Snap
  • Mama
  • moederschap
  • geloof
  • Moderngezin
  • lhbt

LHBT+ en het Geloof

Voor ons was uit de kast komen heel makkelijk maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. We hebben een lijst verzameld voor LHBT+ mensen en het geloof.

Regelmatig krijgen wij van mensen een persoonlijk bericht dat ze moeite hebben om uit de kast te komen vanwege een bepaalde geloofsovertuiging in de familie. Hieronder hebben we een aantal websites, podcasts en Instagram kanalen op een rijtje gezet waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

De tips hebben wij van onze volgers gekregen. Vul de lijst vooral aan. Ook als je een forum/ website kent voor een ander geloof zoals bijv. het Islamistische geloof want deze staat nog niet in deze lijst en is wel behoefte aan.

Websites

Stichting Outway

De droom van Outway is het bereiken van volledige acceptatie van homoseksualiteit en transgenderisme in de maatschappij. Om die droom waar te maken bieden zij jongeren hulp aan op het gebied van homoseksualiteit en genderidentiteit. Door middel van advies, informatie en ondersteuning helpen zij LHBT+ jongeren niet alleen met zelfacceptatie, maar ook met de acceptatie door mensen uit hun omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan familie, vrienden, klasgenoten, medestudenten, collega’s of teamgenoten.

Christ en Queer

ChristenQueer biedt mensen die tot de LHBTI-doelgroep behoren en die zich aangesproken voelen door de Bijbel, een veilige plek waar ontmoeting centraal staat. Daarnaast levert ChristenQueer een bijdrage aan het gesprek over homoseksualiteit en christen-zijn in kerk en samenleving. ChristenQueer wil inclusiviteit bevorderen en christelijke gemeenten en gemeenschappen helpen een visie te ontwikkelen die bijdraagt aan een veilig klimaat voor alle LHBTI-ers.

Stichting verscheurd

Het doel van deze stichting is om ruimte te creëren voor een open gesprek over homoseksualiteit en geloven. Stichting Verscheurd wil christenen aanmoedigen en helpen het gesprek over homoseksualiteit en geloven aan te gaan. Op een wijze die respectvol is naar elke overtuiging, liefdevol naar hen die het betreft, die samenbrengt en niet polariseert en zonder vooroordelen en cliché’s.

Hoe?

Dat doen ze online door deze website, het geven van seminars en het spreken op besloten gespreksavonden door heel Nederland.

Stichting hart voor homo’s

Het initiatief voor deze website is genomen door een groep mensen (homo en hetero) die vinden dat er meer ruimte moet komen voor homoseksuele jongeren binnen orthodox-christelijke gemeenschappen.

Ze willen informatie geven en steun bieden aan jongeren die zoeken naar een manier om met hun homoseksualiteit om te gaan. Daarbij gaat het om vragen als: ‘Wie ben ik?’, ‘Hoe kan ik mezelf zijn?’, ‘Wie is God voor mij?’, ‘Wat mag ik verwachten van de (kerkelijke) gemeente?’ Ook vragen over het al dan niet aangaan van een (seksuele) relatie of een vriendschap kunnen aan de orde komen.

Wijdekerk

De wijdekerk heeft een plattegrond met kerken waarop elke kerk kan aangeven hoe ze in het 'onderwerp' lhbt staan. Daar kan je dus 'veilige' kerken vinden om samen naartoe te gaan.

https://www.wijdekerk.nl/tafeltijd

Tafeltje is een soort activiteit die veel kerken organiseren: samen eten en daarna gesprekken voeren over lhbt en geloof.

Je kunt ze ook vinden op Instagram. 

Podcast

Podcast ‘twee vrouwen op één kussen’

Laurie van Dam gelooft in God én valt op vrouwen. Een combinatie die soms niet past in haar hoofd. Daarom is ze op zoek gegaan naar hoe andere christelijke vrouwen dit beleven. Ze maakte hierover de podcast ‘Twee vrouwen op één kussen’. In Brandstof vertelt ze over haar zoektocht naar het accepteren van haar gevoelens.

Podcast - Chris en Sieds zijn het

Chris en Sieds zijn het! is een twee wekelijkse podcast over LHBTQ+ en geloven en alles wat daar ook maar iets mee te maken heeft. Elke aflevering heeft een thema waar Chris Schep en Sieds Medemblik uit hun eigen ervaring en beleving over vertellen. Aan het begin van de aflevering babbelen Chris en Sieds bij en na het hoofdthema helpen ze een luisteraar in de vragenrubriek het ‘Roze Kruis’ eerste hulp bij LHBTQ+ en geloven.

Instagram

@Chris_en_aliek

Christelijk queer koppel