Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Mamadag? Of alles behalve mama bepaald de dag :-)

Mamadag is een dag waar ik altijd naar uit kijk. Aan het einde van de dag ben ik trots, blij en gesloopt!

Goedemorgen dames,

dinsdag is altijd mijn vaste mamadag! Heerlijk zo na het weekend. Ik hoef maar 1 dagje te werken en dan kan ik alweer heerlijk kroelen met die kleine ondeugd. Alle dagen van de week mag ik Quinn wakker maken als ik naar mijn werk mag gaan, maar op mamadag gaat de biologische wekker van mijn zoon altijd om 5 uur, wat een feestje...

Tevergeefs probeer ik hem af te poeieren met een flesje en hoop ik dat hij weer gaat slapen, dit lukt uiteraard nooit. Het andere trucje van me werkt af en toe, lees 1 van de 10 keer, als ik hem naast me neer leg in bed en we een poging doen samenverder te slapen. Veel vaker concentreert hij zich direct op alle kabeltjes achter het bed, gaat hij er vrolijk bij brabbelen en komt er natuurlijk helemaal niks meer van slapen. Dus dan maar met m'n slaperige peen en uienhoofd met hem naar beneden. Waarbij ik hem een boterham voeder die hij soms opeet en soms op de grond smijt na 2 happen, terwijl ik voor mezelf een cappuccino maak, waarbij na 1 slok al aast op mijn cappuccino schuim. Afhankelijk van hoeveel hij heeft gegeten probeer ik af en toe nog wat pap of fruit naar binnen te krijgen bij de kleine man, wat een gevarieerd succes heeft.

Na het feestelijke ontbijt springen we onder de douche en gaan we samen tanden poetsen. Dit vindt hij geweldig! Zijn fascinatie voor het poetsen is indrukwekkend. Na het douchen en afdrogen is hij vaak toch wel weer moe en slaapt hij een dikke anderhalf tot 2 uur. Helaas ben ik dan klaarwakker haha, dus zit een powernapje voor mij er niet meer in, dus ga ik maar opruimen en schoonmaken... Als de kleine man zich rond een uurtje of 11 weer meld gaan we variërend wat leuks doen. Eerst probeer ik hem weer even vol te proppen en dan gaan we op stap! De ene keer gaan we naar het dorp, soms naar een vriendin, of lekker lunchen, naar de kinderboerderij, of soms blijven we gewoon lekker binnen en gooit Quinn al het speelgoed door onze woonkamer heen. Hoe dan ook ik ben bezig om zowel te genieten als hem moe te maken. 

Na ons uitstapje doen we vaak aansluitend nog even boodschapjes en is Quinn rond een uurtje of twee klaar voor zijn tweede slaapje. Terwijl hij slaapt ren ik door het huis heen en loop ik een rondje met onze hond buiten. Ook maak ik vaak al zijn prakje klaar, zodat ik hem direct eten kan geven als hij wakker is en trek heeft. Als er tijd over is plof ik zuchtend en uitgeteld op de bank neer. Tegen de tijd dat ik zo ontspannen ben en ik bijna in slaap kan vallen hoor ik Quinn weer over de babyfoon. Actiemodus: AAN!

De luiers zijn ondertussen gedurende de dag al om beiden oren gevlogen, want mijn kleine mannetje weet z'n luiers goed te vullen met nummertjes 2! Na het ini mini terroristenuurtje waarbij ik al het zorgvuldig opgeborgen speelgoed letterlijk door de kamer zie vliegen, maar waar ik stiekem keihard om moet grinniken omdat mn ventje helemaal in z'n element is, zet ik mijn kleine man in de kinderstoel en begin te koken voor mij en mijn man. Als mijn man laat thuis is geef ik Quinn vast te eten en anders schuiven we gezamenlijk aan tafel. Quinn boeft daarna nog even met papa het huis door, waarna hij rond half 8 met zijn duim en doek in z'n hand richting mond gaat. Het laatste flesje geven we tijdens het verschonen, tandjes poetsen, verhaaltje en 'mama'dag is voorbij gevlogen. Ik ben trots, heb genoten, maar ben ook vermoeid en uitgeput. Respect voor thuis mama's!!!

Stiekem verheug ik me wel alweer op de volgende dinsdag, maar ben ik ook blij dat ik de volgende dag naar mijn werk kan :-).