Snap
  • moederschap
  • #momofboys
  • Mamasjongens
  • gezinsleven

Mama van jongens

"Twee zonen"

Daar stonden we dan. Een positieve zwangerschapstest! Zo gelukkig en spannend weer, wordt het een broertje of zusje voor Gylaro?


Een vraag waarvan wij al bijna zeker wisten dat we het antwoord hadden: Gylaro krijgt een broertje. 


Ondanks dat we nog geen echo of dergelijke hadden gehad, waren wij er 100% zeker van dat Gylaro een broertje zou krijgen. Waarom? Geen idee, maar wij wisten dit. Dus ja, al voor de echo's ging moeders op pad om spullen voor een jongen te kopen, achteraf natuurlijk hartstikke gek, maar hé, moederinstinct noemen ze het ook wel. 


Snap

Na de geslachtsecho was het dan ook zeer duidelijk, we zouden nog een kleine boef krijgen! Gylaro zou een hele lieve grote broer worden voor z'n broertje. 


Hoewel wij door het dolle heen waren - en mama het natuurlijk soms ook wel een beetje jammer vond dat er geen meisje kwam - vond ik het super! 


Ik zag het al helemaal voor me, onze jongens straks samen op stap, samen op vakantie, samen dingen doen, die echte broederliefde. Ik kon niks anders dan hiervan genieten en dromen. Totdat...


Ik merkte dat omstanders hier heel anders over dachten. 


Tijdens mijn zwangerschap werd er veel aan me gevraagd wat ik zou krijgen. Een jongen of een meisje? Zodra ik heel enthousiast zei dat we nog een jongen zouden krijgen, kreeg ik reacties zie ik totaal niet had verwacht.


- Er werden handen op mijn schouders gelegd, en er werd gezegd: "Och meid, misschien wordt de volgende dan wel een meisje!"


- Mensen die zeiden: "Ach, wat jammer! Je had natuurlijk heel graag een meisje gehad!"


Snap

Mijn mannen.

Waarom is het jammer om twee zoons te krijgen? Wie zegt dat ik hierna nog een zwangerschap ga meemaken? 
Ik vind het altijd heel bijzonder dat buitenstaanders altijd zo ontzettend goed weten wat jíj wil en wat jij dus jammer zou vinden.
Het ideaalbeeld van veel mensen - man of vrouw maakt niet eens uit - is dat je gezin bestaat uit een man, vrouw en een zoon en dochter. Maar hé, kun je dit kiezen dan? Kun je ergens van te voren aangeven, nu wil ik een jongen en nu wil ik een meisje?
En dan mannen en vrouwen, hoeveel mannen en/of vrouwen zijn tegenwoordig zichzelf en zijn er gezinnen met twee mama's of twee papa's? Wat is hier nu erg aan?
Zolang iedereen gelukkig is met zijn of haar gezin heeft een ander hier dan iets van te vinden? Ik vind van niet. 
Ik ben trots op mijn man en de twee gezonde jongens die wij op de wereld mogen zetten. En dat is denk ik het belangrijkste van alles. Gezondheid, liefde, en genieten!

Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

's avatar
1 jaar geleden

Hier ook een trotse boysmom 💙

's avatar
1 jaar geleden

De ergste vond ik 'na heel trots verteld te hebben een '3e' jongen te mogen verwelkomen.... "had zo ontzettend gehoopt voor je dat het nu dan eindelijk een meisje zou zijn"... zie voor je iemand met de ogen vol medelijden en 1 arm op mijn schouder. 🤔🤐😵

's avatar
1 jaar geleden

Ik heb ook drie jongens gekregen.en nu drie lieve schoondochters erbij,met zes kleinkinderen.bij was het ook jammer dat er geen meisje is,nou komen komen vanzelf zei ik altijd.😊

's avatar
1 jaar geleden

De ergste vond ik... het het je gegund dat het nu eindelijk een meisje zou zijn... 😵

LeonieSomFalck's avatar
1 jaar geleden

Ja belachelijk!

Nathalie's avatar
1 jaar geleden

Herkenbaar!! #boysmom

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LeonieSomFalck?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.