Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Verplicht moeten werken.

Verplicht moeten werken.

Onze dochter is 5,5 maand oud. Toen ik zwanger was werd mijn contract niet verlengd met het gevolg dat ik nu zonder werk zit. Vind ik helemaal niet erg! Ik kan nu lekker genieten van mijn prachtige dochter...

Nu komt het volgende.. Met het maandloon van mijn man kunnen we net niet rondkomen in de maand. De enigste oplossing is dat ik nu verplicht moet gaan werken. Met pijn in mijn hart word ik er elke dag aan herinnerd.

Het is mijn grootste droom om kinderen te krijgen en full time huismoeder te worden.. Helaas mag dit niet in vervulling gaan.. Met tranen in mijn ogen denk ik eraan dat ze straks misschien niet het eerste woordje bij mij zal zeggen.. Dat ze haar eerste stapjes maakt zonder mij.. En zo kan ik eindeloos doorgaan..

Als ze later naar school gaat heb ik hier helemaal geen problemen mee.. Je hebt ze maar zo kort bij je.. Ik wil daar graag optimaal van kunnen genieten..

Stom rot geld ook.. Ik weet dat geld absoluut niet gelukkig maakt, maar het maakt veel dingen wel makkelijker.. Nu maar hopen op een winnend lot, maar ook die droom zal geen werkelijkheid worden..

Hebben meer moeders hier moeite mee? Gaan jullie voor de ontspanning werken of zijn jullie ook verplicht om te gaan werken?

10 jaar geleden

Op dit moment ben ik ook weer werkloos omdat mijn contract niet is verlengd. De afgelopen jaren was het echt van belang dat ik en mijn vriend allebei werkten. Als alles goed gaat hoeft dat vanaf januari niet meer en heb ik de luxe om te kiezen of ik wil gaan werken of full-time huismoeder zou willen zijn. Het liefste zou ik toch wel weer gaan werken, gewoon om iets te doen waar ik weer even ik in kan zijn. Ik denk dat er geen keuze is die fout is. Het gaat erom dat je jezelf er gelukkig en goed bij voelt.

10 jaar geleden

Dank je voor deze oppeppende reactie :)

10 jaar geleden

Dat is een goede optie toch! Wat je ook kiest, je doet het nooit fout! Iedereen houdt van zijn kinderen en doet uiteindelijk wat het beste werkt voor jezelf :)

10 jaar geleden

Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met je opmerking eerlijk gezegd? Omdat we nu van 1 salaris leven (en mijn vriend werk in de zorg, ik kan je vertellen dat is geen vetpot) moet ik dingen laten en beter nadenken waar ik ons geld aan uit geef. Waar ik voorheen bij die leuke lunchroom ging lunchen met een vriendin, of even bijkletsen met een vriendin en lekker tapas eten, kunnen die dingen nu even niet.... En uiteraard doen we die dingen dan bij elkaar thuis. Maar soms is het wel eens even 2x nadenken voor ik iets plan. Enne kleding kopen is er momenteel niet eens bij, daar moet ik echt voor sparen en ik vind nu zelfs de Esprit vrij prijzig haha. Terwijl ik voorheen makkelijk kocht wat ik leuk vond. (Bedoel ik dus zonder kids nog en 2 fulltime salarissen). Maar ik lig er zeker niet wakker van en je wordt er ontzettend creatief van haha. Maar soms is het toch jammer dat ik niet even die bovenstaande dingen kan doen zonder bij na te denken. Maar het valt en staat allemaal met keuzes maken en ik ben nog steeds heel blij met de keuze die we nu gemaakt hebben :).