Snap
  • Mama
  • Relatie

Mijn 3 beste & 3 slechtste eigenschappen

Gelukkig heeft iedereen wel iets waar hij aan moet werken, nobody is perfect! #30DayBlogChallange

Put them on the table, Mama!!

De 3 BESTE (al zeg ik het zelf)

1. Zorgzaamheid

Oef, even zonder grappen, ik ben zo zorgzaam dat ik af en toe het gevoel heb dat ik uit elkaar plof. Natuurlijk ben ik het meest zorgzaam over de kids :). Genoeg eten! Genoeg plassen/poepen! Vies? Ahh, lekker douche! KNUFFELEN, slaapie doen, samen spelen! Ach, iedere mama weet wel hoe het gaat toch! Ookal heb ik een kleine telefoon verslaving, zorg ik dat ik niks mis. Mevrouw haar kleine dansje op het muziekje na een film. Meneer zijn kasteel gemaakt van duplo, voor hij instord. Ik kan zo genieten van de kleine dingen! Zorge voor de kids vind ik echt een blessing.

Maar..

Af en toe.. Wil ik echt 10 kittens of katten adopteren. Ik kan echt niet tegen zielige advertenties of azielen die vol zitten met die schattige, lieve, "so fluffy I could die", beestjes, mmmmm!! Ik wil ze allemaal knuffelen en van ze houden! En soms.. Wil ik meer doen voor mijn mede mens dan dat ik eigenlijk kan. Dan denk ik aan alle kinderen die het moeilijk hebben in de wereld en dan breek ik een beetje van binnen. Vanochtend gingen we naar "The gym", een plek waar vluchtelingen en mensen in de minima, spullen kunnen krijgen die ze nodig hebben, voor niks. Mijn mama is daar vrijwilliger en volgens mij heb ik al vaker over deze plek verteld. Maar goed, ik stond vanochtend in de douche en dan heb ik weer zo'n idee: Zo fijn om douchegel en shampoo te hebben, eigenlijk zou ik honderd baggies moeten maken voor al die mensen.. Oh wacht, met welk geld.. En dan baal ik! 

Zorgzaamheid is zoizo een goede eigenschap maar soms doet het ook een beetje pijn..

2. Optimist

Ik MOET gewoon altijd van het goede uitgaan, altijd, anders word ik zelf zo somber. Van een uitzichtloze situatie iets postiefs maken, daar ben ik heel goed in geworden door de geld problemen die we al zo lang hebben. Nog duizend euro af te betalen? Wauw, dan kunnen we mischien volgend jaar beginnen met sparen voor vakantie!! In plaats van. Gvd, zo veel?! Nu kunnen we dit jaar niet op vakantie!! Natuurlijk is veel geld betalen k#t, maar ach, HET KOMT GOED! :) Mischien ben ik naïef om altijd van het goede uit te gaan in mensen, maar het moet gewoon. 

Think positive, BE positive!!

3. Creativiteit

Ik ben zeer trots op mijn eigen creativiteit. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen :). Ik hou zo veel van tekenen, schrijven, gewoom creeëren vind ik fijn! Maar ook ben ik heel erg van het creatief denken. Als je een oplossing wil, dan bedenk je die toch gewoon?! 

Al heb ik tegenwoordig niet veel tijd meer om creatief met mijn handen bezig te zijn, heb ik daar vroeger altijd wel super van genoten. Mijn oma deed altijd wel iets crea-bea's met mij als klein meisje. Kleien was mijn favoriet. Niet met play-dough, nee!! Boetseer klei :). 

Als de lieve kinders over 2,5 jaar beide op school zitten, pak ik mischien wel weer een hobby op.

Deze maakte ik toen ik 16 was:


De 3 slechtste

1. Schreeuwen

Af en toe praat ik gewoon te hard. Vroeger had ik dat nooit door van mezelf maar nu wel. Ik let er altijd op maar soms ontglipt het me gewoon. Vooral als ik de kinderen zie ruzieën en Meneer slaat Mevrouw met een speelgoed gitaar, kei hard op haar hoofd. Een 'HEEE!!!!?' knalt naar buiten. 'DAT MAG NIET! HOU DAAR IS HEEL SNEL MEE OP!! LIEF ZIJN VOOR ELKAAR!!' En als dat er allemaal uit is besef ik pas dat ik sta te blerren tegen mijn 2-jarige.. Pfff.. Good peranting, Mom!! Not.. 

2. Opsesief opruimen/schoon maken.

Een schoon en netjes huis vind ik gewoon super belangrijk! Ik wil niet dat de kids tussen de kruimels met duplo spelen. Ik wil niet dat er de hele dag geknoeide limonade op de kinderstoel ligt aan te koeken, ookal zijn we niet thuis. Vrij normaal lijkt me toch? Maar af en toe kan ik wel hele dagen schoon maken en opruimen. Dan irriteer ik me zelfs aan speelgoed van de kids. Alles moet dan gewoon gebeuren. Hele keuken poetsen, alle bedden schoon, kasten uitmesten, spulen weg doen, ALLES! Iedereen word dan een beetje gek van mij, denk ik :)

Een beetje gezonde opruimdrift is af en toe wel oké, toch?!

TOCH?!

3. Bitch

Ik ben af en toe een bitch. Vooral tegen mijn vriend (ookal verdient hij dat soms echt wel :D). Als ik iemand niet mag, of zijn/haar gedrag afkeur, dan horen ze dat wel van mij. Ik ben gewoon liever een bitch dan een schijnheilige bitch :D. Een aantal vriendschappen hebbem mijn eerlijkheid niet overleeft maar zeg nou zelf: Een vriendin (nu dan ex-vriendin) post een foto van haar 1 maand oude dochter, recht op zittend op de bank. Oke, dat doet iedere ouder wel een keer. Foto 2: dochter zit, bijna rechtop in haar wipstoel 1 meter van de tv.. Hou je mond, Loes. Hou je mond!! Foto 3 dochter inmiddels 2 maanden zit met een schuin gevalen hoofd in het voor zitten van de oh zo mooie, nieuwe mamafiets. Niemand die dat kind vasthoud! Foto 4 kind weer rechtop op de bank! Ik besluit er iets van te zeggen, als vriendin. En ik kreeg toch wat over me heen van haar! :O Bijvoorbeeld: 'Ik weet heus wel wat goed voor haar is en wat ze aan kan! Het is mijn dochter!'. Wooh, oke veel plezier met je kromme dochter later, doei! Echt te debiel voor woorden waw dat. Dit was het gesprek in een notedop natuurlijk, maar echt té vaag. Heb haar nooit meer gesproken. Dan maar een bitch :) 

Ik ben benieuwd naar jou goede eigenschappen! Maar eigenlijk nog meer naar je slechtste!! Wuhahahaha :)

7 jaar geleden

Goede eigenschappen. 1. Doe veel voor een ander. ( als ik je mag uiteraard) maar als er iets is zal ik altijd proberen te helpen. Moet er iets gebeuren, ik regel het meestal wel weer. 2. Ben meestal positief, glas halfvol, probeer overal toch weer het mooie uit te halen en ook aan een ander te laten zien. 3. Ik ben consequent ja is ja en nee blijft nee. ( jammer dat papa het weer totaal niet is) Slechtste. 1. Ben ongeduldig, nou ja dat vind ik. Harde stem, dus schreeuw ook makkelijk maar met een zacht stemmetje komt het hier ook niet aan. 2. Kan geen nee zeggen. Wel tegen vriend en kinderen, maar als ze weer eens extra vragen op het werk ben ik weer die gekke henkie die zich weer wel in allerlei bochten wringt. Al verdenk ik mijn baas ervan dat je daarop uitgekozen word, want de rest van de collega,s hebben dat ook. 3. Kan niks uit handen genven, beetje de controlfreak zullen we maar zeggen.

7 jaar geleden

De bitch is heel herkenbaar en het schreeuwen ook wel ????