Snap
  • Mama
  • Gezond

Met zwetende handjes de drempel over... (deel 1)

Oke daar gaan we dan, met zweet handjes en knikkende knieën toch die drempel maar weer over. Nadat ik gisteren mijn spiegelbeeld bekeek bij

Oke daar gaan we dan, met zweet handjes en knikkende knieën toch die drempel maar weer over. Nadat ik gisteren mijn spiegelbeeld bekeek bij het passen van me nieuwe bikini wist ik zeker HIER MOET WAT AAN GEBEUREN. 

Ik zal jullie beschrijven wat ik zag, een mooie nieuwe blauw groene bikini. Hij zag er op het voorbeeld op de internetsite er zo mooi uit ????. 

Nu had ik hem hier thuis aan, en stond ik ermee voor de spiegel. Ik keek naar mezelf en zag een lichaam wat uit zijn voegen springt (voor mijn gevoel). Dat ik wat zwaarder was geworden, wist ik wel. Leef natuurlijk niet met oogkleppen op! Me broeken zaten wat strakker, en me shirtjes die strakker zitten voelde ik me niet meer prettig in. Met mijn 1.63meter ben ik natuurlijk ook niet groot.

Tot 16/17jaar fanatiek zwemmer geweest. 48kilo en geen vrouwelijke vormen. Toen ik stoptte met zwemmen, kwamen me bortstgroei en heupgroei op gang. In 1 jaar kwam ik 5kilo aan (stiekem vond ik dit niet zo erg, want ik kreeg een vrouwen lichaam en geen plat meisjes lichaam meer!!!!).

Jaren bleef ik op 53 kilo haken, tot we stoptte met de pil. Zwanger worden was voor ons niet zomaar weggelegd, 2.5jaar later was ik eindelijk zwanger van onze mooie man. Op het moment dat ik zwanger raaktte woog ik ook 64.8kilo. Hiermee kan ik wel zeggen dat ik een emotie-eter ben, denk ik. Ik hou van lekkere dingen, niet heel ongezonde dingen. Lekkere broodjes, chips, nootjes, hartige dingen. 

In de zwangerschap heeft mitch mij helemaal opgegeten. 2 dagen voor zijn geboorte met (36.5dagen) woog ik nog maar 62.4kilo.

4 dagen later na de geboorte (20-6-2013) van onze prachtige zoon Mitch, stond ik na 2 nachten in het ziekenhuis thuis weer op de weegschaal. Er was nog maar 53kilo van me over. Mooi slank dat wel, je kon niet zien dat ik 2 dagen daarvoor was bevallen van een mannetje van 3145gram. Doordat ik borstvoeding gaf moest ik goed en vooral veel eten, ik had een hongerig ventje wat veel van mij en mijn lichaam vroeg. Na 11 maanden borstvoeding, moest ik hier helaas mee stoppen omdat Mitch alleen nog vulling kreeg en geen voeding er meer uithaalde. En daar ging het mis.

Doordat ik gewend was om alles te kunnen eten, en vooral veel bleef ik dit ook doen. Met als gevolg dat ik langzaam aan elke keer iets meer aankwam. Hierdoor stond ik hier nu in me nieuwe bikini met mijn uit de voegen gegroeide lichaam (even voor de duidelijkheid: ik zie mezelf zo en er zullen vast mensen het niet met me eens zijn, maar ik ben van mening dat je je lekker moet voelen in je eigen lichaam en dat doe ik nu niet!).  Dit was ook het punt dat ik weer na afgelopen 3.5jaar een poging moest gaan doen om te sporten.Dit deed ik al wel meerdere malen afgelopen 3.5jaar. Helaas hield ik dit op wat voor reden/excuus niet vol. 

Nu wilde ik het anders doen! Het goed aanpakken! Maar hoe....? Ik had uit een voorgaande fitness ervarig contact gekregen met Niek wessels. Niek is personal trainer, en ik zocht contact met hem. Helaas kamp ik met een whiplash door een auto ongeluk (13-2-2017) hierdoor zoek ik ook goede begeleiding, want heb hier echt veel last van en mijn belastbaarheid is nog (heel) weinig. 

Gisteren had ik een afspraak met niek om eens te kijken hoe het ervoor stond met mijn lichamelijke gezondheid. Daar sta je dan met zwetende handjes om die wel bekende drempel over te gaan.... 

Dank je wel wat lief!

7 jaar geleden

Succes lianne you can do it Groetjes Veroniek

7 jaar geleden

Succes lianne you can do it ???? Groetjes Veroniek