Snap
  • Mama

Mama doet het wel...

"De kinderen zijn door de weeks jou zorg en om het weekend mijn zorg" of "Een beetje moeder stopt met werken."

Dit is nog maar een klein gedeelte van de teksten die ik van mijn ex mag ontvangen. En hoewel ik alles doe voor mijn kinderen en alles met liefde doe, snap ik niet waarom dit toch altijd van mama's kant moet komen en de papa een vrijbrief krijgt. Een vrijbrief om alles te doen wat hij wil, zonder daarbij de kinderen op de eerste plaats te zetten. 

Kijkend naar het programma "Vier Handen Op Eén Buik" voel ik de boosheid op borrelen. Ondanks dat het meisje in een totaal andere situatie zit, de papa de helft jonger is dan mijn ex, de papa wordt buiten schot gehouden. Deze mama wordt overladen met de druk om iets van haar leven te maken, alles voor de baby. En de vader gaat vrolijk door met zijn eigen leven. Wordt niet geplaatst in een vader/kind huis en niet gedwongen zijn leven op de rails te krijgen. 

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben blij dat er tenminste geprobeerd wordt om 1 ouder op het goede pad te krijgen, maar in onze samenleving moet het toch het pakkie an zijn van beide ouders?