Snap
  • Mama
  • Gezond

Marathon 2018 #1 Trainen en eten

In april 2018 loop ik de marathon! Iets minder dan een jaar te gaan en nog steeds geen hardloopervaring. Gaat het mij lukken?

Daar zit ik dan, op de bank, twijfelend of ik zal ontbijten met een tosti of een gezonde groene smoothie. Ik ben bang dat de tosti wordt, hoewel ik twijfel of we wel kaas in huis hebben. Het ontbijt dan maar overslaan? 

Nee! Dit kan niet meer, het is vandaag 26 april. Iets meer dan twee jaar geleden heb ik uitgesproken dat ik in 2018 de marathon van Rotterdam ga lopen. Als ik terug denk aan dat moment vraag ik me af wat me bezielde. Sporten is niet mijn ding, nooit geweest ook. Hardlopen heb ik niet eerder gedaan. Als het regent en ik naar de auto moet rennen ben ik al buiten adem. 

Waarom heb ik dit dan zo hard geroepen om het bijzijn van mijn familie? De enige reden die ik kan bedenken is dat niemand dit van mij verwacht, ook ik niet! En toch denk ik ergens dat ik het kan. Als ik één sterke eigenschap van mezelf moet noemen is dat mijn doorzettingsvermogen. Daarmee ben ik gekomen waar ik nu sta, dus dat kan mij ook over die eindstreep halen! 

Maar dan nu, een jaar later en iets meer dan 11 maanden te gaan, ben ik één keer wezen hollen. Hollen omdat het eigenlijk niet eens iets met hardlopen te maken had. Enerzijds toch goed; het is ten slotte de eerste stap, de eerste trsining van mijn zorgvuldig gekozen trainingsschema. Anderzijds kom ik er met alleen deze training niet, zeker gezien het feit dat dit al weer drie weken geleden is.

Het probleem is dus duidelijk: ik heb geen conditie en nog erger, geen motivatie om te beginnen. Ik hoop deze motivatie te vinden door te schrijven, jullie mee te nemen in dit avontuur. Naast het trainen voor de marathon zal ik me ook op mijn voeding moeten richten! Meer groente en fruit en minder suikers. Iets wat de afgelopen periode niet goed is gelukt. 

Voor nu heeft het schrijven geholpen; ik ga een smoothie maken en opzoek naar een recept voor een gezonde snack.

De volgende keer laat ik weten of ik iets met dit recept gedaan heb en of ik wellicht ben gaan hardlopen!

Daarnaast ben ik benieuwd of jullie hardlopers zijn en misschien zelfs wel eens een marathon gelopen hebben.

7 jaar geleden

Hoi mom4kids, Wat leuk dat je gereageerd hebt en wat ontzettend gaaf dat je de marathon al eens hebt gelopen! Hoe heb je jezelf er op voorbereid en hoe heb je die voorbereiding ervaren? Ik woon zelf in de omgeving van Rotterdam. Vandaag zal ik nog een blog plaatsen over de afgelopen dagen!

7 jaar geleden

Hey running mommy, wat een gave uitdaging heb je jezelf opgelegd! Maar ook spannend denk ik....waar kom je vandaan als ik vragen mag? Het makkelijkste gaat zijn om loopmaatje te gaan zoeken, helpt enorm als je het even niet ziet zitten of geen zin hebt. Heb zelf rotterdam heel lang geleden gelopen en zou best nog eens willen:-) Dus misschien kunnen we elkaar wel helpen...