Snap
 • Mama
 • Vakantie dagje weg

#Mamachallenge2016 Nummer 1: Gepikt van Pinterest

Na 6 weken vrij te zijn geweest ging Nino weer naar de crèche. Hier mocht hij natuurlijk nog voor zijn verjaardag trakteren. Super spannend!

Toen hij 1 werd hebben we het trakteren overgeslagen. Hij was er zich toch nog niet bewust van en omdat hij in de vakantie jarig was vonden we het overdreven om het achteraf nog te doen. Dit was dus zijn eerste feestje op de crèche. Natuurlijk waren hem al veel kinderen voor gegaan dus het principe snapte hij. Dat de mooie muts nu voor hem was vond hij dan ook fantastisch.

Gelukkig kon ik erbij zijn. Meestal lukt dat niet omdat ik een klas moet draaien en daar geen vervanging voor kan gaan regelen maar omdat ik nu vanwege mijn aankomende verlof boventallig sta ingeroosterd kon ik dit keer wel even langs komen. 

Ik had al een tijdje heel Pinterest afgestruind naar wat een leuk idee zou zijn als traktatie. Mijn criteria waren: 

 1. Niet te moeilijk om te maken
 2. Niet te duur
 3. Iets wat te maken heeft met de interesses van Nino
 4. Iets te eten (maar wel "gezond")
 5. Een cadeautje erbij

Sinds de vakantie was Nino opeens helemaal fan van autootjes en bij de Action had ik een pakketje gezien van 4 kleine autootjes voor 1 euro. Omdat ik 28 stuks moest maken vond ik dit nog wel te doen. Het idee werd een ontbijtkoek (de goedkope versie van de Snelle Jelle,1.40 voor 5 stuks dus hier was ik 8.40 euro voor kwijt) ingepakt in zwart papier. In het midden hiervan witte streepjes zodat het op een auto weg lijkt (de witte streepjes heb ik gemaakt van witte label stickers die ik in kleine stukjes geknipt heb) en daarop een autootje geplakt (het zwarte papier en de labels had ik al dus dat heeft me niks gekost).

 

Zie hier een voorbeeld van Pinterest.

Ik had alles al in huis gehaald en hoefde alleen nog langs de Action voor de autootjes. Natuurlijk bleken die er toen niet meer te zijn en omdat ik de rest al had heb ik daarom dan toch maar duurdere autootjes gekocht. Dat was wel even balen want daardoor gingen de kosten van 7 euro voor alle autootjes opeens omhoog naar 25 euro. Dat was wel even slikken want punt nummer 2 is daardoor niet echt meer van toepassing, helaas. 

Nino zou woensdag trakteren. Zaterdagavond was ik alleen thuis en vond ik een mooi moment om de cadeautjes klaar te maken. Uiteindelijk ben ik er toch wat langer mee bezig geweest dan ik verwacht had. Maar ruim 2 uur later had ik 28 super leuke autocadeautjes. Op de autoweg heb ik nog met witte stift "Hoera, Nino 2 jaar" geschreven, zodat ouders/kinderen die het cadeautje in het mandje zouden vinden ook wisten van wie het afkomstig was (de witte stift komt van de Hema en had ik al liggen en koste mij op dit moment dus niks).

Nino heeft ze met grote trots uitgedeeld op de crèche en was echt een blije kikker. De ontbijtkoeken gingen er bij alle kinderen in rap tempo in dus dat was een succes en met de autootjes hadden de kinderen grote lol. Dus ondanks de onverwachte iets hoger uitgevallen kosten was het een super succes en een echte aanrader voor auto liefhebbende kinderen.

Totale uitgaven waren dus uiteindelijk 33.40 euro. Als je ook nog zwart papier, labels en een witte stift moet kopen denk ik dat je wel rond de 40 euro zit, maar als je toch die goedkope autootjes op de kop kunt tikken scheelt dat alweer behoorlijk in de prijs.

Hier een foto van de pakketjes die ik gemaakt heb.

Normaal heeft Nino geen probleem met afscheid nemen maar nu vond hij het wel erg vreemd. Hij dacht dat ik hem wel mee zou nemen en ik moest hem dan ook achter laten met een tuitmondje en tranen in zijn ogen. Ondanks dat ik weet dat dit normaal is voor kinderen, ze een minuut later alweer lekker aan het spelen zijn en ik al veel gewend ben als kleuterjuf is het toch anders als je eigen kindje dit doet, vooral als dit normaal nooit voorkomt. Nu voelde ik dus ook even hoe het is voor al die ouders die hun kinderen huilend bij mij moeten achter laten.

Hieronder het lijstje met uitdagingen van de #mamachallenge2016

(De onderstreepte heb ik al gedaan, zie mijn eerdere blogs.)

 1. Gepikt van Pinterest (pik een idee van Pinterest en voer dit uit)
 2. Picknicken! Ga picknicken of deel picknickrecepten, activiteiten
 3. Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
 4. Snailmail challenge: verstuur echte post!
 5. Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen
 6. Houdt een beautydag (met of zonder kind)
 7. Samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor kinderen
 8. Back to school challenge: bereid je voor op komend schooljaar
 9. Doe een binnenactiviteit buiten
 10. Pay it forward / Random Act of Kindness: doe iets voor een ander met je kinderen