Snap
  • Mama
  • #babyboy
  • #alleenstaandemoeder
  • #singlemom

Mijn brief aan jou

6 maanden singlemama

Lieve Rey,

6 maanden geleden kreeg ik een nieuwe titel, een titel waar ik elke dag meer dan trots op ben. Mama zijn van jou is het grootste cadeau wat ik ooit heb gekregen. Mama doet er alles aan om jou te geven wat je nodig hebt, want jouw mama heeft in volle overtuiging voor jou gekozen. Maar mama is geen papa, mama kan papa niet vervangen en de vader-zoon activiteiten kan mama zo goed mogelijk proberen te faciliteren maar het zal nooit hetzelfde zijn.

Dat jij een ouder mist geef ik toe en ik zal zorgen dat ik er altijd voor je ben als je hierover verdrietig bent of vragen hebt. Mama mist ook iemand aan haar zijde, iemand die even trots naar jou kan kijken als ik zelf doe. Een rolmodel voor jou en een schouder om op te huilen voor mij. Iemand die zegt: ‘slaap jij maar even lekker uit’ of ‘maak je geen zorgen je doet het goed zo’. Want de druk die mama voelt om het goed te doen is zwaar. Het gevoel dat ik mij extra moet bewijzen maakt dat het voelt alsof jij anders iets te kort zou komen.

Maar mama doet er alles aan om te zorgen dat dat niet zo is. Nee we kunnen financieel gezien geen gekke dingen doen. En waarschijnlijk wonen we nog jaren op die kleine postzegel boven de kapper en zal je niet opgroeien met een heerlijke achtertuin om in te spelen. Als ik daar veel aan denk voel ik mezelf wegglijden in de slachtofferrol, vol met zelfmedelijden en heb ik eigenlijk gewoon een schop onder mijn kont nodig, want ik weet dat ik jou alles geef wat in mijn mogelijkheid ligt. Gelukkig zorgt jouw lach op je gezicht voor die schop onder m'n kont. Door die lach kan ik er op een moeilijke dag gewoon weer tegenaan. Jou dag in dag uit zien groeien maakt alles goed. Want dat je een ouder om je heen mist betekent niet dat je niet genoeg liefde krijgt. Liefde is er in overvloed, vanuit mij maar zeker ook vanuit je opa en oma, ooms en tantes en nog veel meer lieve mensen die voor ons klaarstaan.

Daarom gaan wij ons leven niet laten draaien om wat er niet is, maar laten we dankbaar zijn voor wat we wel hebben. Namelijk elkaar, een enorm sterke band samen, lieve mensen om ons heen, en niet te vergeten overvloedig veel kusjes en knuffels.

Lieve Rey, ik hou van jou, tot de maan en terug!