Snap
  • Mama
  • kinderen
  • moederschap
  • pittig
  • Onzeker
  • Moedermaffia

Mama, je bent goed zoals je bent

De moedermaffia en andere nare reacties

Voordat ik mijn eerste blog hier ging schrijven, heb ik heel erg getwijfeld of ik hem wilde publiceren of dat ik hem voor mezelf ging houden. Heel eerlijk: ik was bang voor de reactie van anderen. Sinds ik moeder ben geworden heb ik net zoals vele andere moeders weleens te maken gehad met de "moedermaffia". Gewone moeders zoals jij en ik met kinderen. Enkel deinzen deze moeders nergens voor terug en kunnen gemeen uit de hoek komen. Ze lijken zelfverzekerd van hun manier van opvoeden en ieder ander die het anders doet, krijgt er van langs. En ze kunnen flink uithalen. Ik ben inmiddels vier jaar moeder en heb al flink wat moedermaffia praktijken gezien. Bij influecers, op topics of op sociale media. Deze vrouwen duiken overal op. 

Ik heb het nooit begrepen. Tijdens mijn opvoeding heb ik geleerd om respect te hebben voor andere mensen en andere meningen. Ik probeer niet te oordelen over andere mensen of situaties die ik niet echt ken. Ik vind het jammer dat we in deze wereld en dan met name in het moederschap zo naar beneden worden gehaald. Je moet alles vanaf het begin al weten en alles moet tegenwoordig vegan en suikerloos anders ben je bij voorbaat al een slechte moeder. Kinderen niet meer dan een uur per dag op de ipad en alleen maar met houten speelgoed spelen. Je moet 24/7 volle aandacht op je kinderen houden anders ben je het moederschap niet waard.

Mede-moeders waar zijn we mee bezig? De moedermaffia.. ze bestaan al heel lang en zullen ook niet zomaar verdwijnen.

Maar lieve mama, het moederschap kent ups en downs. Het moederschap is niet altijd even leuk en soms erg pittig. Maar, je doet het zo goed! Meer dan je best kan je niet doen. Doe waar jij je goed bij voelt en trek je absoluut niks aan van nare reacties van anderen. Jij bent een powervrouw!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Meliss92?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.