Snap
  • basisschool
  • onderwijs
  • Levenmetcp
  • Cerebrale parese
  • trotsemama

Een nieuwe fase!

De eerste schoolweek op de (reguliere) basisschool!

Samen naar school lopen, elkaar naar de klas brengen, stiekem elkaar even opzoeken tijdens een bezoekje aan het toilet en vooral heel veel kusjes en knuffels.

Het is precies hoe ik het voor ogen had. Mijn twee kanjers samen naar school brengen en ze vrolijk uit school terugkrijgen. 

Ik had het me niet fijner kunnen wensen!

Voor de vakantie stonden we voor een hele lastige keuze en leefden we in de onzekerheid of Josefine überhaupt wel in het onderwijs paste. Ik deelde een blog met daarin de overwegingen die wij maakten en vooral welke grote nadelen er speelden.
Ik krijg soms nog berichtjes van lieve lezers met tips wanneer je voor de keuze staat van een mytylschool. Inmiddels is de vakantie  voorbij en nam ik jullie voor de vakantie op Instagram mee in het besluit die wij allemaal samen maakten. Wil je dit teruglezen? Klik dan even op deze link: 
www.instagram.com/p/CuPgJhmI4ws/


Een weloverwogen keuze, het volste vertrouwen in de school en de leerkrachten en toch vond ik het ontzettend spannend om haar los te laten. Een beetje omdat ze altijd in zo'n extreem beschermde omgeving zat en een beetje omdat het bij het ouderschap hoort, denk ik... Op maandag draaide ik de ochtend mee, dit vond ik fijn en Josefine kon zo toch eerst de kat wat meer uit de boom kijken. Alle vragen die bij juf opkwamen kon ik beantwoorden en andersom ook. Op woensdag ging ze alleen. Ik vond het spannend, maar ik vertrouw de juf en het voelde goed. Josefine zwaaide ons uit en had een fijne ochtend!

De juffen zijn heel positief en ze komt ook echt vrolijk uit school. Ik durf voorzichtig al met trots uit te spreken dat dit toch écht de juiste beslissing was voor haar. Ze zit nu op een school in de buurt, in een fijne klas met kinderen waar ze aansluiting bij vind en ze wordt uitgedaagd op haar niveau. Ze heeft een grote en vooral trotse broer die af en toe om het hoekje gluurt en wij zijn allemaal dichtbij wanneer het nodig is.

De komende weken zal ze 3 ochtenden blijven gaan en kijken we steeds weer samen met school naar wat het best passend is.
Ook start volgende week haar fysiotherapie op dinsdag. 
Ik keek zo ontzettend uit naar deze nieuwe fase in haar leventje. Vooral het mogen meedoen met andere leeftijdsgenoten is iets wat ik haar het allermeest gun.

Wil je nou niks missen van ons? Volg ons dan op instagram!

Lioontje's avatar
1 jaar geleden

Wat goed zeg en wat fijn dat ze vrolijk naar school gaat ! En lekker dicht in de buurt bij jullie en grote broer 🥰

twee_trotse_mamas's avatar
1 jaar geleden

Jaa heel fijn! En ze doet het super ❤️

's avatar
1 jaar geleden

Fijn dat het zo goed gaat

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij twee_trotse_mamas?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.