Snap
  • Mama
  • #mamaplaats
  • #mamaleven
  • mamaindehoreca

Mama & werken in de horeca

Al bijna een jaar thuis sinds Corona, hoe vullen wij onze dagen?

Zoals ik jullie in mijn eerste blog vertelde werken wij beide in de horeca. Echt waar nog steeds elke dag het leukste wat er is. Aan het werk maar toch altijd in de gezelligheid! Ik werk vooral in de avonden zo ben ik overdag vaak thuis bij Keet wat ik zelf onwijs fijn vind. En Mark begint meestal zo rond 15u dus de helft van de dag zijn we eigenlijk altijd met z’n drietjes! Echt onwijs fijn dus!

Maar zoals iedereen weet is de horeca zo ongeveer de helft van 2020 gesloten geweest en nog steeds ... Bij Mark op het werk hebben ze een afhaalservice dus die kan (gelukkig!) nog aan het werk zo’n 5 dagen per week maar bij mij op het werk is dat helaas niet het geval en ik zit dus thuis! En voor de mensen die mij een beetje kennen, die weten dat stil zitten/ niet kunnen werken echt niets voor mij is. Voor Keet werkte ik gemiddeld 6 dagen per week en ik vond dat heerlijk! Ik liep met 37 weken zwangerschap nog lekker achter de bar te ploeteren en had nog steeds de grootste lol in het werk. Toen Keet geboren is ben ik naar 3 dagen gegaan wat er soms 4 zouden kunnen zijn en daar ben ik blij mee nu en op deze manier is het super te combineren, werken en mama zijn!

Ik vind het fijn om die tijd nu met Keet te kunnen zijn en samen leuke dingen te doen. De tijd de we nu extra samen hebben gekregen is ondanks alle beperkingen echt wel een kadootje en we genieten er ook echt intens van. Al mis ik wel echt een ritme in ons dagelijks leven. Aangezien Corona vlak na mijn verlof al de kop op stak. En ik dus al vrij snel weer thuis was. Hebben we nooit echt een lekker ritme kunnen krijgen behalve dan de standaard momentjes op onze dag. Soms kan ik daar heel goed tegen maar soms heb ik daar ook best wel wat moeite mee omdat ik best wel een controlfreak ben.

Maar .. de horeca is dus dicht en ik zit thuis met een ontzettend leuk, energiek, levendig en onwijs gezellig meisje dat haar ei kwijt moet, maar vooral haar mama moet haar ei soms kwijt! En dus proberen wij onze dagen toch altijd te vullen met leuke uitjes of een kopje koffie bij een vriendin of opa en oma!

Eigenlijk zorg ik er meestal wel voor dat we altijd iets te doen hebben of we gaan naar de speeltuin of naar het bos of we gaan een stukje fietsen. Al moet ik zeggen dat het wel steeds een beetje moeilijker word om iets nieuws te verzinnen want echt na 35 middagjes bos heb je echt het hele bos hier wel gezien ... en nieuwe speeltuintjes hier in de buurt die vind ik ook niet meer!

Ik moet zeggen dat ik het in de zomer een stuk makkelijker vond om de dagen ‘door’ te komen, (dit klink misschien heel negatief maar zo bedoel ik het niet) het weer was heerlijk, dus we reden eens een dagje naar de Grevelingen of we reserveerde een plekje in het zwembad. Maar het overgrootte deel waren we lekker in onze achtertuin te vinden in ons zwembadje. Keet vermaakte zich en mama ook! In de zomer ziet alles er toch allemaal wat rooskleuriger uit. Ondanks de beperkingen die je had kon je wel gewoon de tuin in of eens naar een parkje waar je kon picknicken of lekker in de zon kon gaan zitten. Nu in de winter zit je toch meer gebonden aan huis ... Al vind ik een lekkere pyjama dag op z’n tijd ( soms iets te vaak op het moment ) ook wel erg lekker hoor!

Het ritme hier in ons dagelijks leven is dus best ver te zoeken zoals ik al zei haha toch probeer ik meestal sochtends wat dingen te ondernemen en smiddags na de middag dut doen we dan meestal wat rustiger aan of we draaien het om! Alle tips om wat meer ritme in ons dagelijks leven te krijgen zijn dus meer dan welkom! Ik zie de horeca helaas voor het eerst nog niet open gaan dus alle tips met betrekking tot leuke uitjes met een meisje van anderhalf zijn ook welkom!

Zijn er hier nog meer mama’s die in de horeca werken en nu dus al die tijd al thuis zitten? Hoe vullen jullie je dag met de kleintjes? Heel benieuwd naar jullie dagelijkse dingentjes en hoe jullie elke dag er toch weer een feestje van proberen te maken met de kids! 

3 jaar geleden

Hier ik werk normaal 4 dagen in de horeca en soms wat meer ... het thuis zitten bevalt me ook enorm zwaar met een dreumes en een peuter maar wij gaan elke dag naar buiten goed voor ons alle 3 en verder staat hier heel de dag het huis op ze kop of gaan ff langs bij iemand maar ja de muren komen echt wel op me af ... ik ben blij als het voorjaar weer begint maar of me kinderen dan nog een speeltuin of een bos of dierentuin kunnen zien vraag ik me af 🤣

3 jaar geleden

Ik ben toch echt blij dat mijn dochtertje naar de noodopvang mag. Ik zou niet weten hoe ik mn werk zou moeten combineren met een meisje van net 1 jaar. Hee knap en veel respect voor iedereen die ermee te maken heeft!