Snap
  • Mama
  • mama
  • Momlife
  • Youngmommy

Mama and me

jong moeder worden

‘’O wat moet ik nou?’’ gestopt met de opleiding makelaardij, omdat ik dit niets aan vond. Na een half jaar geen school eindelijk een nieuwe opleiding starten, blijk ik zwanger te zijn. We hadden een huis gekocht, maar gingen er pas in nadat ik bevallen was. Wilde het liefst nog heel lang bij mijn ouders thuis wonen. Hoe ga ik dit allemaal doen, hoe ga ik dit allemaal regelen, kan ik dit wel? Deze gedachtes waren heftig tijdens mijn zwangerschap.

Nu een jaar later, mijn dochtertje is inmiddels 1,5 jaar. Ik zit in het tweede leerjaar van mijn opleiding Creative Business, woon in ons nieuwe huis en heb ernaast ook nog een bijbaan. Toch zijn er nog altijd dingen waar je je druk om maakt, maar andere dingen dan voorheen. Ik had verwacht dat het helemaal niets ging worden om zwanger aan een opleiding te beginnen. Maar wat moest ik dan, huisvrouw worden? Als ik denk aan ‘huisvrouw’ zie ik iemand voor me die veel ouder is dan ik ben, de hele dag thuis is, voor haar kindje zorgt en alleen maar druk bezig is met poesten is een lange poetsjurk. Dit was niet mijn intentie van mijn leven. Wel had ik altijd al jong moeder willen worden, maar had ik het nu al verwacht? Nee, eigenlijk niet. Maar toch ga ik voor mijn doelen en wil ik ze behalen. Zo het doel om content creator te worden. Ik vraag me altijd af, waarom zou een moeder die een opleiding niet voor een kindje kunnen zorgen, maar een moeder die dagelijks werk wel? Dat is toch eigenlijk gewoon hetzelfde?

Natuurlijk ben ik nu een mama van een meisje van 1 jaar. Ik ben elke dag met haar en wanneer ik niet met haar ben, ben ik op school of werk. Ook zij gaat één dag in de week naar de opvang. Naast mama zijn heb ik dus ook nog tijd voor mezelf. Wanneer ik naar school ga ben ik even weer een student die druk bezig is voor haar toekomst, wanneer ik ga werken ben ik gewoon het meisje bij de pizzeria die lekker met mensen aan het kletsen is en in de avond, wanneer ons meisje in bed ligt. Ben ik even weer de vriendin, de vriendin die lekker met haar vriend (en de papa) op de bank een serie kijkt. Natuurlijk wel met een kopje thee erbij.

Maar wat vind ik het fijn om mama (and me) te zijn.

Liefs,

Moïse