Snap
  • Mama
  • #peuter
  • #moeilijkekeuzes
  • #logopedie
  • #woordenschat

Logopedie met een (bijna) 3 jarige

Jezelf beter verstaanbaar maken met wat hulp van een logopediste.
5 jaar geleden

Ik ben er met mijn dochter naartoe gegaan toen ze bijna 4 was. Ook zij had moeite met enkele klanken. Maar ik moet eerlijk zeggen we zien naar 6x al resultaat. Erg fijn! Ik zit er trouwens bewust niet bij. Dan gaat het beter. misschien ook een tip voor jullie. Het is even een drempel maar deze mensen zijn er speciaal voor. Komt bij jullie ook vast goed!

5 jaar geleden

Hier eigenlijk het tegenovergestelde. Onze oudste loopt voor qua woordenschat en praten op haar leeftijdsgenoten. Echter woorden met een F, V, SP bleef ze verkeerd uitspreken. Het werd allemaal al gauw een s. Overleg gehad op consultatiebureau en die raadde logopedie aan. Ik heb direct gebeld maar kreeg voicemail ivm zomervakantie. Mijn gedachte was: logopedie heeft wellicht oefeningen waardoor ze het wel goed uitspreekt, en dus zijn er misschien maar enkele sessies nodig. Omdat we niet terecht konden, zelf maar aan de slag gegaan. Binnen enkele weken hadden we het zelf onder de knie en zodoende nooit een afspraak gemaakt. Maar zou het zo doen als ik zou weten dat mijn kind het nodig heeft en logopedie kan helpen. Het welzijn van mijn kind staat voorop en logopedie is niets om je voor te schamen.

5 jaar geleden

Er is toch niets mis met logopedie? Mijn zoon van 3,5 is ook al aantal keer geweest vanwege spraakachterstand. Zn taalbegrip is wel ruim voldoende maar het komt er niet lekker uit. Praat nog heel kinderlijk voor zn leeftijd (nu bijna 4) en heeft veel moeite met concentratie, maar speelt waarschijnlijk ook meer mee.. vermoeden van ADD/ADHD enzo. Maar hij start binnenkort wel op de basisschool dus we gaan het zien. In het nieuwe jaar ook weer naar logopedie. Ons hele gezin (5 kinderen) heeft vroeger allemaal logopedie gehad en ik weet zelfs mijn oefeningen van toen nog. Ik ben blij dat het bestaat en we er allemaal beter door zijn gaan praten (mondsluiting is t probleem in onze familie en we weten nu al dat onze beide kids hier ook mee te kampen hebben en dus lp ervoor nodig zullen hebben) en heb daar totaal geen negatieve gevoelens of schaamte oid bij. Vind het eigenlijk doodnormaal ;-) Succes!

5 jaar geleden

Niks mis mee toch... Wij hebben een ander pad genomen. Mijn zoon is getest in het audiologisch centrum. Van daaruit zijn we doorgestuurd naar een vroegbehandeling voor kindjes met TOS. Toen hij 2.5 was werd hij al geplaatst en kreeg hij 3x per week logopedie. Zijn woordenschat is inmiddels gemiddeld net als zijn begrip :) Nu is hij 4 en gaat hij naar het regulier onderwijs. Daarnaast gaan we nog 1x per week naar de logopedist om zijn verstaanbaarheid te verbeteren. Een aantal letters blijven moeilijk voor hem. Je zou eigenlijk trots moeten zijn dat je deze stap genomen hebt :)