Terug
Blog header image

Mama’s Diet Battle 2.0 – Doe je mee?!

Ik moet afvallen. Voor mijzelf. Maar gaat het me ook lukken. Help jij me mee met mijn persoonlijke “Diet Battle?!” Of doe je zelf mee?
Lindsy83
7 jaar geleden

knap hoor! Ik durf zelf de stap nog niet helemaal te zetten en ben drukker bezig met het bedenken van excuses waarom ik het nog niet zal doen, dan dat ik mezelf even een spreekwoordelijke trap onder mijn reet geef en er wat aan ga doen in plaats van ervan balen... Wie weet heb ik als ik straks de stap wel durf te nemen nog wat aan je blogs. Ik doe dus nog niet met je mee, maar ik wil je wel steunen! You go girl!

Annemiek2
7 jaar geleden

Sorry maar ik kan je geen echte tips geven maar wil je wel veel succes wensen. Gelukkig heb ik geen "verslaving" en hoef ik niet af te vallen. Een heel klein beetje gewichtsverlies zou wel mooi zijn maar noodzakelijk is het niet. Misschien is het een tip om het spul niet in huis te halen en wat je overhoud in een potje te doen? Als je dan een mooi bedrag gespaard hebt kun je iets leuks kopen voorjezelf zoals een goed boek, lekker luchtje oid. Nee geen chocolade ;). Wat misschien wel een idee is, is een abbonnement op groente en fruit. Ja je leest het goed. Er bestaan abbonnementen op groente en fruit. Wij kopen de odintas groot. Hier doen we een week mee en aan groente hoef ik eigenlijk niets extra's te kopen. Ja een bakje champignons of wat paprika ofzo. Nadeel is wel dat je nooit van te voren weet wat er in zit. Dit weet je pas als je de tas kunt ophalen. Niet duur en biologisch. wij kopen deze bij de estafette in onze woonplaats. Heel veel succes in het kilo's verliezen en stoppen met ongezonde dranken.

Anoniem
7 jaar geleden

Super tof dat je me gaat steunen en als ik je een schop onder je kont moet geven dan hoor ik het wel ;-)

Anoniem
7 jaar geleden

Waar bestel je deze dan? Online? Ik ken het niet? Wel de buitenbeentjes van de AH. Al eet ik voldoende groente en fruit momenteel, maar zo'n wekelijkse vitamineboost is wel goed. Die tip over het geldpotje is inderdaad ook een leuk idee en goede extra motivatie. Toch twee echte tips ;-) Dankjewel!

Annemiek2
7 jaar geleden

ik bestel de tas wekelijks in de winkeln Deze winkel heet de Estafette en dit is de ling naar de info voor het odinabbonnement. http://www.odin.nl/nl/index.htm . Je kunt bij afhaalpunten kijken of er een winkel in jullie buurt is die de tassen ook verkoopt.

rebo1982
7 jaar geleden

You go mommy! (dat is mijn aanmoediging en als ik weer een diet battle blog langs zie komen ga ik je zeker weer aanmoedigen :) Ik was in de bevoorrechte positie om na 4 maanden borstvoeding en achter een peuter aanrennen weer in mijn kleding te passen (zij het met hier en daar een lapje huid extra die vooral door mij opgemerkt worden) maar ik weet wel hoe het voelt. Ooit was ik het dikste (mollig, ik was niet eens echt dik) meisje van de klas.

Momofalmost3
7 jaar geleden

Ik doe mee. Ik heb al jarenlang overgewicht maar het stoorde me nooit zo. nu ben ik ziek geworden en kan ik misschien deze ziekte onder controle te krijgen Door gewicht te verliezen. een mooi doel denk ik toch!

Anoniem
7 jaar geleden

Bedankt voor de tip! Ik ga eens kijken of er hier eentje in de buurt zit! x

Anoniem
7 jaar geleden

dat lapje huid nemen we wel voor lief ;-) Dankjewel voor je aanmoediging! x

Anoniem
7 jaar geleden

Dat is een heel mooi doel! Let's do this! x

Anoniem
7 jaar geleden

Heel knap, ik ken je gevoel! Niet in attracties durven stappen uit angst dat de beugel niet dicht past.. Ik was het ineens zat en heb begin Augustus het roer omgegooid en ben voor Cambridge gegaan en gisteren tijdens het weegmoment stond de teller op -19,9 kg, ik ben nu over de helft... Hierna wil ik Paleo gaan eten, om te voorkomen dat de kilo's terug komen. Succes met je strijd, hou vol, je kunt het!

Anoniem
7 jaar geleden

Wauw, wat knap zeg! Super knap gedaan :-) Paleo ken iki nog niet *gaat vlug even Googlen* Bedankt!

Anoniem
7 jaar geleden

Ik ben ook al een poos aan het overwegen om het te doen, en heb besloten dat wanneer ik terug kom van vakantie ik me er voor de volle 100% ga geven. Ben ook de Dikste van de klas. Het is niet het eten waar ik tegen op zie maar meer het sporten. Om dat in mijn uppie te doen en dan op de sportschool weer van alle kanten bekeken te worden. Hoe heb jij dat aangepakt?

Anoniem
7 jaar geleden

Het belangrijkste is de emotionele oorzaken, naast natuurlijk gezonde voeding en voldoende bewegen. Ook de hormoonhuishouding is belangrijk. Veel vrouwen hebben een verstoorde hormoonhuishouding, te weten oestrogeendominantie. Daar is best wat aan te doen. En voor het emotionele aspect de volgende link. http://www.nieuwetijdskind.com/spiritueel-afvallen-neem-ruimte/ Ook de Gabrielmethode kan een ondersteuning zijn. In de basis gaan eetproblemen of te dun of te dik zijn in wezen om een gebrek aan veiligheid. En als je echt goed naar jezelf luistert heb je niet zo'n behoefte aan ongezonde dingen als cola light en hoef je niet meer te strijden. In wezen gaat het om dingen loslaten. Makkelijk gezegd misschien, ik ben zelf wat aan de dunne kant dus ik heb er zelf niet mee te maken. In ieder geval succes.

Anoniem
7 jaar geleden

Erg begrijpelijk en herkenbaar verhaal. Het afvallen gaat makkelijker als "schoon" bent door cleansing. Mail me als je meer wil weten, Ervaringsdeskundige

mamaannelies
7 jaar geleden

Goed dat je er weer voor gaat! Ik doe sowieso met je mee. Mijn steun heb je. Ik weet hoe moeilijk het is. Ik herken zoveel van wat je schrijft. De angst om niet oud te worden en je kind niet helemaal op te zien groeien, de cola verslaving (en dan nam ik geen light...), bang om klem te komen zitten op de glijbaan (bijna gebeurd, al gleed ik gelukkig nog wel heel langzaam naar beneden :( ) Cola heb ik sinds de zomer definitief afgezworen en wonderwel gaat het prima. Ik was op de basisschool al het dikste meisje van de klas en ben nu helaas dikste moeder van de klas :( Mijn gewicht is echt al zo lang een gevecht. Zo'n beetje alles al geprobeerd. Na heel lang twijfelen, want bah wat is het een eng idee, heb ik besloten voor een maagverkleining te gaan. Over een paar weken is het al zo ver.

Janskenl
7 jaar geleden

Ik heb een crosstrainer aangeschaft via Marktplaats en zet mijn laptop aan met een toffe serie aan zoals nu bijvoorbeeld "Lost" (hoe toepasselijk) en kijk dan tijdens het sporten 1 aflevering van zo'n 40 minuten...fitness werkte voor mij niet echt...baantjes zwemmen vond ik ook wel fijn...maar thuis sporten is nu het makkelijkst.

Janskenl
7 jaar geleden

Bedankt voor je tips! Ik ga kijken op de website want ik kende het nog niet.

Janskenl
7 jaar geleden

je hebt helemaal gelijk, al is het inderdaad wel fijn wanneer die cijfers naar beneden gaan. Maar ik ga je advies zeker onthouden! Dankjewel!

Janskenl
7 jaar geleden

klinkt interessant. Ik weet je te vinden ;-) Dankjewel!

Janskenl
7 jaar geleden

Wat spannend meid! Ik ben erg benieuwd hoe het je zal vergaan :-) Ik ken veel positieve verhalen van vriendinnen. Succes!

Anoniem
7 jaar geleden

Ik las een belangrijke reactie van je Janske: ik ken veel positieve ervaringen van vriendinnen (mbt maagverkleining) .... zit je in milieu waar je meer dikkere mensen om je heen hebt dan is het vaak extra lastig om jouw levenstijl te veranderen. Want daar gaat het uiteindelijk om... dat je het kunt volhouden. je voornemen klinkt goed dus ga er voor! Waar een wil is is een weg. Houd goed voor ogen waarom je echt wilt afvallen. Dat zal steeds zwaarder gaan wegen (grappige spreekwoord in dit geval) en je helpen dicht bij jezelf te blijven en bij wat jij het liefste wilt; een gezond lijf en leven! Heel veel succes!

peetje80
7 jaar geleden

goedemorgen, Super van je. Hier ook iemand die zwaar overgewicht heeft. Veel mensen zeggen dat het wel mee valt maar zelf vind ik dus van niet. De weegschaal is hier opgeborgen, daar sta ik niet meer op. Ik wil dolgraag afvallen maar ik prik hormonen en heb het aan mijn schildklier. Dus makkelijk gaat het niet. Maar dit soort blogs wijzen me er weer op dat ondanks de prikken en schildklier ook ik het moet kunnen. We go for it !!!

Joycies
7 jaar geleden

Heel veel succes!!! Je kan het. En... je mag altijd bij mij komen dansen! Maar volgens mijn woon je niet in de beurt. Er zijn trouwens op youtube hele goede schoonmaak workouts te vinden.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik wil het zelf ook niet mbv een maagverkleining doen. Ik wil mijn levensstijl aanpassen zodat het 'vanzelf' gaat. Bedankt voor je advies! X

Anoniem
7 jaar geleden

Yes! Let's do this! X

Anoniem
7 jaar geleden

Dat is ook nog een idee inderdaad

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Voor mij is sporten echt de sleutel geweest naar gewichtverlies. Daarbij moet je natuurlijk verstandig eten. Maar een actief leven helpt mij om op gewicht te blijven. Een ritje op de fiets naar het strand van een half uur daar draai ik mijn hand nu niet meer voor om. Daar had ik vroeger gewoon de tram gepakt. Maar ik weet ook dat je voor jezelf de manier moet vinden om echt een verandering in je leefgewoonten te maken. Het is een zoektocht, maar met de motivatie die je nu hebt kom je er wel. Wat ook helpt is om het samen te doen. Samen met mijn man hebben wij ons eetpatroon aangepast. Als je allebei niet snoept of zondigt dan is het veel makkelijker vol te houden. Doet je vriend mee? Heel veel sterkte en succes in ieder geval! You can do it!

Janskenl
7 jaar geleden

Mijn vriend doet (best) goed mee. We halen geen snoep en chips meer in huis (op een paar dingen na die ik toch niet lekker vind) en we eten een stuk gezonder. Dat scheelt al zo veel! Het meer bewegen is nog echt een verbeterpuntje voor mij al ben ik mij er steeds meer van bewustdoor bijv. de trap te pakken ipv de lift die ik voorheen zonder nadenken koos. Bedankt voor je aanmoediging! x

Gouda
7 jaar geleden

Zoek een sport of manier van bewegen die je leuk vind. Ik hou het in een sportschool niet lang vol omdat ik het absoluut niet leuk vind in zo'n zaal, maar ik doe nu bootcamp en dat vind ik heerlijk! Lekker buiten en op mijn eigen tempo/niveau sporten. Ook al zijn er andere die beter zijn (of minder goed) het maakt niet uit, bij een bootcamp training kun je heel fijn meedoen op je eigen niveau. En zoek een manier van eten die niet alleen gezond is maar ook bij je past. Persoonlijk hou ik een levensstijl als Paleo o.i.d. niet vol, maar ik haal er af en toe wel eens een receptje vandaan. Leuke tip is ook nog om eens naar de site van Rens Kroes te kijken, zij heeft hele leuke en vooral lekkere recepten die super gezond zijn. Heel erg veel succes!!

Janskenl
7 jaar geleden

Dankjewel voor je tips ! Ik dacht dat Bootcamps altijd heel heftig waren ;-)

Anoniem
7 jaar geleden

Hier ook paleo!!! Helemaal top...maar wel 80-20. Ik eet 's ochtends een smoothie, 's middags glutenvrije crackers of speltbrood en avond eten normaal. Tussendoor pruimen, dadels, noten, etc. Dat wordt ook aangeraden 80-20. wie weet wil je daarna wel 100%. Ik kan het alleen maar aanraden...er zijn ook heel veel lekkere dingen paleo zoals gezonde brownies van dadels, bananenbrood etc.. Heel veel succes.

Anoniem
7 jaar geleden

Voor de hormoonhuishouding is paleo ook top overigens.

Janskenl
7 jaar geleden

klinkt goed :-) Bedankt voor je tip!

Janskenl
7 jaar geleden

ik heb inderdaad meer enthousiaste reacties over Paleo...klinkt goed :-)

wen86
7 jaar geleden

Succes! Ik heb dan niet echt overgewicht (zit op het randje met mn bmi) maar doordat ik vrij klein ben oog ik wel snel dikker. Puur voor mn eigen gevoel zou ik er daarom wel wat af willen en na het lezen van je blog geef ik mezelf dan nu ook een schop onder mn kont en doe ik met je mee ;-) Hier geen cola verslaving maar een heuse chips verslaving...waarom zijn die slechte dingen toch zo lekker -_- Maar goed, heel veel succes en ik zal je volgen!

Anoniem
7 jaar geleden

die chips verslaving heb ik ook hoor ;-) zeker in combinatie met cola....yummy! ;-)

gestante
7 jaar geleden

Yep ook hier druk bezig met afvallen maar wel heel rustig aan. Ik geloof niet in crashdiëten, maar in je leven en eetgewoontes aanpassen. Heb er op afvallenblog ook over geblogd. Zal je hierbij gelijk even een kopietje sturen. Wie weet kunnen we elkaar steunen. (Ben overigens nu al zo'n 6 kilo kwijt.) Ooit was ik net als nu best wel dik. Ik ben toen enorm afgevallen met behulp van een diëtiste en had uiteindelijk maatje 36/38. Toen ontmoette ik mijn man die graatmager is en heel veel moet eten en snoepen om niet doorzichtig te worden. En ik bleek niet sterk genoeg om nee te zeggen bij ritselende chipszakken, knisperende koekverpakkingen en oh horror hij was nog choco-holic ook. :shock: Toen stopte ik ook nog met roken, we hadden wat relatie-probleempjes, Dat kwam weer goed, we kregen een miskraam, ik had een erg zware zwangerschap waarbij ik nauwelijks aan bewegen toe kwam en na een ook zware bevalling(keizersnede na een dag van ingeleid zijn) kreeg ik een dubbele long-embolie ... resultaat? Ik was weer dik. Nu wil ik op exact dezelfde manier weer afvallen. (Met de tips van de diëtiste van destijds) En tot nog toe al ruim 2 kilo kwijt. En dit is hoe dat werkt: Je hoeft hierbij niet extreem te sporten (Ben helemaal niet sportief) de trap ipv de lift, iedere dag een ontspannen wandeling van minstens een half uurtje, en de fiets pakken ipv de auto indien mogelijk zijn al genoeg om ongeveer 1/2 tot 1 kilo af te vallen per week. Het gaat niet super snel, maar je hebt geen honger. Een voorbeeld van een dag is dan: 08:00 1 boterham met 20+ of 30+ kaas en een kop thee 10:00 1 klein schaaltje aardbeien en een beker optimel 12:00 1 beschuitje met slankie en een kop koffie 14:00 1 appel en een glas dunne ranja 16:00 1 kleine krentenbol met dun boter en een beker halfvolle melk 18:00 4 aardappels (lukt mij nooit, is veel te veel voor mij) groenten (minimaal 200 gram) en 100 gram vlees. - Je kunt de aardappelen vervangen door 2 eetlepels gare volkoren pasta. - Je kunt tot maximaal 3 uur tussen de eetmomenten laten zitten (dan blijft je spijsvertering continu actief) zodat je eventueel ook 2 tot 3 uur na het eten nog een cracker of een stuk fruit kunt pakken. Mijn dag vandaag zal ongeveer dit zijn: -07:00 ontbijt met een klein schaaltje cruesli met joghurt -10:00 een dun plakje ontbijtkoek en een glas Jumbo water en fruit lemon cactus. -12:00 2 crackers met 1 plakje 30+ kaas en een glas Jumbo water fruit lemon cactus -15:00 1 Peijnenburg dubbel-op en een beker halfvolle melk -17:00 1 bord macaroni en als toetje wat magere kwark van optimel. (Bord macaroni = 2 eetlepels gare macaroni en 2 soeplepels met saus bestaande uit maximaal 100 gram half om half gehakt per persoon, tomatenpuree, groenten, en kruiden. Ik bak dit in maximaal 1à2 eetlepels olijfolie.) -20:00 1 zakje snack a jacks en een glas cola-light.

Janskenl
7 jaar geleden

klinkt goed :-) bedankt voor je uitgebreide reactie!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
2 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
20 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Zwangerschapsdonders

Eerlijk is eerlijk
Zwanger worden het lijkt voor iedereen zo vanzelf sprekend, als je 1 kindje hebt word er na 1,5 a 2 jaar gevraagd wanneer komt de 2de? Ook zo’n vanzelf sprekende vraag. Wij hebben ruim een jaar op de dag moeten wachten waarop de test eindelijk positief was en toen! Toen dacht ik alleen maar oh nee!, nu zit het erin en moet het er ook weer uit!! Tijdens een gesprek met mijn verloskundige toch wat dieper op de angst in gegaan. Ik was bang voor het onbekende, de pijn die niemand kan beschrijven, de tijd na de bevalling en het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap heb ik veel gelezen en opgezocht waaronder de echte waarheid en niet de roze wolk praatjes. Ja het kon me nog banger maken, maar mij heeft het helpen relativeren. Ook ben ik zwangerschapsyoga gaan doen dit raad ik iedereen aan! Wat heeft dit me door de bevalling heen geholpen. Yoga is echt niks voor mij en tijdens de eerste yoga les ben ik dan ook bijna in lachen uitgebarsten. Zat ik dan met onbekende vrouwen om me heen met mijn ogen dicht diep in te ademen en lang uit. Ik voelde de lach vanbinnen al kriebelen, stiekem heb ik even door mijn wimpers heen gegluurd of iedereen echt met haar ogen dicht zat. Ja iedereen zat zo, Okee diep in ademen en lang uit pfffff. Dat gevoel en stralen wat mensen altijd benoemen als ze zwanger zijn dat was ver te vinden bij mij. Ik schaamde me hiervoor maar aan de andere kant dacht ik, ik ben gewoon niet “insta” perfect. Die groeiende buik walgelijk! Het nadenken over wat ik wel en niet mocht eten bah bah! En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel uur ik kon slapen! Werken eten slapen was mijn ritueel haha. Na een week of 25 begon ik pas met genieten, de kleine meid was beweeglijk en ik had energie. De groeiende buik werd nu een echte babybelly hierdoor durfde ik hem eindelijk echt te tonen maar die glow waar iedereen het altijd over heeft, die was echt stuk bij mij. Ik kwam er achter dat eigenlijk best veel vrouwen deze gevoelens hebben alleen word er nooit over gesproken.Rond week 28 voelde ik de kleine meid minder dan normaal jeeetje wat een twijfel krijg je dan en stress! Een extra check bij de verloskundige en door naar de ecg scan voor de bewegingen en hartslag. Uit de extra echo bleek dat ons kleine meisje niet zo klein was… ik ging het ziekenhuis uit met een doorverwijzing voor een bloedsuikertest, zwangerschapsdiabetes… oh my dat betekend 3 keer ja 3 keer in 3 uur tijd bloed af nemen en een mega zoet drankje op je nuchtere maag. Nou het bloedprikken dat is alle 3 de keren uitzonderlijk in 1 keer goed gegaan. Dat drankje? Als ik eraan denk draait mijn maag een extra rondje, zo zoet en zo veel niet een shot glaasje ofzo… nee echt 1,5 beker vol! Nou ja dat meisje in mijn buik die genoot er in ieder geval van, want ze was goed aan het dansen. Uitslag geen diabetes, maar wel extra groei echo’s (helemaal niet erg dat extra gluren).Bij de laatste groei echo het advies gekregen om bij 38weken te gaan inleiden. Huh wat error!!! Dat is over 4 weken!! Dit hele inleiden verhaal heb ik besproken met mijn eigen verloskundige en die was het er niet mee eens. Tja wat doe je dan.. door een gesprek aan te vragen met de gynaecoloog ben ik erachter gekomen dat mijn gevoel zei niet over die 40 weken heen. ik koos de midden weg van mijn eigen verloskundige en van de gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij 38+3 voor de eerste keer gestript bij 39+1 nog een keer en wat bleek 1/2 cm ontsluiting! Dit gaat het worden, vannacht komt ze maar helaas ik werd de volgende ochtend na een goede nacht wakker met geen teken van een bevalling. Op deze dag een doorverwijzing gekregen om een afspraak te maken voor inleiden. Bij 39+4 nog een keer gestript maar helaas het mocht niet baten. Op 4-8-2022 mochten we om 5.30 uur bellen of mijn plekje nog vrij was. En dat was hij om 6.30 uur moesten wij ons melden op de afdeling van het geboorte zorgcentrum in Hoorn.