Snap
  • Mama
  • dreumes
  • stress
  • Workingmom
  • thuiswerken
  • lockdown

Lockdown 2

Daar gaan we weer...

PANIEK! Ik hoorde de geruchten al de hele dag dat het land weer op slot zou gaan en de kinderopvang zou gaan sluiten. Toen dacht ik nog, stress maar als de premier het uitspreekt, voor die tijd weet je nog niets zeker. 

Maar helaas, ook de kinderopvang ging weer dicht. Ise weer thuis. En de vorige keer ging dat bij mij niet zo goed... Het kostte me te veel energie en uiteindelijk trok ik het in september niet meer. Ik kon maar niet opladen en moest echt even stoppen met werken. Gelukkig werk ik inmiddels weer volle dagen én is mijn ouderschapsverlof natuurlijk goedgekeurd. 

Mijn man Bart merkte natuurlijk gelijk aan mij dat ik weer vol in de paniek schoot na het nieuws van Rutte. Hij zei; deze keer is het anders. Deze keer hoeven we het niet te verdelen op 1 dag. We hoeven maar 3 dagen te overbruggen. Dit komt goed. 

Al met al was ik een week van slag (de week die ik nog moest werken), en toen hadden we heerlijk twee weken kerstvakantie. Het is natuurlijk jammer dat ik niet met Ise naar de Efteling kon gaan met ons nieuwe abonnement, of naar de kinderboerderij, of een binnenspeeltuin, of naar een vriendin met kinderen (want Ise had ook nog waterpokken...), maar desondanks hebben we ons heel goed vermaakt! We bakten koekjes (lees: we aten het deeg), we maakten cupcakes (lees: Ise sliep die middag zo lang dat ik cupcakes heb gemaakt). Heerlijk!

Afgelopen zondagavond voelde ik de stress wel weer komen, want nu moest ik weer werken. Gelukkig ging dit hartstikke goed, want Bart had vrij genomen en vandaag en donderdag is Ise bij mijn moeder. De mensen om mij heen willen mij heel graag helpen en staan voor me klaar. Ik hoef dit niet alleen te doen. En dat is fijn.