Snap
  • Mama
  • Positiefopvoeden
  • rustervaren
  • sensitieveresponsiviteit

Meer rust ervaren

In het opvoeden en als persoon

Afgelopen weekend heb ik als heel fijn ervaren. Ik voelde meer rust en geduld in mezelf. Dit komt doordat ik meer tijd kan besteden aan andere dingen. Door mijn aandacht meer te verdelen over verschillende activiteiten kan ik meer genieten.

Hoe stom het ook klinkt, soms is het gewoon fijn om even alleen te zijn en weg te kunnen. Zonder dat je eerst een tas moet inpakken voor de kids en alle spullen moet meesjouwen. Eerlijk! Met kinderen voel je je vaak een pakezel.

Het in de auto zitten en lekker meezingen met de muziek zonder steeds te hoeven reageren op elke vraag of op Mama Kijk! 😉 Je weet niet dat je het mist tot dat het zover is dat je het weer doet!

Afgelopen weekend was heel fijn. We hebben weinig anders gepland en gedaan dan lekker samen zijn, zonder dat we veel moesten. De kinderen reageren heel goed om veel ‘samen tijd’. Ze voelen zich goed en genieten van elkaar. Dat heeft heel veel te maken met hoe wij op de kinderen reageren! Lees ook mijn artikel over sensitieve responsiviteit op mijn website www.lieflevenleonie.nl als je hier meer over wilt weten!

Onze kinderen gaan naar een kinderdagverblijf waardoor ik wat ruimte heb om dingen op te zetten of te maken waarmee ik verder wil online en waardoor ik tijd heb voor mijn studie. Door wat ‘eigen tijd’ te hebben voel ik meer rust. Heb ik meer geduld lijkt het wel. Meer slapen heeft daar ook zeker mee te maken.

Onze zoon is nu echt baby af. Hij drinkt geen poedermelk meer en slaapt regelmatig nog maar 1 keer. We beginnen nu te merken hoe fijn het is als de kinderen wat groter zijn en wat minder intensieve zorg nodig hebben. Het is zo genieten als we ze samen zien spelen en ontdekken.

Bedankt voor het lezen, Liefs

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Lieflevenleonie?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.