Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mama zijn en een eigen zaak hebben...pfiieeuuwww!

Okee, het leek ideaal: ik zou stoppen met mijn vaste job,  een eigen bedrijfje beginnen, en ondertussen 'even' een kind krijgen. Perfect geregeld! Ik zou mijn eigen tijd kunnen indelen, hoefde het kind niet de hele tijd in een crèche te stoppen want ik was er toch veel overdag. En ik zou terwijl het sliep overdag en 's avonds wel collecties ontwerpen. Man-lief was al een tijdje zelfstandige, dus we zouden elkaar ondersteunen in onze flexibelheid.

Dat klinkt toch niet heel onlogisch..? Afijn, hoe het is gegaan: het kind kwam (een maand te vroeg volgens de planning), de eigen zaak kwam (een jaar te laat volgens de planning), en het bleek in al mijn flexibelheid onmogelijk om me vooraf in te denken dat je er niet zowel full-time voor je kind als voor je werk kunt zijn, je je huishouden niet 'even tussendoor' op orde houdt en dat je zelfstandig werkende wederhelft niet multi-inzetbaar is op alle niet vooraf-geplande momenten. Naïef? Mwah...

En dus kwam het gevoel dat ik nergens meer tijd voor heb, en dat alles wat ik wil doen niet of maar half wordt gedaan. Gevolg: stress en een onvoldaan gevoel op alle fronten. Gisteren las ik in de Flow dat we (ik en veel andere vrouwen tussen de 30 en 40) te veel willen. Dat de problemen die we hebben eigenlijk niets anders zijn dan dingen die we willen, en die nog niet zijn gelukt. Ik citeer: "Het is onmogelijk dingen te willen en geen problemen te willen ervaren". En zowaar kwam daar een oplossing:  je moet niet zoveel willen. En er ook niet over zeuren. "Kijk niet naar je verwachtingen, maar naar de mogelijkheden." Dûh.

Okee, de booschap is duidelijk. En als ik eerlijk moet zijn: ik weet dat ook allemaal wel, hoor. Maar dit soort dingen kan ik me op de één of andere manier alleen maar bedenken als ik even tijd vind om 'out of my box' te denken. En hoe vaak per dag sta je nu eens even stil en kijk je naar wat je aan het doen bent? Ik ben blij dat ik een blog mag schrijven, want zo kan ik eens even de tijd maken om stil te staan, en inderdaad eens overdenken wat ik allemaal heb. Een tof bedrijf (kijk vooral eens op www.tislifestyle.com!), een fijn huis, een super vent, een machtig mooi meisje, een maffe schootkat en zó veel meer..!

Maar nu moet ik er vandoor, Poes heeft gespuugd, ik moet mijn dochter halen van de crèche en oja! Ik heb een tas boodschappen staan die ik nog moest uitpakken... Als iemand nog tips heeft of zich herkent in mijn stukje, ik hoor graag van jullie!

Mischa

10 jaar geleden

Geweldig geschreven, zo herkenbaar! Ik heb een eigen <a href="http://www.buckaroo.nl" rel="nofollow">webwinkel</a> buiten mijn gezinsleven.