Snap
  • Mama
  • kanker
  • baarmoederhalskanker
  • coronavirus
  • Corona
  • lockdown

'Liever Corona dan Kanker'

Lockdown day 1

Hoe gaat het nu met dat baarmoederhalskanker gebeuren? Om kort te zijn; niet al te best.

Waar ik vorige week nog dacht ieder moment gebeld te kunnen worden voor een operatiedatum, heeft het coronavirus daar nu een stokje voor gestoken. Alle operaties die niet direct urgent zijn, zijn opgeschort.

Natuurlijk begrijp ik dat het nu in de zorg all hands on deck is, maar het voelt toch eng. Alsof er een tikkende tijdbom in me groeit. Waarvan ik hoop, dat we er ondanks het uitstel, nog steeds op tijd bij zijn.

Dus uit frustratie en onmacht riep ik: 'liever corona dan kanker.' Wat natuurlijk iets is wat je niet mag zeggen en enkel mag denken. Om vervolgens weer te denken 'Dat hoor je niet te denken'.

Maar goed, het slechte nieuws hield afgelopen vrijdag dan ook niet op. Naast dat we al onze Spaanse shows hebben moeten cancellen, is ook het project van volgende maand in Frankrijk geannuleerd. 60 shows afgelast. Een klap die als zelfstandig ondernemer pittig is om op te vangen. Maar uiteraard besef ik me terdege dat wij zeker niet de enigen zijn die hier de gevolgen van ondervinden. De toekomst is onzeker voor iedereen.

Inmiddels is hier de eerste dag van de lockdown ingegaan. We mogen enkel nog het huis uit om boodschappen te doen, naar een apotheek te gaan, of om naar een ziekenhuis te verplaatsen. Alleen de noodzakelijke beroepsgroepen werken nog. Boven ons huis cirkelen helikopters om in de gaten te houden wat er op straat gebeurt. Langs de stranden rijden politieauto's die de enkeling die nog buiten is, gebiedt naar huis te gaan. En in de supermarkt wordt gevochten om een appel en een ei.

Maar om stipt 19:00 staat heel Spanje buiten. Op een balkon, terras of in de tuin. Om te klappen. Een daverend applaus voor alle mensen die nu aan het front staan in de strijd tegen het coronavirus. 

Laten we hopen dat deze coronagekte snel voorbij is en dat de wereld weer normaal wordt. 🙏

Meer van mij lezen? Op Instagram ben ik te vinden als @magic_twinmom