Snap
  • Mama

Lieve kleine 'vondeling'

Lieve kleine 'vondeling'.. Deze woorden zijn voor jou. Ik hoop dat je ze ooit mag lezen.

Vorige week las ik het bericht dat er weer een nieuwe vondeling was. Dat ging over jou. Jij lief klein mensje. 

Jou mama heeft de keuze gemaakt jou een leven te geven bij een pleeggezin. Ik hoop zo dat ze daar goed aan heeft gedaan. Ik moet eerlijk toegeven, hoe verdrietig het ook is, dat ik respect heb voor het maken van deze keuze. Zij gunt jou een mooi leven, wat zij jou blijkbaar niet kan geven. Ik zou deze keuze persoonlijk nooit kunnen maken. Mijn moederhart huilde ook toen ik het bericht las. Maar ik hoop zo dat dit het beste is voor jou en je mama. Het zal niet  voor niks zijn dat ze jou heeft afgestaan.  Wat de reden ook mag zijn, het is vreselijk, voor jou en voor haar.

Lieve kleine vondeling, 

Weet dat het niet aan jou ligt, dat jij er niks aan kan doen dat jou mama niet voor jou kan zorgen. Wees haar dankbaar dat ze jou wel een mooi leven gunt, het had ook anders kunnen zijn. Wees niet boos, het heeft haar waarschijnlijk meer verdriet gedaan dat je denkt. Sterker nog, ik denk dat haar hart gebroken is, maar dat ze echt niet anders kon. Misschien zal je haar ooit ontmoeten als de tijd daar is, en jij daar aan toe bent. Zo niet, voel je niet schuldig, het is je goed recht om geen contact met haar te op te zoeken. Maar vergeet niet dat ze ondanks alles, toch het beste met je voor heeft gehad, ze heeft je toch die 9 maanden gedragen, en op de wereld gezet. 

Ik hoop met heel mijn hart dat je goed terecht bent gekomen, dat je geniet van elke dag, niks te kort bent gekomen en een heel mooi leven mag hebben. Want dat verdien je! Dikke kus voor jou lief klein mensje! <3

7 jaar geleden

Ik ben zo blij dat de beschermde wieg bestaat. Dit is nu al het 2de kindje in niet al te lange tijd dat op deze manier gered is. Wat ik ook bijzonder vindt is dat dit kindje wel zijn of haar moeder kan achter halen met de leeftijd van 16 jaar. Ik hoop dat er meer plekken komen waar moeders hun kindje veilig op deze manier ter wereld kunnen brengen en dat we vaker horen dat er een kindje hier te vondeling gelegd is in plaats van dat er een kindje buiten gevonden is met alle gevolgen van dien. Ik zou het ook niet kunnen hoor. Gelukkig maar want dat betekent dat ik en ik neem aan ook jij, wel goed voor ons kindje kunnen zorgen.