Snap
  • Mama
  • Gezond

Me time...3x in de week Personal Training

Tijd voor mezelf vind ik sinds kort in de sportschool,,,nou ja, tijdens mijn training sessies met Personal Trainer

Ik had nooit verwacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar ik heb mijn zen moment gevonden en wel in de sportschool...Ik moet dit een beetje toe lichten. Altijd een fanatieke danseres geweest tot het moment dat ik mijn vriend leerde kennen. Vanaf dat moment is het met mij berg afwaarts gegaan. Tot net voor mijn zwangerschap woog ik het zwaarste wat ik ooit had gewogen. Ik ben afgevallen tijdens mijn zwangerschap, door de zwangerschapsmisselijkheid en de gevolgen hiervan. In totaal 5 kilo aangekomen, terwijl mijn dochter al een 8 ponder was.

Na mijn zwangerschap woog ik ook direct een aantal kilo lichter dan ervoor. Ik was in de zevende hemel. Maar in plaats van afvallen tijdens de borstvoedingsperiode, kwam ik juist aan. Ik heb mijn kleine meid 13 maanden borstvoeding gegeven (ze is nu inmiddels 2 jaar) en met pijn in mijn hart ben ik hier mee gestopt, maar ik wou gewoon van mijn lichaam af zoals het was.

Gelukkig hebben wij een goed contact met onze inmiddels ex-buren. Onze ex-buurman is Personal Trainer en ik heb hem benaderd om mij te helpen. De eerste maanden had ik nog niet de drijfveer om me echt volledig te geven. Door privé problemen liep mijn hoofd over. En als je een Personal Trainer hebt, moet je je ook echt 100% geven. Er is geen nee of stoppen. Ik had mijn training eigenlijk lichtelijk verslonst en wilde stoppen omdat ik mijn dochter te veel moest missen. Ze moest iedere keer naar 1 van haar tantes of ze ging eerder naar de gastouder en dat wou ik niet meer. Ik was al aan het zoeken naar een sportschool met kinderopvang in huis om haar bij me te hebben, tot mijn trainer een gesprek met me wilde aangaan. Blijkbaar had hij ook al gemerkt dat dit een punt voor me was en gaf me de verlossende zin "als je wilt, kan je de kleine meid gewoon mee nemen naar iedere training". Alsof er een last van mijn schouders viel. We hebben nog even gezeten en nog wat dingen besproken over voeding en de trainingen. 2 keer per week kracht- & conditietraining en 1 keer kickboksen. Ik moest van mijn oude slechte gewoontes af en ik moest gewoon echt nieuwe gezonde gewoontes eigen gaan maken. Dit was de eerste week zwaar, ik was inspiratieloos, maar voelde toch die drang om te gaan "knutselen" (zo noem ik het altijd maar) met mijn voedsel. Toen dit na een heerlijk ontbijt was gelukt, bleek de inspiratie voor het variëren van eten als visioenen binnen te komen. Ik had er helemaal zin in.

Ik ben een aantal maanden verder. Ben niet 20 kilo's afgevallen, want het moet ook niet al te snel gaan. Maar mijn eerste kledingmaat minder is een feit. Ik ben nu geen kilo's aan het verliezen, maar centimeters zoals mijn trainer zegt. Ik heb veel te danken aan hem. Inclusief het feit dat ik voor Personal Training niet veel betaal, maar wel de service krijg en daarnaast ook nog eens mijn dochter mee kan nemen, zonder bezwaar. Ik merk nu zelfs dat als ik een dag niet kan trainen, ik onrustig word en wat basisoefeningen zoals squats en lunges thuis doe (daar heeft hij ze gelukkig voor gegeven). Ik zit lekkerder in mijn vel, al weet ik dat ik er nog lang niet ben. Maar ik ga voor die gezonde levensstijl. Ik wil over 2 jaar ook makkelijk met mijn dochter en ik hoop onze toekomstige tweede kindje kunnen mee rennen, springen en gek doen, zonder direct moe te worden. Mijn sport moment is nu mijn zen moment. Mijn gedachten op nul en gaan met die banaan. Mijn frustratie gooi ik eruit tijdens mijn training. Ik train mijn emoties weg, in plaats van ze weg te eten. Ik zie mijn vreselijke post-zwangerschap lichaam weer veranderen in wat het ooit was en om eerlijk te zijn, zelfs mooier. Het is een vicieuze cirkel waar je in komt als je er niets aan doet. Ik moest mezelf een schop onder mijn kont geven en ik heb het gedaan...ik ben trots op mezelf!!!

9 jaar geleden

petje af voor jou! Wat goed dat je nu de smaak te pakken hebt en er zelfs van geniet. heerlijk is dat als je je weer mooi en sexy gaat voelen.