Snap
  • Mama
  • Nieuws

Meisje (6) overleden tijdens ski-les

Alle veiligheid voor jouw kleintje is nog niet goed genoeg. Desondanks nemen we ze al snel op de latten; is dit wel verstandig?

Veiligheid voor alles!

Bedenk je eens hoeveel wij doen om onze kleintjes te beschermen? Alle keukenkastjes, stopcontacten en tafelpuntjes worden vakkundig bewerkt, zodat geen enkel ongeluk jouw kleintje zal overkomen. Gordels om, fietshelmpjes op, traphekjes dicht, noem maar op.

Even daargelaten of je het wel of niet kunt betalen, maar waarom gaan we dan eigenlijk in hemelsnaam met onze kroost skiën? 

MEISJE OVERLEDEN TIJDENS SKI-LES

Vandaag is er in Duitsland een meisje van zes jaar overleden, tijdens een ski-les in Oostenrijk ... Hoe? Eigenlijk zoals het zich zou voltrekken in je meest grote horror-ski-nachtmerrie. Het meisje bleek geen grip meer te krijgen op haar ski-tjes en vloog harder en harder de piste af. Uiteindelijk schoot ze door de hekken heen en kwam vervolgens met haar hoofd op een sneeuwkanon tot stilstand. Ze was, ondanks haar helmpje, opslag dood. Het lag niet aan haar skileraar, deze was officieel getraind. Ook hadden ze voldoende begeleiding op maar een paar kindjes. Het is gewoon een ski-ongeluk die een ongeoefende skiër gebeurd; niet meer kunnen remmen en dan de ruimte in vliegen ... BRRRRR

Bron: http://tirol.orf.at/news/stories/2822726/

We voelen het allemaal, wanneer onze kleintjes voor het eerst de lift naar boven neemt; als dat maar goed gaat. Je geeft ze uit handen aan ski-leraren en gaat ervan uit dat het goed gaat, ondanks dat spannende onderbuik gevoel?

Maar hoe kan dat toch? We dekken toch zoveel mogelijk alle risico's af voor onze kroost? We hadden toch allemaal vlaggetjes op fietsjes zodat ze van 30 meter afstand niet over het hoofd konden worden gezien? We hadden toch alle schoonmaakmiddelen ver buiten bereik gezet van de kleine kinderhandjes, we hadden toch autostoeltjes met extra hoofdsteuntjes? Waarom gaan we dan juist met skiën eenvoudig onze grenzen te buiten?

Mijn mening: het is als leren fietsen, als leren schaatsen, als leren klimmen, als leren skaten, als leren ... het leven is leren. Door vallen en opstaan. Zonder leren, zul je niets proberen en is stilstand een feit. Het is geen keuze. 

Laten we dit nieuwsfeit als een enorm incident zien en laten we ervan uitgaan, dat het ook kan gebeuren bij een potje springtouwen. 

Mijn mening (nogmaals buiten het feit of we het wel of niet kunnen betalen - want het is gruwelijk duur :) ) : 

Laten we gaan skiën met onze kinderen!

Wat is jouw mening?

PS: ieder heeft het beste voor met onze kindjes, dus laten we elkaars mening respecteren :)

mamavaneenmeisje's avatar
7 jaar geleden

ik ben het met je eens. Overal in het leven schuilt gevaar en ze voor altijd in een glazen bubbel stoppen gaat niet. Met deze val heeft dit meisje gewoon enorm veel pech gehad. Hoe zuur dat eigenlijk ook klinkt... Maar ik moet zeggen dat er met skiën toch wel veel ongelukken gebeuren... Een heel aantal jaar terug heb ik 5 dagen geskied. Geweldig vond ik het! Maar ik moet wel zeggen dat ik alle dagen de trauma heli heb gezien. 1 keer zelfs dat hij een paar honderd meter van ons vandaan lande. Gelukkig wel zo ver dat we niets door hadden gehad of zagen.

's avatar
7 jaar geleden

Wat een vreselijk naar ongeluk. Maar ook een vreselijk ongelukkige samenloop van omstandigheden. Kans dat je niet de controle verliest, kans dat je een stukje onderuit glijdt en dan blijft steken kans dat je tegen iemand opbotst, kans dat je in het hek blijft hangen of met je been tegen het sneeuwkanon komt is zoveel groter. Arm meisje, arme ouders! Desondanks gaan wij wel skieen, met kind. Skieen zelf al bijna 25 jaar met een groep en er is 2x iets gebeurd (gescheurde enkelbanden en gescheurde kniebanden). Wij genieten vooral van de sneeuw maar letten we op We nemen onze zoon ook niet mee van hoge pistes of smalle paden!

's avatar
7 jaar geleden

Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd! Mijn dochter van bijna 7 wil heel graag op paardrijden, ook daar dragen ze een cap (helm), maar nog steeds erg gevaarlijk. Ze kan eraf vallen, ze kan een trap krijgen etcetera. Ook lijkt turnen haar heel leuk. Ook daar kan ze van de balk af vallen of verkeerd terecht komen. Het hele leven loop je risicos... We kunnen onze kinderen niet hun hele leven vast houden in de hoop dat er dan niks met ze gebeurd. Gewoon lekker blijven skiën, paardrijden, zwemmen, turnen en noem het maar op. De meeste ongelukken gebeuren nog steeds in en om het huis! Sterkte voor alle betrokkenen en nabestaanden.

's avatar
7 jaar geleden

Ik vind het ook een incident! Nog nooit geskied hoor maar in vergelijking hoe vaak het wel goed gaat is niet opgewassen tegen dat het fout gaat. Hoe erg het ook is! (Ik denk dat het iets verkeerd geschreven is, meisje in Duitsland overleden wat in Oostenrijk ski les had.)

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij trending?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.