Snap
  • Mama
  • Nieuws

Mamma op de middelbare...

Mijn zoontje is inmiddels 2,5 jaar oud, hij is weer redelijk gezond en (meestal) enorm happy. Ik ben inmiddels bijna 17!!

Het is al weer een hele tijd terug dat ik een blog geschreven heb (Nou ja echt een blog over hoe het Mink en mij gaat. Dus die van vorige week telt even niet mee) Toen Mink een tijdje terug weer in het ziekenhuis lag vond ik het erg fijn over veel ervaringen van andere moeders te lezen en moest ik in eens weer aan Mamaplaats denken. Dus is hier na een lange tijd er niet aan gedacht te hebben (en vervolgens toen ik het bedacht ook een lange tijd mijn wachtwoord te zijn vergeten) weer een blog!

Zoals ik zei is Mink inmiddels 2,5 jaar!!! Het voelt vreselijk vreemd voor mij om te bedenken dat het dus inmiddels 2,5 jaar geleden is dat hij eindelijk naar huis mocht, dat ik in het ziekenhuis lag en dat op een afdeling ver van me vandaag een kleine jongetje lag wat mij zo juist mamma had gemaakt en het is dus ook meer dan 2,5 jaar geleden dat ik te horen kregen dat ik zwanger was! En toch herinner ik me deze dagen nog als de dag van gisteren. Maar het gaat beter met hem, hij heeft betere medicijnen en het lijkt er op dat het gaatje aan het dichtgroeien is, er is lang getwijfel of hij niet toch geopereerd moet worden maar het lijkt er dus op dat dat niet zal hoeven! En daar ben ik uiteraard erg blij mee!

Ik zelf zit inmiddels in 5vwo en doe ik volgend jaar eindexamen. Dat is druk en soms best zwaar, met name de tentamenweken zijn vaak erg slopend! Maar gelukkig is mijn moeder er dan om me bij te staan en lijkt Mink ook steeds meer besef te hebben van wanneer hij in de weg loopt en wanneer niet. Of ik heb alleen maar dat idee dat kan ook. Maar zijn gevoel voor timing blijft geweldig, afgelopen maand had ik mijn derde tentamenweek en raad eens wie met koorts op bed lag, Mink!! Hij kan daar niets aan doen, dat weet ik heus maar soms heb ik echt van die moment dat ik denk 'Kon je dat niet ff een andere keer doen meneertje?!' Maar toch sta ik dan weer om twee uur naast zijn bed en vlieg ik om zeven uur weer naar school om mijn tentamens te maken! Ik doe het met liefde maar soms...

Gelukkig is mijn school zeer behulpzaam en zeer meedenkend. Er wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met me en ik heb een vreselijk lieve begeleidster die naast les geven de taak op zich heeft genomen om ongeveer 24u per dag voor me klaar te staan om met te helpen met vragen of problemen qua school! En daar ben ik vooral heel erg blij mee.

Bovendien heb ik thuis dus nog steeds mijn moeder die 24u per dag klaar staat om met te helpen met vragen of problemen op elk gebied! Ik voel me dan ook gezegend met zo'n geweldige, behulpzame, meedenkende, stoere maar vooral vreselijk lieve moeder! Want zonder haar had ik die nooit gekund!

9 jaar geleden

Ik heb al je blogjes gelezen, geloof me meid, ondanks je leeftijd ben jij een geweldige moeder! Zelf ben ik 34 en moeder van een 5 jarig gezond meisje, daarnaast ben ik gastouder om zo zelf full time voor mijn dochter te kunnen zorgen. Ook een druk leven maar ik zou niet anders willen. Respect voor hoe jij het doet en hoe jij met je zoontje omgaat. Ik ken er genoeg die ouder zijn en het slechter doen dan jij, en die hebben nog wel bewust voor een kindje gekozen. Ik begrijp wel waarom je het op school niet verteld aan je klasgenoten, krijg je toch praatjes van, maar hoe ga je dat later doen? Ik neem aan dat je niet voor altijd bij je moeder blijft, hoe verklaar je dan dat je al een kindje hebt die al zo groot is? Het is niet iets om je voor te schamen, het is iets om trots op te zijn, zeker hoe jij het doet!

9 jaar geleden

Erg veel respect voor jou als moeder...en Mink die heeft zoveel geluk om jou als mama te hebben want als ik alles zo lees doe je alles voor hem! Lijkt me wel erg moeilijk om het geheim te moeten houden op school...mag ik vragen waarom je deze keuze hebt gemaakt?

9 jaar geleden

Knap hoor meid. Ik ben 34 en vindt het sinds al pittig genoeg. Hulde dus! Succes met je tentamens en hopen dat de gezondheid van je mannetje vooruit blijft gaan.