Snap
  • ziek
  • ziekzijn
  • Mamaisziek
  • voorjaarsvakantie
  • Omkopen

Mama is ziek

Ziek zijn als mama zijnde is niet ècht ziek kunnen zijn

De voorjaarsvakantie stond voor de deur. Zelf moest ik gewoon werken, maar de dagen dat ik thuis was had ik al helemaal gepland voor de kinderen. Niet te druk, maar wel met leuke activiteiten als een (binnen)speeltuin en gezellige lunch. Dit liep helaas helemaal anders.

Luca werd het weekend voor de vakantie ziek. Hij was flink aan het hoesten en had koorts. Even was ik wel bang dat zijn henoch schönlein weer terugkwam (lees eerdere blogs), maar dit was gelukkig niet het geval! Luca knapte na 2 dagen gelukkig weer op, maar toen begon Sara. Ik moet zeggen dat ik die maandag op werk mezelf ook al niet lekker voelde, maar ik heb me die dag er doorheen gesleept. Toen begon de ellende pas.

Ik werd dinsdag wakker met koorts en voelde me helemaal niet goed. Ook Sara was nog niet fit. Daar kwam nog bij dat de jongens ook nog thuis waren, want vakantie... ik hen even wat moed bij elkaar geraapt om naar de Action te gaan met de kinderen. Ze mochten wat uitzoeken waar ze de komende 2 dagen mee wilden spelen. #omkoperij. Ik had namelijk geen energie om ergens naartoe te gaan. Gelukkig hebben ze zoch voorbeeldig gedragen en hebben we er thuis een feestje van kunnen maken. 

Donderdag is mijn werkdag, maar ik was nog flink beroerd. Dagje thuis dus. De jongens gingen naar de BSO en Sara naar het kdv, zij was sinds woensdag beter, dacht ik...

Om half 10 werd ik al gebeld dat ze koorts had. Ze keken het nog even aan en gelukkig zakte de koorts. Daardoor kon ze gelukkig blijven, maar was ik continu bezig met of ik haar moest ophalen of niet. Ik heb haar een beetje op tijd opgehaald en hebben we samen nog rustig aan gedaan. Vrijdag werd ze zo verdrietig wakker dat ik haar ook niet weg wilde brengen naar het kdv. Dus ook zij nog een dag thuis. Ik was moe, kapot. Had geen moment kunnen uitrusten en daarbij was ik nogsteeds ziek. Ik ben 2x bij de huisarts geweest, heb een echo gehad van mijn buik omdat ik vreselijke pijn had. Spiraal gecheckt en alle organen, gelukkig goed! Wel een luchtweginfectie en voorhoofdholte-ontsteking. En o ja, het advies van de huisarts, omdat het allemaal zo lang duurt: RUST NEMEN. Ha ha ha, ja makkelijker gezegd dan gedaan met 3 kinderen he, haha. 

Gelukkig kon ik rusten als René er was, hij zorgde dat hij niet te laat thuis was en nam een hoop uit handen. Hij doet gelukkig al veel en ziet ook goed wat er moet gebeuren, echt teamwork. 

Inmiddels ruim 2,5 week verder en ik voel me gelukkig wel weer wat beter. De koorts duurde 2 weken. Zo lang ziek zijn is me nog nooit gebeurd geloof ik. Ik heb de 2e week wel gewoon gewerkt, van voelde me wel oke, alleen heel moe. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar ik kan de dagelijkse dingen gewoon doen! 

*sidenote: Mijn buik is altijd al gevoelig. (Darmen, voeding etc) De kans is groot dat dit een combi was door dat mijn lichaam aan het vechten was tegen het virus en omdat ik te weinig (lees geen) rust nam en het weinige eten. I will be fine!

Dus conclusie, als moeder zijnde ziek zijn... een no go. Is dit herkenbaar voor andere moeders/ouders? 


Liefs, Laura