Terug
Blog header image

Mannen die je een onderbuik gevoel geven...

Ik ken een man en elke keer als ik hem zie krijg ik zo'n vervelend onderbuik gevoel.

Helaas zie ik deze man meerdere keren per dag. Het is zo'n glijer. Vindt zichzelf ontzettend knap en heel erg intelligent. Deze man heeft een secretaresse en vertelt dat graag tegen iedereen. Hij kijkt neer op juffies, want die begrijpen niet alles.

Deze man kan heel aardig doen, complimentjes maken, zeggen hoe leuk hij je eruit vindt zien. Maar deze man kan je ook aanspreken op een toon... en dan dat vingertje erbij. De afgelopen keer bleef een moeder staan luisteren omdat ze bang was dat het zou escaleren. Na afloop vertelde ze mij hoe knap ze het vond dat ik zo rustig bleef.

Ik weet niet zo goed wat ik met deze man aan moet. Hij flirt, hij knipoogt, maar kan ook zo veranderen in een ik-ben-met-mijn-verkeerde-been-uit-bed-gestapt look. Ik hou er al helemaal niet van als mannen op school met mij gaan flirten. Hallo, je bent een vader van een kind uit mijn klas! En zoals je aan mijn handen ziet ben ik getrouwd! Stop!

Hij spreekt zijn kind op een toon aan waarvan ik denk... hmm. Heel streng. Ik zou er zelfs bang van worden.

Dus elke keer als ik hem bij mijn klas zie staan krijg ik een naar onderbuikgevoel. En weet je? Ik kan er gewoon niks mee. Diepe zucht, lief lachen en go... Ik ben benieuwd hoe het vandaag gaat.

Miriam68
6 jaar geleden

Tja, het is wat je zelf al zegt: je kan er niets mee. Blijven zuchten, lachen en vooral doorgaan met wat je al zo knap doet: rustig blijven! Nog een paar maandjes....Hou vol! Het eind is in zicht!

Miriam68
6 jaar geleden

En dat flirten: sommige mannen doen dat gewoon te pas en te onpas. Ik ken een vader en die doet dat standaard tegen elke vrouw die vriendelijk doet of lacht ....Haha... Mij kan het niet schelen wie er met mij flirt ook al ben ik getrouwd....Als het een leuke vent is.... Ik ben nog niet dood en ik hoef er niets mee te doen toch?

Miriam68
6 jaar geleden

En wat lief trouwens van die moeder dat ze de boel in de gaten hield... Jouw personal assistent ofzo?

Annemiek2
6 jaar geleden

Lastig zo'n kerel en zeker in jou positie als juf. Knap dat je het zo weet "op te lossen". Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Wanneer mag zijn kind over naar een andere groep en juf? Dan mag je die juf trouwens wel waarschuwen ;).

Miriam68
6 jaar geleden

En nu maar hopen trouwens dat je niet naar groep 3 gaat volgend schooljaar :-/

Joycies
6 jaar geleden

Nog maar even idd

Lindsy83
6 jaar geleden

vreselijk, zulke typesheb ik ook wel meegemaakt toen ik in de videotheek werkte. Als ik hem melde dat we een bepaalde film net hadden ging hij er ook nog tegen in en dacht dat ik niet goed in het systeem keek... Ook flirten inderdaad en de volgende dag kwam dan zijn vrouw de film weer terug brengen... Brrrrr....

Joycies
6 jaar geleden

Flirten is niet erg maar dit is eng...

Joycies
6 jaar geleden

Ja zoiets. Ik heb haar ook als klassenmoeder gevraagd voor volgend jaar.

Joycies
6 jaar geleden

Tot de zomer en dan ben ik er vanaf

Joycies
6 jaar geleden

haha nee, maar dat gaat niet gebeuren, Het wordt 1/2 of 8

Joycies
6 jaar geleden

Oww vervelend zeg.... bah

Miriam68
6 jaar geleden

Dus whereever you go... she goes with you ;-) ?

Joycies
6 jaar geleden

Haha ja! Heel fijn.

TessK
6 jaar geleden

Oh jakkes. Ken gelukkig niet zo'n type, maar weet wat je bedoeld... Blegh

Annemiek2
6 jaar geleden

gelukkig maar. Van die man dan niet vanwege zijn kind.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Ben jij co-ouder of ben je de minstverdienende partner, heb je een kind van 12 jaar of jonger en doe je geen belastingaangifte?