Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • lichaam
  • striae
  • lichaamtijdensdezwangerschap
  • vochtvasthouden

Lichaam accepteren tijdens en na de zwangerschap.

De eerste weken van mijn zwangerschap zijn mijn borsten ontzettend hard gegroeid en je raad het al, de striae kwam ook al vrij snel om de hoek kijken. Heel eerlijk ik vond het verschrikkelijk. Al snel kwam ik terecht bij olie die striae strepen zou verminderen, dit leek me super en begon te smeren. En inderdaad de striae kleur werd minder heftig en was dus ook minder zichtbaar.

Ik was in augustus uitgerekend en aan het einde van mijn zwangerschap was het bloedheet wat tot gevolgd had dat er heel veel vocht ophoopte in mijn lichaam. Heel eerlijk had ik hier voor mezelf heel veel moeite mee. Ook volgde er striae op mijn benen en billen, echter bleef mijn buik “onbeschadigd”. 

Na de bevalling realiseerde ik me pas dat ik me gigantisch aanstelde, ik was maar 13 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap en had een gezond kindje op de wereld gezet! Mijn eigen broeken kon ik na een week alweer aan en het vocht was zo goed als weg. De striae is wit weggetrokken en eigenlijk ben ik er nu alleen maar trots op! De littekens die ik heb zullen mij altijd herinneren aan de tijd dat ons dochtertje in mijn buik groeide en gezond ter wereld kwam! 

Met deze post wil ik absoluut niet zeggen dat striae of meer aankomen tijdens de zwangerschap een ding is om je voor te schamen, absoluut niet! Een week na de bevalling je oude broeken weer aankunnen is ook niet echt normaal! Ik wil alleen vertellen hoe ik dit heb ervaren en ik misschien andere moeders ermee kan helpen.