Snap
  • Mama
  • bakfiets
  • Bakfietsmoeder
  • babboe
  • babboebakfiets

Mijn babboe BIG E bakfiets

Vakantiegevoel zo dicht bij huis #babboe
Snap

Een bakfiets. In mijn omgeving zie ik ze steeds meer. Vaders en moeders met hun kroost in de bak lekker aan het fietsen. Ik vond het altijd al tof, maar kon me prima redden met mijn gewone fiets. Zitje voorop, zitje achterop en fietsen maar. Toen was ik in verwachting van ons derde kindje, onze lieve Bo. Hoe ga ik dat straks doen? Spookte er regelmatig door mijn hoofd. We hebben ook een auto, maar op de fiets stappen is soms zoveel fijner! Het antwoord is natuurlijk een bakfiets! De kinderen kunnen mee, maar ook nog mijn tas(sen). 

Wij kochten een Babboe Big-E. Dat is een driewieler met elektrische trapondersteuning. Waar mijn man er zo op wegfietste, moest ik toch wel een dag of 2 wennen. Ik weet niet wie er harder moest lachen toen ik tijdens mijn eerste ritje bijna de struiken in fietste, ik, mijn man of de kinderen. Onze dochter bleef me aanmoedigen ‘Je kan het mam’, zo lief! Ik moest even het gevoel krijgen, het fietst toch heel anders dan een gewone fiets. Maar dat gevoel kwam er vrij snel en ik ben niet in de struiken gefietst ;) Doordat het een driewieler is, sta ik goed stabiel en fiets ik zo weg wanneer ik stil sta. Dat vind ik echt heel fijn. Ik ben er zo blij mee! De kinderen vinden het ook helemaal geweldig. Sep roept dagelijks ‘woooehoeeee BAKFIETS!’ Dan trekt hij zijn laarsjes aan en wil een rondje fietsen. Persoonlijk vind ik de elektrische ondersteuning heel fijn. Zeker wanneer ik de bak vol heb en een heuveltje over mòèt geeft het net dat extra zetje zodat ik gewoon omhoog kom. Ook als ik een wat langer rondje fiets is dat extra fijn. 

Snap

Bo is nu 3 maanden en mag vanaf nu mee in de babyschaal. Deze hebben we er ook echt pas met 3 maanden op gezet. Voor de tijd zat hij in de draagdoek en viel hij altijd meteen heerlijk in slaap. Lot en Sep zitten altijd in de gordels in de bak. We wonen in het oosten van het land en zoeken niet de drukke wegen op. We fietsen vaak even langs de bakker, naar de speeltuintjes of Matthijs fietst na het eten nog even met de oudsten naar de diertjes.

Snap

Zeker nu het eindelijk echt lekker lenteweer wordt, gaan we de bakfiets nog vaker pakken. Alle 3 mijn lieve kindjes erin en we gaan op avontuur. Lekker naar het bos of naar het meertje met een emmer en schep, gezellig picknicken of nog een rondje door de weilanden en langs de paardjes. Het geluk zit ècht in de kleine dingen en de kinderen genieten zo intens van onze avontuurtjes. Ik geniet dan keihard mee en krijg een vakantiegevoel zo dicht bij huis. 

Snap

Hoe weet je welke bakfiets bij jou past?

Dat is natuurlijk een kwestie van verschillende factoren. Op de site van Babboe staat een keuzehulp. Hier hadden wij best veel aan. Toch is het online altijd anders dan ècht kunnen testen. Dat kan bij een testdag van Babboe, maar wat dus supertof is, is dat je bij een Babboe ambassadeur een proefrit kunt aanvragen. Zoek eenvoudig op je woonplaats, zo zie je meteen bij wie je een testrit kunt aanvragen bij jou in de buurt. Je kunt ook de zoekfunctie aanpassen op het type bakfiets, wel/niet elektrisch etc.

Als je een Babboe bakfiets hebt, kun je je ook aanmelden bij ‘Try my Babboe’ als ambassadeur. Hier staan dan weer leuke extra’s tegenover (bijvoorbeeld sparen voor gratis onderhoud). Ik heb me hier ook voor aangemeld want ik ben enthousiast over mijn bakfiets en wil dit graag overbrengen!

Snap

Jullie hebben het vast al gelezen, ik ben enthousiast! Misschien twijfel je nog en wil je graag een proefrit maken. Dit is dus je kans, fijn he? Wie weet zie ik jou wel gauw op mijn bakfiets

Liefs, Marinka

2 jaar geleden

Wat lief en fijn dat je die mag lenen ! ☺️

2 jaar geleden

Ik heb een tweewieler, ook heel blij mee

2 jaar geleden

Oh wat een vrijheid he met een bakfiets! Ik leen die van de buren ongeveer een keer per maand om eropuit te gaan met mijn kinderen en hondje. Een driewieler en zo fijn!