Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

lieve mede mama's een blog voor jullie

Een blog over alle mama's en voor alle mama's! Iedere mama is anders en toch ook hetzelfde!

Mama's!

We zijn het allemaal... elke mama heeft het mooiste kind ter wereld en elk kind heeft ook de beste mama van de wereld!

Nu denk je waarschijnlijk owjee dit word een zoetsappige blog waar tijdens het lezen het glazuur van mijn tanden afspringt?! Nou nee....

Het valt mij op dat mama's onder elkaar de grootste bemoeizuchtige trutten kunnen zijn, en op andere momenten zijn mama's onder elkaar vriendinnen!

Zo krom kan het zijn als je een mama bent onder de mama's! 

Onder de mama's zijn kliekjes... ( nu ga ik het niet over borst/fles voeding hebben maar he dat is wel een goed voorbeeld van een "kliekje").. niemand doet het precies hetzelfde!

Mama's blijven nog altijd vrouwen en tja eerlijk is eerlijk vrouwen zijn expert in bitchyniss/roddelen/trashtalk/mijn wil is wet! 

Mama's zijn ook expert in liefdevol zijn/respect naar elkaar/girlpower! 

Tja mama's zijn ook hormoonmonsters!! Ja ook zeker ik! Ik kan van het ene moment op het andere moment van een lieve prinses veranderen in een heks ;-).... 

De beste vergelijking van mama's is toch wel mama's zijn net leeuwinnen... kom je aan hun welp dan valt ze je persoonlijk aan... maar kom je aan alle welpen dan jagen ze je op in een troep! 

Kortom elke moeder wilt het beste voor haar kind! En onderling zijn er meningsverschillen over wat nou echt het beste is voor je kind... maar als het om kinderen gaat dan gaat het alle moeders aan!

De verschillen moeten er zijn dat is juist goed! En daarom is het ook goed dat er zoveel verschillende moeders zijn!

Soms denk je jeetje doe ik het allemaal wel goed? En weetje die twijfel heeft elke mama! Ja ook de kijk mij eens ik ben perfect mama op facebook/instagram! Elke mama heeft twijfels over haar kind!

Volg je mama hart en vertrouw op je kind! 

Ieder kind ontwikkeld zich in zijn/haar eigen tempo en zo doen mama's dat ook.

Samen staan alle mama's sterk! Als je ziet dat een andere mama het moeilijk heeft laat haar dan weten dat je er voor haar bent, ookal voeden jullie je kinderen totaal anders op elke mama ervaart toch twijfels/moeilijke punten in het opvoedingsproces.  Je hoeft haar geen adviezen te geven...dat werkt vaak averechts {hormoonmonster} maar gewoon he meid als je ooit wilt praten of je wilt je hart luchten ik zal naar je luisteren! En belangrijk hou het dan privé als die mama iets met je deelt want dat ze dat doet is al moeilijk zat ;-) 

Aan alle mama's jullie doen het super! En als je twijfelt kijk dan eens naar dat geweldig mooie kind(eren) dat je hebt! 

Xxx

7 jaar geleden

Wow mooi geschreven hoor, ik blog graag op mamaplaats juist omdat ik niet het idee heb dat je veroordeeld word maar gesteund

7 jaar geleden

En daarom houd ik dus ook van mamaplaats :) Live and let live, mooi geschreven!

Mooi geschreven. Elke mama en elk kind is anders en gaat anders met situaties en opvoeding om. Respecteer elkaar de wereld zou zoveel mooier kunnen zijn als we allemaal eens wat liever voor elkaar zijn. En er worden zeker ook heel veel lieve en steunde woorden geschreven. Maar vooral op social media is iets zo makkelijk gezegd omdat je degene toch niet kent en de emotie niet ziet, maar kan zo hard aankomen en pijn doen. Daar wordt niet altijd over nagedacht.