Snap
  • #werkendemama
  • mamaplaats
  • Kind
  • structuur
  • tips
  • Nieuwwerk

Mama gaat naar bijna 2 jaar weer aan het werk

Nieuwe baan, nieuwe structuur

Toen ik zwanger werd, had ik toch de ballen om aan een hbo opleiding te starten. Ik volgde de opleiding Creative Business; iets wat me erg lag. Allerlei gesprekken gevoerd om te kijken of dit wel verstandig was, maar ja dit zou goed komen.

Helaas toen ik eenmaal met verlos was en toch graag bezig wilde voor school, werd ik door de docenten uit projectgroepen gegooid, want “had je maar aanwezig moeten zijn”. Terwijl ze wisten dat ik met verlof was en mij zelfs aan begin geadviseerd werd om zoveel mogelijk te doen, ookal was ik met verlof.

Toch overgegaan naar het tweede jaar, waar op het eind van het tweede jaar ineens de vraag werd gesteld “ga je je gezin opzij zetten om dit nog te halen?” Waarop mijn antwoord al vrij snel duidelijk was “natuurlijk niet”. Dus maar gestopt met de opleiding.

Traineeship en werk

Nu Lori bijna twee is had ik het gevoel dat ik het toch weer op wilde pakken, maar weer 4jaar naar school? Nee.

Tot er een traineeship ‘Digital marketing’ op me pad kwam.

Hieraan begonnen en binnen een maand een baan als content marketeer.

Wat fijn is dit en wat fijn dat dit me toch nog gegund wordt. Nu net mijn eerste week gehad, super leuk bedrijf en voel me hier helemaal thuis.

structuur

Ik werk nu 3,5 dag en ga 1 dag naar school. Best pittig van geen werk overdag naar bijna de hele week werken. Het is nu wel even plannen hoelaat ik lori weg breng, hoelaat ik haar ophaal. Wel fijn, dat mijn opa en oma en ouders vaak op de kleine meid passen en ze gaat 1,5dag naar de opvang.

Ik ben wel echt even aan het plannen van wanneer ik nou het eten klaar maak, alles opruim en schoonmaak.

Iemand misschien tips 😊

Verder heel blij dat het natuurlijk allemaal goed gekomen is en ik nu een super leuke baan heb die ik altijd al wilde! 

8 maanden geleden

Geen tips, maar het komt goed, zodra je jullie ritme gevonden hebt.