Snap
  • Mama

Mama! Mama! Mama! .. Geen tijd meer voor jezelf?

Als je moeder wordt, verandert je hele wereld. Je vriendenkring wordt aanzienlijk kleiner en tijd voor jezelf zit er niet meer bij, of wel?

Ik ben sinds de eerste dag van de geboorte van mijn eerste kind een zeer trotse mama. Al toen ik wist dat ik net zwanger was, voelde ik mezelf zo trots. Alles draaide nog om dat wereldwondertje in mij. Vrienden had ik weinig, altijd gehad. De paar echte vrienden in mijn leven, zijn altijd gebleven en daar ben ik ze dankbaar voor. 

Na de bevalling paradeerde ik dan ook iedere dag trots achter de kinderwagen en nam ik mijn kleintje dan maar ook al te graag op de arm om haar aan de hele wereld te laten zien. De tijden dat ik urenlang op mijn bedje films lag te kijken en muziek luisterde, die was echt voorbij. Het draaide nu om haar,  het aller aller aller belangrijkste van de hele wereld. 

In de opvolgende jaren kreeg ik er nog 3 prachtige kinderen bij. De echte vrienden bleven, kennisen kwamen en gingen weer. Die dvd's en series die ik vroeger elke dag keek, lagen nu te verstoffen in een verhuisdoos. 

Als je mama wordt, leer je liefhebben, houden van, leer je elke dag wat erbij, hoe oud je ook bent. Jij leert je kinderen, maar kinderen leren jou ook zoveel. En ik voel me zo dankbaar dat ik dit mee mag maken. Elke dag weer. Als ik Hailey hoor roepen vanuit haar bedje, met haar armpjes omhoog. Mama, mama, mama! En Bradley die vaak al om 04.00 denkt dat het ochtend is en dat hij echt naar de woonkamer mag. Scarlett die zo'n grote zus is, en op haar manier echt probeert uit te slapen, en als ik dan in haar kamertje kijk, dat ze haar oogjes voor neppie dichtheeft en doet alsof ze nog slaapt. En kleine Mackenzie, die elke dag weer wakker wordt met een grote lach op haar gezichtje. Ik ben zo onwijs trots op ze. Mijn kroost! 

Tijd voor mezelf is er niet bij overdag, maar dat probeer ik in de avonden in te plannen. De kids liggen tussen 7 en 8 allemaal in bed en dan gaat de tv aan, met mijn favoriete serie. Muziek draai ik ook overdag. Tuurlijk zingen we hier ook 'klap eens in je handjes' of 'op een grote paddestoel' maar mijn kids kennen ook de liedjes van Adele meezingen, en zelfs van Justin Bieber! Ja peepz, deze mama vindt zijn muziek wel erg leuk! 

Dus ookal ben je mama, plan wel tijd in voor jezelf. Hoe druk je leventje ook is! Er moet altijd even tijd gemaakt worden voor jezelf. Even om energie op te laden. Want als jij geen energie hebt, hoe kan je dan voor je kids zorgen? Een wijze les op de vroege zondagochtend ;-) 

Liefs Talitha 

8 jaar geleden

Hier ook mama van 4 ;-) Heel de dag thuis en uitkijkend naar de avond dat alles op bed ligt.... Alleen tegen die tijd ben ik zo uitgeput dat ik er ook gelijk in duik hahaha De tijd voor mezelf pak ik in het middagdutje... En er niks spoedeisend te doen is in het huishouden Helaas komt het niet al te vaak voor... Maar kan toch soms wel even mijn boek pakken voor een paar bladzijdes of snel een blogje typen hier of ff mijn "vrienden" stalken op FB :-) Maar........... Ik zou het ook voor geen goud willen ruilen / missen :-)

8 jaar geleden

Leuk jou hier ook tegen te komen op mamaplaats en leuk geschreven! Je hebt gelijk. Ik vind het vaak ook moeilijk tijd voor mezelf te maken of nemen. Ik voel me dan egoïstisch terwijl ik diep van binnen weet dat dat onzin is. Mijn kinderen zijn mijn alles en staan altijd op 1. Om een leuke moeder te blijven moet je soms ook een momentje voor jezelf hebben. Daar wordt jij beter en gelukkiger van en als jij gelukkig bent, zijn je kinderen dat ook!

8 jaar geleden

Mee eens. Ik geniet super van ons zootnje en om dit te kunnen blijven doen moet je inderdaad zo nu en dan even wat opladen. Mijn oplader is mamaplaats en een paar simpele spelletjes op facebook. Mooi geschreven :)

8 jaar geleden

Helemaal met de laatste alinea eens! En de rest van de tekst is super mooi, want de liefde straalt er van af! Jij bent een geboren moeder!