Snap
  • Mama
  • Zwanger
  • moederschap
  • begin

Mijn begin van het moederschap avontuur

Mijn eerste blog

Mijn eerste blog ever... 

Laat ik proberen om bij het begin te beginnen. 

Als klein meisje droomde ik er van om moeder te worden. Het liefst vrij jong en dan van een dochter waar ik heerlijk mee kon tutten, leuke dingen doen etc etc. Een Gilmore Girls relatie van Lorelai en Rory zo zag ik het voor me. 

In 2009 ging ik samen wonen met Jan-Willem. We hadden een mooie beneden woning met 1 slaapkamer. Ideaal om mee te starten. Ik was 19 jaar en zat nog op school. Een kind zat in mijn gedachte maar toen nog niet zo dat ik er mee bezig was. 

In 2011 was ik klaar met mijn opleiding, had een baan en was nog steeds gelukkig met Jan-Willem. Ik was 21 en wel toe aan een stapje in onze relatie. Maar daarvoor zijn er 2 mensen nodig en vriendlief wilde dat toch nog niet. 

December 2013 kregen we naar een lange zoektocht eindelijk de sleutel van een gezinswoning. Nieuwbouw, 3 slaapkamers en een hele grote zolder. Ik had al meteen een bestemming voor de babykamer. Jan-Willem was nog terughoudend en ik moest eerst de kamer, die vol stond als opslag, opruimen en dan zou hij er over nadenken. Zo gezegd zo gedaan. 

Het duurde bij hem even voordat hij het idee van een kleine zag zitten. Totdat we het verschrikkelijke nieuws kregen dat zijn vader ongeneeselijk ziek was. Hij hoopte dat hij zijn vader een kleinkind kon schenken. Ik stopte met de pil. 

3 maanden later kwam mijn vriendin bij me op visite samen met haar vriend. Ze vertelde dat ze zwanger waren. Ik was ontzettend blij voor haar maar o wat was ik jaloers. Ik wilde ook zo graag...

Een paar dagen later kon ik haar vertellen dat ik ook zwanger was.

Dat was het begin van een spannende tijd...