Snap

Mamadag, wat is dat?!

Ik hoor het mijn man vaak zeggen. Vandaag lekker papadag met smurf...

Ik hoor het mijn man vaak zeggen. Vandaag lekker papadag met smurf. Wat inhoudt dat smurf en papa voornamelijk de hele dag in joggingbroek rondlopen en op kabouter plop staan te dansen. Als onze eigen kabouter dan slaapt kijkt papa een film en 's middags gaan ze vaak even op visite bij opa en oma.

Als mama haar werkdag om is en ons vriendje al heerlijk ligt te slapen is het tijd om de ravage van de dag op te ruimen.

Ik kan precies zien hoe hun dag ongeveer verlopen is en wat ons zoontje én papa die dag hebben gegeten.

Maar nu een mama dag. Mijn wekker gaat om 6.15 om het brood voor papa klaar te maken. Zoonlief word rond half 7 wakker van papa die de deur uitgaat. Dan gaat mama onder de douche, binnen een kwartier sta ik dan opgemaakt en aangekleed weer naast de badkamer.

Alle was wordt verzameld en de eerste was gaat in de trommel, de stoffer gaat langs de slaapkamers en de bedden worden afgehaald. Ondertussen zit minismurf zijn broodje gezellig met de tv aan op te eten en als die op is kunnen we boodschappen doen.

2 supermarkten gaan we af, de bakker, slager en daarna halen we altijd nog gezellig een visje samen. We gaan richting huis, zoonlief gaat naar bed. Tijd om de beneden verdieping te gaan doen, het eten voor de rest van de week te koken en de ramen te lappen.

Als de kleine dan weer wakker wordt is het tijd voor hem, gaan we naar de speeltuin, kinderboerderij of het park. We gaan weer naar huis om gezellig saampjes eten te koken. Daarna gaat de kleine man in bad en begint het avond ritueel.

Als die kleine smurf het dan rond 8e eindelijk heeft opgegeven is het mamatijd. Bakje koffie, en o wacht. Tijd om te gaan knutselen voor de traktatie op het kinderdagverblijf..

Ik wil eigenlijk ook af en toe wel een papadag????

6 jaar geleden

Het is ook geen aanval naar jou toe hoor, want bij mij gaat zeker niet alles goed ;-) Zo hebben we allemaal ons eigen leven,maken we allemaal onze eigen keuzes, en genieten we allemaal van onze kinderen en mannen, maar soms... dan is het loslaten of schouders ophalen of irriteren. heel normaal, ik heb ook genoten van het lezen van je blog. We weten het allemaal zo goed hoe we het zouden willen, en inderdaad heel vaak gaat het toch anders in het echte leven. Ik heb je blog met vermaak gelezen, en niet met een gevoel van "oh wat doe het goed"want dat is absoluut niet waar. Jou zou het misschien kunnen opmaken uit mijn reactie, maar dat dan echt niet zo bedoeld.

6 jaar geleden

Wow. Mag ik even in mn handjes klappen dan! Al gaat dat bij ons gewoon vanzelf... Manlief is ruim 12u p dag van huis en eet op de zaak, maar anders zou die dat echt wel zelf doen. Hij maakt zelfs de fles smorgens nog klaar en zet die op de trap (zodat ik die meteen kan pakken zodra ik kleine meneer uit bed haal) en heeft dan ook de vaatwasser al uitgeruimd, die hij de avond ervoor ingeruimd heeft. Nadat hij gekookt heeft ;-) Nu zal hij nooit een wasmachine/droger aanzetten tenzij hij echt wat gewassen wil hebben dus dat is weer mijn afdeling. Net als stoffen en de ramen lappen. Maar dat laatste hoeft niet elke week dus als ik het zo lees dan hebben wij het toch wel perfect verdeeld zo :-)

6 jaar geleden

Wow wat een luxe heb ik dan Als papa een dag thuis is met zoontje en ik kom savonds thuis is alles opgeruimd tot aan stofzuigen aan toe net zoals ik dat op de andere dagen doe. Hoef het hem ook nooit te vragen. Veel "papa" dagen zijn er niet aangezien hij vaak 6 dagen in de week 12 uur aan het werk is maar zelfs dan nog ruimt hij mee op petje af ervoor

6 jaar geleden

Ik ben heel blij met de reacties hieronder want begin me op deze site af en toe echt een beetje zorgen te maken over de emancipatie van de vrouw. Nu ben ik er helemaal voor dat iedereen een balans zoekt die voor zijn of haar gezin werkt (wel/niet werken het maakt me oprecht niet uit), maar als je verdorie allebei werkt kán het toch niet zo zijn dat het huishouden helemaal bij de vrouw terechtkomt. Dat accepteer je toch gewoon niet? En als de man het dan niet doet, moet er maar een schoonmaakster komen. En een bezorgservice (eens met een eerdere opmerking: geniale uitvinding en nog goedkoper ook!). Ik ga niet zeggen dat de balans bij ons thuis altijd goed is, maar we doen het samen. En dat betekent dat we allebei lol kunnen hebben met de kindjes, af en toe keihard moeten knallen én af en toe kunnen ontspannen. En dat vind ik ook het goede voorbeeld voor onze twee meisjes. Overigens vind ik dat hetzelfde zou moeten gelden voor vrouwen die thuisblijven met de kindjes; ik zie om me heen dat die noooooit klaar zijn met 'werken' omdat hun man 9-17 op kantoor heeft gezeten. Klopt ook niets van vind ik.