Snap
  • Mama
  • mama
  • moederschap
  • Moederinstinct
  • oerinstinct

Mama instinct

maar juist door wat die mensen zeggen raak ik gemotiveerd om juist te doen wat ik wil.

Lieve Lynn, vier maanden met jou. De klok soms even stil zetten is wat ik het allerliefste wil. Alsof de klok tikt in uren in plaats van seconden. De tijd gaat snel, bijna te snel.

En wat ben jij je aan het ontwikkelen de afgelopen weken. Je hebt het rollen ontdekt, lacht heel de dag, begint met het brabbelen. Je hoort en ziet iedere stem en iedere beweging, je trappelt van geluk en lacht met de mooiste glimlach die ik ooit zag. Wanneer ik jou in je ogen aankijk zie ik twee betrouwbare blauwe ogen, je bent tevreden, puur, lief en oprecht. 

Precies een jaar geleden was de dag, de dag dat ik wist dat ik voor de eerste keer mama zou worden, volledig onwetend van hoe dit zo zou of zou voelen. Niet wetend hoe het is om weinig nachtrust te hebben, dat het bijdragen van je kindje goed is voor de relatie in de toekomst. Dat het luisteren naar de wensen van je kindje goed is voor de ontwikkeling maar helemaal niet wetend hoe het mama instinct werkt. Nu na vier maanden samen met Lynn hoef ik dit allemaal niet te leren maar ik doe het gewoon. Ik ben mama en ik heb dat mama instinct, ik draag Lynn en ik luister naar haar wensen. 

Mama zijn maakt mij soms onzeker, soms vind ik het eng. Want ook eerlijk, ook mijn brein flipt na paar minuten een huilende baby horen. Vanavond sprak ik een kersverse mama en een mama van een vierjarige. Je kindje wordt geboren, je krijgt het in je armen gelegd en vanaf dat moment is alles nieuw. Mama zijn is spannend, mama zijn maakt je onzeker, mama zijn kan eng zijn. Maar als ik voor mezelf mag spreken is mama zijn het allermooiste wat er is. Zoals ik eerder schrijf hebben wij allemaal dat mama instinct, volg je mama instinct. Zoveel mensen die zeggen je moet dit zo doen, je moet dat anders doen, dat is echt veel beter voor je kindje om dat te veranderen, wanneer zij dit zeggen vraag ik mezelf af hoe zij weten dat het goed is? want waarom zouden wij dan geen handleiding bij onze bevalling krijgen waar alles precies in staat met hoe het moet? 

maar juist door wat die mensen zeggen raak ik gemotiveerd om juist te doen wat ik wil, wat voor mij goed voelt, wat bij mij past en wat mijn mama instinct mij verteld want dat is goed. 

Mama's luister naar jullie mama instinct want je doet het goed.

Snap