Snap

Meeneemkoffie slecht voor ongeboren kind

De heerlijke koffie van Starbucks.. niks mis mee zou je denken. Vrouwen kunnen onbewust de gezondheid van hun kind in gevaar brengen door meeneemkoffie te drinken van Starbucks en andere ketens.

De universiteit van Glasgow heeft een analyse uitgevoerd met 20 koffieketens. Hieruit bleek dat er een grote hoeveelheid verschil is tussen de hoeveelheid cafeïne die de bekers bevatten. In het ergste geval bevat een beker koffie 50 procent meer cafeïne dan een zwangere vrouw op een dag mag drinken. Je mag tijdens je zwangerschap niet meer dan 200 mg cafeïne per dag drinken. Dit is ongeveer gelijk aan vier kopjes koffie per dag.

Volgens Professor Alan Crozier duurt het vijf uur voordat het lichaam de cafeïne afbreekt tot de helft van het niveau. Dit kan bij patienten die een leverziekte hebben ongeveer 30 uur duren. Doordat de lever van de foetus dit niet kan verwerken, kunnen er later gezondheidsgevolgen optreden. Volgens Crozier nemen mensen onbewust veel koffie die gevaarlijk is. Latte of Capuchino bevat vaak een nog sterkere basis.

Een woordvoerder van de Starbucks gaf aan dat iedereen weet dat cafeïne slecht is voor zwangere vrouwen. Dat is ook de reden waarom cafeïne vrije koffie wordt aangeboden.

Let jij tijdens je zwangerschap op hoeveel koffie je drinkt? Of kies je voor thee?

11 jaar geleden

Koffie kan wel lekker zijn, maar doe mij maar thee

11 jaar geleden

Ik houd niet van koffie. Doe maar lekker een bakkie thee! Maar ik moet zeggen dat een kop koffie in een kraamweek wonderen kan verrichten.

11 jaar geleden

Ik vind thee veel lekkerder om te drinken en ik moet de woordvoerder van Starbucks gelijk geven. Zwangere vrouwen horen te weten dat cafeïne slecht is tijdens de zwangerschap.

11 jaar geleden

Wist niet dat ere zo veel cafeïne in de koffie van Starbucks zat.