Snap
  • Mama
  • peuter
  • moederschap
  • peuterpuberteit
  • Driftbui
  • Behulpzaamheid

Lieve mensen, ik vraag me soms af, als jullie dan toch staren, waarom niet een glimlach, een blik van verstandhouding of een helpende hand?

Omgaan met driftbuien in de peuterpuberteit

Zo lief en onschuldig als hij hier kijkt, zo driftig & out of control gedraagt Zayn zich regelmatig, ja ook in de winkel hoor

Dat er behoorlijk wat temperamentvol in dit kleine lieve apekoppie zit, wist ik al meteen vanaf de geboorte, maar de driftbuien die meneertje nu heeft zijn van een nieuw level, en soms echt heel lastig mee om te gaan, vooral die in het openbaar.

Ik zie ze kijken, nee staren, staren met een oordeel, vol afkeur, naar mij, naar m'n kind,

Hoe hij niet luisterend telkens wegloopt, Hoe hij zich zwaar maakt en op de grond laat vallen, slaand en schoppend op de grond gaat liggen in de winkel of op straat,

Hoe hij begint te huilen en krijsen. Het was deze keer zelfs zo erg dat hij zich in de supermarkt zó verzette tegen het in de buggy zitten dat hij zichzelf klem zette met hoofd en rug op het zitgedeelte achter de beugel. Spartelen, blinde paniek, omdat hij vastzat met z'n hoofd en ik hem er op deze manier niet meer (veilig) uitkreeg.

Mensen bleven maar staren... alsof we gek zijn. Ze hebben geen idee hoe irritant dat overkomt. Hebben ze zelf geen kinderen of is t te lang geleden voor ze?

Gelukkig één persoon die een helpende hand uitreikt. Één persoon die de situatie begrijpt en die te hulp schiet, zonder te gniffelen, te staren, te oordelen.

Dankjewel🤍

Deze mama gaat even bijkomen van het voorval.

#motherhood #kids #parenting #driftbuien #moederschap #huilbaby #peuterpuberteit #staren #helpen #mensen #support #postnataledepressie #whereisthelove #liefde #overprikkeling #burnout