Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Mama is de baas in huis!

Hij is even thuis van zijn werk en Hayley trekt hem mee naar de snoepkast, waar een koekje uit wordt getoverd. “Nee ze heeft net een koekje gehad, doe dat nou niet”,roep ik. Tevreden propt Hayley het koekje in haar mond, terwijl ik gefrustreerd naar hem kijk. “Dat wist ik toch niet.”, zegt hij dan en fronst zijn wenkbrauwen. Zo gaat dat wel vaker, in ons huis gelden nou eenmaal mijn regels.

Vaak zegt hij dan ook met een lach op z’n gezicht: “Ik heb helemaal niks te zeggen thuis!” Ik beaam het nooit in het openbaar, maar ergens heeft hij wel een punt. Als mensen om ons heen vragen wie het voor het zeggen heeft, antwoorden we altijd: ”We beslissen alles samen.” Of “We hebben altijd wel dezelfde mening.” Maar is dit ook wel zo? In een zekere zin, ja. Dan heb ik het over ‘grote’ beslissingen, zoals het boeken van een vakantie of het uitzoeken van een nieuwe bank. Maar in het huishouden bepaal ik eigenlijk alles! Wanneer wat wordt gedaan, wat we eten, wanneer Hayley eet, wanneer de katten eten en ga zo maar door.

Het hele huishouden en opvoeden van Hayley is mijn taak, aangezien ik fulltime huismama ben. Een lang en vaak ondergewaardeerd begrip, maar niks is minder waar! Ik neem mijn taak bloedserieus. De hele dag door ben ik bezig in huis met het huishouden, opvoeden en voeden van dochterlief. In de ochtend word ik altijd al wakker met een waslijst aan dingen in mijn hoofd, die ik allemaal ga doen in huis. Het is mijn baan, mijn bezigheid en het is iets waar ik goed in ben. Het huis is mijn domein, ik bepaal wat er allemaal gebeurd.

Zo ging het vroeger ook bij mijn ouders thuis. Als ik vroeg:“Pap, mag ik dit?” ,was zijn antwoord vrijwel altijd: “Vraag maar aan je moeder.” En mijn moeder was dan degene die de knoop moest doorhakken met het antwoord ja of nee. Ik weet dus eigenlijk niet beter dat de vrouw des huizes zwaait met de scepter.

En of Pablo er dan een probleem mee heeft? Nee dat helemaal niet! Met een eigen zaak heeft hij genoeg aan zijn hoofd. Hij is blij dat hij zich niet hoeft bezig te houden met de ‘kleine’ dingen in het huishouden. Het enige wat hij wil is: thuiskomen, bordje met eten krijgen en daarna lekker zitten op de bank met een kopje koffie en de afstandsbediening. Hij vindt het allemaal wel best.

 

12 jaar geleden

Ja dat is inderdaad jammer!Maar thuisblijfmama kan ook ongelooflijk saai zijn! Ik heb natuurlijk ook weleens zo'n dag dat ik nergens zin in heb, lang uit op de bank lig en me nog verveel. Een baan kan ook wel lekker zijn om even ergens anders mee bezig te zijn dan kind/huis.

12 jaar geleden

Heel herkenbaar! En hoewel ik best soms kan zeuren zou ik het ook niet anders willen (oeps dit leest Marc vast..). Hij heeft wel wat anders aan zijn hoofd dan nadenken over wat te eten, of de ramen wel gelapt zijn of de kattenbak is verschoont etc. Alleen jammer dat ik naast deze baan straks ook nog 32 uur aan mijn tweede baan moet besteden. Misschien toch maar opzoek gaan naar een schoonmaakster. Al vind ik het lastig om 'mijn werk' door een ander te laten uitvoeren..