Snap
  • Mama
  • kindje
  • Moeilijk
  • blog
  • zoontje
  • eng

Mijn allereerste blog op Mamaplaats...

Ik dacht laat ik ook maar eens mijn allereerste blog achterlaten. Maar wat vertel je in zo'n blog? Dat vond ik wel even heel erg moeilijk...

Dag allemaal, Ik dacht laat ik ook maar eens mijn allereerste blog achterlaten. Ik wil ook voor producten gaan schrijven dus laten we het dan beide gaan doen.

Maar wat vertel je in zo'n blog? Dat vond ik wel even heel erg moeilijk...

Toen dacht ik, ik kan wel iets vertellen over dat ik net een tweede kindje heb gekregen. Mijn oudste zoontje is 6, bijna 7. Eigenlijk was er geen sprake van 'een tweede'. We hadden het goed zo. Ons zoontje werd steeds groter dus alles werd steeds makkelijker. Hoe fijn is dat? Maar hoe ouder mijn zoontje werd hoe meer ik begon te denken dat het toch wel heel erg leuk en fijn voor hem zou zijn om een broertje of zusje te krijgen. En dat gevoel werd steeds sterker. We zijn ervoor gegaan. En afgelopen 19 juni is mijn jongste zoontje geboren. De grote broer was en is nog steeds apetrots. Erg leuk om te zien. Ik ben dan ook erg blij met het leeftijdsverschil ertussen. Hij heeft nu alles bewust meegemaakt. We hebben hem heel goed kunnen voorbereiden. Hij is meegeweest naar de verloskundige, naar de echo en naar de kraammarkt. Ook heeft hij geholpen met de nieuwe babykamer. Echt super leuk allemaal. Mijn oudste zoontje zit nu in groep 3. Dus heb ik overdag alle tijd voor mijn baby. Dat vind ik ook een prettige bijkomstigheid. Voor allebei de knullen genoeg tijd.

Ik hoorde weleens moeders zeggen dat ze van de tweede meer konden genieten. Kon me daar niet zoveel bij voorstellen maar tot mijn verbazing ben ik erachter gekomen dat dat ook bij mij het geval is. Het is allemaal minder eng nu. Dus daardoor je geniet je meer. Intenser. Het is fijn dat je de ervaring al hebt. Alles is een stuk minder 'eng'!

Ik moest alleen even aan begin, echt heel even maar, wennen om weer in de dagelijkse routine te komen. Dat is namelijk wel anders nu. Je moet naar school, je moet naar zwemles, je moet naar judo. Dus ja, dan moet de baby mee. Dat is wel anders ja. Maar ik probeer hem zoveel mogelijk rustmomenten te geven en ik moet zeggen dat lukt goed. Ik heb een heel tevreden mannetje. Die geniet van alles en iedereen. En mijn andere lekker ventje is ook heel blij met zijn broertje en geniet ontzettend van hem. En daar doen we het voor...

Nooit gedacht en nooit voor kunnen stellen dat het zo ontzettend geweldig kon zijn.

Ik ben nu de mama van 2 kinderen! Wauw, wat ben ik gelukkig....

 

11 jaar geleden

Welkom!

11 jaar geleden

Heerlijk toch! wat ik leuk vind om te lezen is dat beide kids echt mama-time krijgen, dat lijkt mij wel lastig te combineren soms. Wat super dat grote broer zo betrokken is geweest, die zal ook wel echt het grote voorbeeld gaan worden. lekker blijven genieten!