Snap
  • Mama
  • baby
  • iphone
  • fotografie
  • minibymarilyn
  • miniformama

MamaforMini

Fotograferen met je (i)phone

Wanneer ik terug kijk naar de begin foto’s nadat Charlie geboren werd, kan ik soms wel huilen! Wat een vreselijke!! Foto’s. Natuurlijk zijn ze schattig, Charlie staat er op. Maar als ik eerlijk kijk na de foto’s dan zijn ze echt slecht gemaakt. Overbelicht, wazig, korrelig, bewogen te donker of de compositie klopt niet. 

Ik werd dan jaloers van andere foto’s die ik voorbij zag komen op Instagram. 

Gaandeweg ben ik me meer gaan verdiepen in hoe ik het beste een foto kan maken. Maar eigenlijk deed ik maar wat. Ik bedoel, fotograferen met je telefoon kan toch iedereen? Onderwerp in beeld en klikken maar. Hahaha wie hield ik voor de gek, dat zie ik nu wel als ik de foto’s terug kijk. 

Ik kwam via Instagram de cursus mamaformini (fotograferen met je iPhone) van minibymarilyn tegen. Dat sprak mij gelijk aan. Een basis fotografie cursus die je gewoon op je (i)phone kan volgen via Instagram! Handig!! Helemaal met een baby. Ook omdat ik altijd mijn iPhone bij de hand heb. 

Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals licht, compositie , techniek en communicatie. Elke module heeft een story van zo’n 15 minuten. Ik vind dat heel fijn. Niet te lang en niet te kort. Zo blijf je goed opletten. Wat trouwens niet moeilijk is want Marilyn vertelt heel duidelijk en leuk! Ook geeft ze opdrachten. Wat natuurlijk leuk is want dan kan je gelijk wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. 

Sommige dingetjes wist ik al wel, maar veel ook nog niet. Als ik dit had geweten voor dat Charlie geboren werd.. man! Wat had ik dan een “goede” foto’s gehad van mijn mini baby 💓.  

Ik zeg echt, volg deze cursus. Het is echt een mooi kado om aan jezelf te geven en je kids zullen je later dankbaar zijn!

Ik ga straks lekker met Charlie oefenen met de leuke leerzame opdrachtjes, bijgevoegd foto’s van wat licht doet met een foto. 

Oja, de cursus is afgelopen maandag gestart. Maar je kan je nog tot aankomende maandag inschrijven. De story’s blijven tot 1 maart zichtbaar. Genoeg tijd dus nog om hem te volgen.  Go go go!!

Snap
Snap
Snap
Snap