Terug
Blog header image

Mijn allerergste bedblunder (tot nu toe...)

Het enige wat ik kon denken was: "Dit gebeurt niet echt. Dit kan echt niet waar zijn."

Ik ben een alleenstaande moeder van 2 kids, ze zijn 12 (Lara) en 14 jaar (Joris) oud. Ons gezin is ontzettend hecht en we doen de leukste dingen samen (zelfs de puberende zoon!). 

Sinds een paar jaar ben ik weer aan het daten, nadat de vader van mijn kinderen 6 jaar geleden geen contact meer met ons wilde en is weggegaan. Wij waren er als gezin kapot van, maar het heeft ons uiteindelijk sterker en hechter gemaakt! 

Nooit had ik bij een man een super fijn gevoel. Ik kon iemand aardig en gezellig vinden om wat mee te drinken, maar het bleef toch vaak bij vriendschap. Tot Evan naast mij stond op het schoolplein. Een alleenstaande, knappe (ook belangrijk!) vader met een dochter die bij mijn dochter in de klas zat. Ze waren net hierheen verhuisd. Het klikte meteen en we spraken af om samen wat te gaan eten. De kinderen had ik verteld dat ik met een vriendin wat ging eten, dit gaat hun niks aan. Mama gaat los! 

Na een paar afspraakjes gehad te hebben, gingen wij op een gegeven moment wat drinken samen. Een gezellig kroegje was de locatie van deze afspraak. Na een paar keer handjes vast gehouden te hebben, het ouderwetse voetjegevrij en de eindeloze staren in elkaars ogen, besloten we terug naar mijn huis te gaan. Evan had een oppas thuis voor zijn dochter, bij mij lette mijn zoon op, maar die sliepen allang. De slimste keuze was dus om even bij mij langs te gaan. 

Half giechelend als twee schoolmeisjes strompelden we naar binnen en vonden we (met moeite) mijn slaapkamer deur. We belandden op het bed en daar gingen we. Ik zal niet te veel op details in gaan, maar het was een zeker fijn avondje besteed. Midden in de vrijpartij (lees: ik en Evan. Naakt in bed. Nog bezig...) komt ineens Joris binnen. Geschrokken, verstijfd en een beetje lacherig laat ik mijzelf vallen op het bed. Joris kijkt half in shock en slaat een zachte "oh" uit. Evan verdwijnt langzaam onder de dekens en ik hoor hem lachen. Na een ongemakkelijke 5 minuten stilte, recht Joris zijn rug: "Mam, doe eens even normaal zeg." Hij loopt weg en sluit de deur achter zich. 

En dan hou ik het niet meer, ik krijg de schaterlach. Evan komt tevoorschijn en lacht keihard mee. Half trots op Joris dat hij zo volwassen reageert en voor de andere helft mega beschamend. Ach ja, dat zien we morgen wel weer. 

Liset2012
6 jaar geleden

Heerlijk nuchter, prachtig! Je ziet het inderdaad morgen wel weer. Het lijkt me trouwens vreselijk om je ouder(s) naakt en bezig en al te ' betrappen' , maar als het dan gebeurt.. tja! Dan kun je er beter nuchter mee om gaan. Ik wens je veel date plezier en goede gesprekken met je purerende zoon ;).

rebo1982
6 jaar geleden

oeps! ik hoop maar dat niemand er een trauma aan overhoudt ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Fantastisch!!! Geniaal! Hoera voor Joris, en eern nog grotere hoera voor jou. Hoop dat Evan een blijvertje is!

Annemiek2
6 jaar geleden

je blog staat op facebook. Ik zag het en denk ik zeg het je even voor alles binnen stroomt

Donnavino
6 jaar geleden

Oh het was ook zeker beschamend! haha, dankjewel!

Donnavino
6 jaar geleden

ik ook ;-)

Donnavino
6 jaar geleden

Ja Hoeeera! voor ons beiden. We verdienen het.

Donnavino
6 jaar geleden

Oh wat leuk dat Mamaplaats het op Facebook heeft gedeeld!

Anoniem
6 jaar geleden

Ja dat kan gebeuren. Maar had je wel onderhand verteld dat je iemand aan daten was. Want je wilt niet gezien worden als een... en wel je kinderen laten weten dat je alleen met iemand naar bed gaat als er liefde in spel is.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.