Snap
  • Mama
  • genieten
  • douche
  • mamamoment
  • charblogt

Mama mommentjes

Eerlijk is eerlijk het moederschap, of anders gezegd, het ouderschap is ook best zwaar. En dat maakt niet uit of je één of tien kinderen hebt, voor iedereens is het soms even zwaar. Alle mama’s (en papa’s) hebben somt toch echt even tijd nodig om bij te tanken. Dan kan je er weer tegenaan en dat redt je echt niet alleen met die vijf minuten privé op de wc, als je daar al alleen kan zitten. Ik ben niet vaak alleen (ja op me werk haha). En ik besloot om er een blog over te schrijven. Want tijd voor jezelf heeft iedereen nodig toch? Ik vindt het best lastig en merk aan mezelf dat ik het heel vaak vergeet. 

Laat ik beginnen met vriendschappen. Ik merk dat die door de jaren heen anders zijn geworden. Waar ik zonder kinderen bijna altijd kon gaan en staan waar ik wilde, moet ik nu wel echt rekening houden met manlief en de kinderen. Ook is het moeilijk te plannen. En een ding wat ik geleerd heb : vriendschap moet van twee kanten komen. De echte vriendinnen vinden het ook leuk om met de kids af te spreken. En savonds is een filmpje te pakken. Ik heb geen zin meer dat ik achter mensen aan moet gaan. En dat meen ik sirieus dat heb ik te vaak gedaan. En daar voel ik me gewoon niet meer lekker bij. 

Door de weeks doe ik veel overdag. Ik werk nu tijdelijk niet wegens me ziekte. Maar normaal ben ik avondzuster en heb ik dus ene week 2 avonddiensten en andere 4 avondiensten in de week. Dus weinig tijd voor me zelf. Dus ik ben met kleine dingetjes echt al helemaal happy . Dat kan heel eenvoudig zijn met een lekkere warme douche of een warm bad zijn. Ook een avondje op de bank met een goede serie samen met de man is heerlijk. 

Ook tijd met manlief

Mini me-time momentjes

Ook heb ik mini me-time momentjes. Hoe ik die maak? Als ik gewerkt heb, heb ik altijd even voor mezelf. Lekker even douche en tv kijken. Dat zonder man en kinderen want die slapen dan al. Hier geniet ik zo van. Lekker met een bakje thee. Ook vindt ik het heerlijk om alleen boodschappen te doen in het weekend en over het dorp te struinen. Dit zijn momenten dat ik kan genieten van de mensen om me heen. 

Avondje met een vriendin of me man is natuurlijk ook heerlijk. Maar merk dat ik dit heel weinig doe. Dit was me goede voornemen van dit jaar.  Wat zijn jullie momenten dat je even voor jezelf neem en zo kan genieten van alles?