Snap
  • Mama

Mama: meer dan vertelt wordt

Als je dan eindelijk hoort dat je mama mag worden, word er niet bijverteld wat daar eigenlijk allemaal bij komt kijken.

Tuurlijk het gedeelte van zorgen voor je kindje en onvoorwaardelijke liefde wordt altijd wel verteld, maar wat er achterwege gelaten word:

Je bent je privacy kwijt. Alleen naar het toilet gaan is er niet meer bij. Vooral met zo'n uk die ik heb rondkruipen, als de deur niet open is is het 1 groot ontroostbaar drama. Dus ik heb altijd publiek! Zelfde bij het douchen.

Ook eet je nooit meer alleen. Alles wat je eet deel je met je ukkie. Niet erg... Alleen maar leuk en gezellig, maar zelf als je dingen eet die ze nog niet mogen wordt het een drama als ze geen hapje mogen. En als er eenmaal een hapje genomen is nemen ze de hele maaltijd van je over!

Laatst zag ik een filmpje op Facebook voorbijkomen wat ook zo bekend is. Als je ukkie ziek is of je vind het gewoon lekker dat hij of zij tussen je in ligt als je slaapt, slaap je niet meer als mama zijnde. Je wordt van vanalles wakker. Krijgt schoppen en klappen en wordt wakker met blauwe plekken die er eerst nog niet waren. En een scheet hier en daar is ook niets nieuws. En papa de volgende ochtend: Wat was hij/zij heerlijk rustig, zo lekker geslapen! Terwijl jij hem met 1 slapend oog, dikke wallen en een bloedlip of neus aan staat te gapen. Ja heerlijk geslapen.... Zucht. Ach je kiest er zelf voor, voor je het weet willen ze niet meer zo dicht bij je zijn, Dan maar even lekker genieten nog!

Ooit was je ook de koningin van het plas inhouden. Nu zodra je voelt moet er een wc in een straal van 5 meter zijn anders is het te laat! Lijkt wel of je plots incontinent bent geworden!

En toch, misschien is het wel die moederliefde, wil je niet anders! En zou je het zo allemaal nog een keer doen.

Heb je zelf nog leuke voorbeelden laat ze gerust achter! Dit is maar een kleine greep van het mama zijn.

9 jaar geleden

Heb een keer bij de 'supernanny' een methode gezien die ik bij mijn kleine diva heb toegepast. Je doet je gewone routine (want wat je doet klinkt gewoon goed, altijd hetzelfde doen, niet die prinsessen teveel tijd laten rekken, dat begint de mijne nu in ieder geval heeeeel erg te doen) en als het tijd is om naar bed te gaan, maak je het niet te lang, stopt haar in en zegt weltrusten. Als ze dan uit bed klimt, zeg je niets, je legt haar terug en vertrekt weer. Als dit niet werkt en ze klimt weer uit haar bed, leg haar dan opnieuw terug zonder iets te zeggen en liefst zonder (al te veel) oogcontact te maken. Je houdt het licht uit en je blijft in de kamer staan, maar reageert niet op je kind. Behalve als ze weer uit bed wilt klimmen: dan leg je haar weer terug zonder iets te zeggen. Het kan heel lang duren en het kan soms zelfs lachwekkend zijn (het kwam bij mij in een aantal fasen steeds terug: de laatste keer dat ik deze methode heb toegpast moest ik echt mn lachen inhouden, want mn meisje haalde alles uit de kast om mijn aandacht te trekken) maar je moet dit volhouden! Net zo lang tot ze in haar bed in slaap valt. Dat kan best de eerste keer ook om 01.00 uur zijn. Het is heel zwaar voor jezelf, maar je zult er echt baat bij hebben als je dit doorzet! De eerste keer duurde het bij mij ongeveer 3 dagen toen ik echt effect merkte. En toen was het met 1 dag klaar. Mocht ze dan op een later moment in haar leven weer zo'n 'testperiode' hebben (dat kan namelijk, kinderen hebben nog altijd van die 'sprongen') dan herkennen ze dit heel snel en zal het ook veel sneller weer afgelopen zijn. De aanhouder wint! SUCCES!

9 jaar geleden

Ja zo herkenbaar. Ik moet hard lachen toen ik las dat je kleine kopstootjes geeft. Ben dus niet de enige die word "mishandeld" door me prinsesje. Bijten en lekker gillen "Nee...van mij" hoort er ook bij. Nu kan ik mijn mooie xperia gedag zeggen want die heeft vandaag het bijltje gelegd. Ze keek er altijd Elmo op. Iemand tips voor het slapen gaan? We hebben een routine die begint rond 20:00 , tanden poetsen, in bad, bij mama liggen of mama boekie voorlezen in dr bedje. Mits ze niet heeft buiten gespeeld die dag dan klimt ze telkens uit haar bedje en dan slaapt ze op zn laatst om 01:00.

9 jaar geleden

Hahahha, nee privacy is foetsie, vanaf kleins af aan zullen ze de wc bezoekjes samen met jou doen hahah. Maar elk momentje is het waard.

9 jaar geleden

dat draaien op de verschoningskussen terwijl ze een poepluier hebben. en je onschuldig aankijken als je ligt geïrriteerd raakt omdat alles eronder zit. uit de kinderstoel klimmen met het eten en ondanks corrigeren constant opnieuw doen. expres de hond voeren of samen eten. :-D kusjes krijgen met de mond open en tong naar buiten. kopstootjes geven af en toe erg pijnlijk. schaterlachen om helemaal niets, waardoor je zelf ook in een deuk ligt. en idd dat tussen ons inslapen heerlijk niet altijd want onze dame heeft dat al zo goed door. en nu kan het nog als ze wat ouder zijn wil ze dat vast niet meer. ik ben blij dat ze s avonds rond half 8 in bed ligt. maar wat ben ik ontzettend gek met haar en wat hou ik van mijn meissie. ( en dan nog te bedenken dat sommige mensen hun kind erge dingen kunnen aandoen)