Snap
  • Pleegzorgverhalen
  • #pleegzorgverhalen
  • #pleegzorg
  • pleegzorg

πŸ’  Lotte: al bijna 2 jaar niet meer bij ons πŸ’ 

Kleine 'grote' meid

Wat is ze klein hè?! Ik weet nog goed dat we met Lotte continu aan het zoeken waren in communicatie. Omdat ze klein van stuk was waren we geneigd onze taal aan te passen, maar steeds werden we verrast.

Ze was een slimme meid, met een grote woordenschat en een echte bijdehante puber, maar op sociaal emotioneel vlak was er de neiging haar te overschatten. Soms zeiden we tegen elkaar: "Ze lijkt wel 6 in plaats van 12!" Dat is wel iedere keer een reality check en lastig schakelen op ieder moment van de dag.

Ook nu merken we bij ons weekend pleegkind en bij het jongetje dat nu bijna drie maanden bij ons woont (daarover later meer) dat ze klein van stuk zijn. Verbaal redelijk sterk, dus als je langer met ze praat merk je dat ze ouder zijn dat ze in eerste instantie lijken.

Lotte komt al bijna twee jaar niet meer bij ons. Toch heb ik het boekje bewaard en lees ik vaak mijn verhalen terug. Het was ooit de intentie om het haar te geven, als ze over een paar jaar nog in ons leven zou zijn. Helaas is dat niet meer het geval, wel hoop ik dat het goed met haar gaat! β™₯️

#pleegzorgverhalen #pleegkind #pleegouderschap #pleegouder #weekendpleegkind #trauma #pleegzorg #sociaalemotioneel #dagboek

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Pleegzorgverhalen?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.