tijd. En dat moment van naar huis gaan, moet vast hemels zijn geweest! Hoor graag hoe het nu met jullie gaat. We lezen alles mee. Liefs, Laura