Terug
Blog header image

leven met een verslaafde man

Nu terug kijkend op alle gebeurtenissen, is het allemaal mijn eigenschuld. Ik heb niet op tijd ingegrepen !

Het begon allemaal vijf jaar geleden...

Na een lange tijd bij mijn schoonouders te hebben gewoond, konden we eindelijk een huisje kopen. Het was ook hoog tijd want de ruzies met schoonma kon ik echt niet meer handelen.

een jaar ging alles goed, we hadden twee dure auto's voor de deur, allebei een goeie baan, en ons kleine meisje wat ondertussen 2 jaar was. Het leven lachte ons toe, maar tegenwoordig is alles een grote wolk met de kinderen als een zonnen straaltje wat als enige nog in mijn leven schijnt.

Ik merkte op dat hij steeds vaker in de badkamer stond, met de iphone in zijn handen en de oortjes in zijn oren voor de spiegel stond te rappen/dansen, geen idee wat hij daar deed. De deur ging op slot en al snel dacht ik dat hij vreemd ging of met andere vrouwen praatte.

Op een dag besloot ik op de zoldertrap te gaan staan en door het raam boven de badkamer deur eens te kijken wat hij daar nou aan het uitvreten was. Ik kon via de spiegel zijn spiegelbeeld zien, heerlijk dacht ik, dit is het moment van de waarheid. Er was al zeker een half uur voorbij en hij was gewoon aan het playbacken en aan het doen.

Toen pakte hij zijn sigaretten en haalde alle sigaretten eruit en toverde een pony pack pakje naar voren. Cocaine dus..

Hij legde het neer op de wasbak en maakte een soort van lijn. Ik stond perplex ik kon het niet geloven. Ik weet alleen nog dat ik nee schreeuwde, een vuist maakte en deze door het glazen raam heen sloeg.

Dit was het begin van een bloederige oorlog die nu vijf jaar later nog altijd voortleeft. Met een bebloede hand zat ik daar in de gang, alsof ik verdoofd was met morfine en niets meer kon. Ik was gebroken van wat mijn ogen net hadden gezien, mijn hart in honderd stukjes. Ik ben vervolgens in bed gaan liggen, ik weet dat ik een uur later wakker werd en alles onder het bloed zat. Man lief kwam met een handdoek aanlopen en verzekerde mij dat het de eerste keer was en het niet meer zou gebeuren.

Ik heb die dag in een waas geleefd, en mezelf vermand de volgende dag omwille van mijn dochter. Het litteken zit er nog steeds en nu ik er zo naar kijk besef ik dat dit alles mijn eigen schuld is. Ik ben niet sterk genoeg geweest en ik heb mijn grenzen niet op tijd aangegeven en ze telkens maar weer verlegd, in de hoop dat hij ooit weer die man zou worden waar ik verliefd op was geworden.

Nu zit ik hier achter mijn bureautje op het werk, met barstende hoofdpijn al 7 dagen, geen fut meer voor het leven, te bedenken wat ik nu na vijf jaar kan doen om mijn eigen leven weer terug te winnen.

Anoniem
7 jaar geleden

Wat een vreselijke ontdekking, ik kan me voorstellen dat je "in frustratie" leeft, maar wat ik niet goed begrijp, waarom laat je dit dan al 5 jaar gebeuren en waarom heb je zelfs nog 2 kinderen meer gekregen bij deze man??? Veel sterkte.......

mamavanquentin
7 jaar geleden

Heftig..

SusanneB91
7 jaar geleden

Herkenbaar.. Mijn man heeft zijn verslaving gelukkig 'overwonnen' - tussen haakjes omdat het altijd een gevecht blijft. Toen wij anderhalf jaar samen waren, kwam ik er achter dat hij 24/7 gebruikte. Ik heb altijd gevoelt dat er iets niet klopte en toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Tijdelijk ben ik bij hem weg gegaan met het verzoek of hij zijn leven wilde beteren, zo niet zou ik weg blijven.. Dit deed hem inzien dat hij het zo niet verder kon. Samen hebben we een datum afgesproken waarop hij zou stoppen en daar heeft hij zich aan gehouden. Hoe we hier doorheen zijn gekomen? Boosheid uiten naar elkaar maar wel in gesprek blijven, compromissen sluiten, luisteren en vergeven. Dit ging echt wel gepaard met wat heuse scheldpartijen en wat nachtjes logeren, maar nu zijn we gelukkiger dan ooit. Het heeft ons sterker gemaakt. Mijn advies: blijf bij jezelf, hoe moeilijk dat ook is. Ook jouw gelijk is belangrijk, voor zowel jezelf als je kids!

SusanneB91
7 jaar geleden

Gelijk = geluk

Ezra
7 jaar geleden

Het leven met een verslaafde man is heel zwaar. Mensen zeggen vaak: waarom heb je dit laten gebeuren? Waarom laat je het toe? Waarom ga je niet bij hem weg? De man met de verslaving is wel de man waar je van gehouden hebt of nog van houdt. Ondanks de frustraties en het verdriet. Zo ervaar ik dat met mijn man. Heel veel sterkte meid. Liefs

Anoniem
7 jaar geleden

Mijne was niet verslaafd, maar deed t soms. Ik betrapte hem doordat ik zo'n pakje in zn portomonnee vond. Net mama en daar sta je dan idd. Al die jaren voor gelogen. Ik heb echter direct korte metten gemaakt. Bankpassen werden bij me ingeleverd. Wat hij pinde, moest hij verklaren (waar het aan op gegaan was). En dat ik na ging denken over onze toekomst samen. Ik heb hem na n paar dagen voor de keuze gesteld; eruit en zo'n triest leven behouden of stoppen en alles behouden. Hij koos voor het laatste. Ik heb hem op een gegeven moment verrast met een drugstest. Heb hem altijd gezegd dat als ik hem nog een keer betrap, ik zeker weg ben met de kinderen. Op dit moment gaat het heel goed, hij gaat ook bijna niet meer weg (beide niet, omdat we de kindjes liever niet teveel weg doen). In jouw geval, kies voor jou en je kindje. Of stel een ultimatum. Je vriend/man heeft daar op latere termijn ook meer aan. Heel veel sterkte!

Anoniem
7 jaar geleden

Ik kan je een tip geven: ga weg!!! Heb in hetzelfde schuitje gezeten (gelukkig had ik nog geen kids). En het voelde zo als een opluchting! Hij gaat nooit stoppen voor jou of je kind! Vaak moet er eerst iets heel ergs gebeuren voordat ze het licht gaan zien! Het zijn echt pure egoïstische verslaafden, daar kun je echt niet tegen vechten en ga jezelf aan onderdoor! Het klinkt allemaal makkelijk maar ik weet wat je doormaakt! Mijn ex ging na mijn vertrek door een nog dieper dal en ontmoette na een jaar een ander. Toch ben ik nog steeds heel blij dat ik nu niet meer bij hem ben. En achteraf gezegd: was ik maar jaren eerder bij hem weggegaan!

Annemiek2
7 jaar geleden

Wat ik nu ga zeggen kan heel hard bij je binnen komen maar ik denk dat dit het beste is. Vraag om hulp, en kies voor je kinderen. Zoek een afkickkliniek in je buurt en vraag daar wat jij het beste kan doen en zorg dat je 1000% (ja duizend) achter je keuze staat. Als je hem de deur uit schopt vervang dan alle sloten. Stuur je hem naar de kliniek zeg hem dan dat hij niet eerder terug mag komen voor hij clean is en zorg dat je contact houd met de kliniek en wanneer het weer kan met hem. Pak hem wel al zijn sleutels af zodat hij niet zomaar thuis kan komen. Kijk of je grenzen kan stellen aan bezoek met je kinderen. Bedenk wel dat goed voorbeeld op den duur doet volgen. Het klinkt keihard maar hij is al minstens 5 jaar bezig. Je oudste is 7 wat krijgt die mee? Vertel je kinderen dat papa ziek is en het best wel een poos duurt voor hij weer beter is. Verslaving is ook een ziekte en een hele moeilijke en onbegrepen ziekte. Dit is teminste wat ik zou doen. Als hij weer clean is en terug kan komen zou ik zelfs verhuizen als het nodig is, desnoods 100km verderop. Ik weet en als ik het lees besef ik dat het heel hard binnenkomt. Op dit probleem kun je niet meer met alle liefde reageren. Ondanks alles wil ik je heel erg veel sterkte wensen met dit enorme dilemma en je een hele dikke knuffel geven. Sorry als deze reactie je heel erg raakt.

Anoniem
7 jaar geleden

Sorry ik vind deze reactie erg ongepast. Ik leef zelf ook met een verslaafde man, en het valt me op hoe er naar dit probleem gekeken word. Hoe mensen er mee om gaan. En hoe je er als partner van zo alleen voor kan staan. Mensen kunnen en/of willen het niet begrijpen. Vinden het zwak en slap. Ik ben zwanger van ons tweede kindje en ga door een hele zware tijd heen. Maar wel met de liefde van mijn leven. En met een kei van een papa, ik had me niets anders kunnen wensen hoe deze tijd ook zal eindigen. Verslaving is een ziekte, een vlucht in een onderlichtend probleem. Daar mag je niet over oordelen

rebo1982
7 jaar geleden

Pfff heftig zeg! Ik ben heel benieuwd welke keuzes en stappen je gemaakt/genomen hebt! Ik hoop dat jij en je kinderen veilig zijn, want dat is wel het allerbelangrijkste! Sterkte met alles wat is geweest en verwerkt moet worden en met alles wat nog komt!

rebo1982
7 jaar geleden

Pfff heftig zeg! Ik ben heel benieuwd welke keuzes en stappen je gemaakt/genomen hebt! Ik hoop dat jij en je kinderen veilig zijn, want dat is wel het allerbelangrijkste! Sterkte met alles wat is geweest en verwerkt moet worden en met alles wat nog komt!

Anoniem
7 jaar geleden

Heftig! Ik heb een soortgelijke ervaring met mijn man, al hadden we toen nog geen kinderen. Wij zijn eruit gekomen en ik weet zeker dat hij het niet meer doet, maar ik weet wat voor druk dit op je relatie legt... Sterkte!

Priscilla29
7 jaar geleden

Ik vind het heel erg dat je dit moet meemaken of eigenlijk jullie.. en ik snap dat je bij de vader van je kinderen, jou grote liefde wilt blijven.. dat zal hoe dan ook altijd de moeilijkste keuze blijven om daar een punt achter te zetten denk ik, en ik heb het ook van dichtbij meegemaakt bij mijn ex schoonvader, en als je zag hoe zijn zoon van 6, dochter 8, mijn ex en zijn vrouw daar onder hebben geleden of eigelijk nu nog lijden dan breekt dat me echt. Altijd vol stress onrust. Begrijp me niet verkeerd ik val je als moeder niet af en alle respect voor hoe je het volhoudt en dat je het überhaupt kan maar wat ik zo zonde vindt van jou keuze is dat je het verkeerde voorbeeld geeft aan jou kinderen door te blijven bij iemand die verslaafd is.. iets wat je je kinderen altijd zou afraden en hopen dat gelukkig worden, inplaats van hoe jij je voelt en moet meemaken. Ik hoop dat je ooit de goede keuze maakt voor je kids en jezelf. Maar nogmaals respect, echt waar! :) ik zou het niet kunnen. Veel sterkte...

Anoniem
7 jaar geleden

Ik ben alleenstaande moeder geworden door de verslaving van de vader van mijn dochter van 7 maanden. ik weet hoe moeilijk dit is. Ik heb 7 maanden geleden gekozen voor mijn dochter. Ik had al een heel verhaal getypt over mijn situatie, maar ik kan je alleen zeggen dat ik vind dat je als moeder de keuzes moet maken voor je kinderen en jezelf. De stress en wantrouwen nekt je. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn keus. Mijn dochter gaat voor álles, en zou haar nooit willen blootstellen aan alles wat bij verslaving komt kijken. Daarmee bedoel ik meer dan alleen de middelen; de stress, verdriet, wantrouwen, leugens, ruzies en allerlei situaties die je je wel kan bedenken. Kies voor je kinderen en jezelf, je man heeft jaren geleden al een keuze gemaakt en naar mijn idee zat tijd gehad om voor jullie te kiezen. Sorry als dit hard overkomt.

MAMAONDEMAND
7 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat het vanuit de zijlaan erg makkelijk is om met oplossingen te komen, Als dit iemand anders overkwam zou ik ook zeggen, halloo waar ben je mee bezig, word wakker en schop hem het huis uit. Zo makkelijk is dat alleen in de werkelijkheid niet. Je zit met een koophuis/ rekeningen/ voogdij van de kinderen/ werkgever die totaal geen begrip zou tonen en mij direct zou ontslaan, en geloof me niet elke man is het zelfde en zou accepteren dat zijn vrouw bij hem weggaat. Die van mij al helemaal niet ! Ik heb afkickklinieken geprobeerd al 2 maal alleen daar is het juist erger geworden ! Ik ben al wel stappen aan het nemen, dit hou ik al vijf jaar vol een paar dagen erbij kunnen geen kwaad. Ik ga geen overhaaste beslissingen maken, ik heb mijn kinderen waar ik aan moet denken, en gelukkig krijgen die er nu niets van mee, ik wil niet dat ik ze van het ene huis naar het andere huis moet slepen omdat papa zo nodig moet gebruiken. En ik zorg er wel voor dat hij niet bij ons geld kan, pinpassen en al beheer ik al compleet ! Het komt wel goed ! althans dat hoop ik en ik ga er alles aan doen om het op te lossen ! en nee jullie reacties komen niet hard aan, want van binnen denk ik precies hetzelfde, het uitvoeren is alleen zo moeilijk... Haha ja ik heb een schop onder mijn kont nodig:)

Annemiek2
7 jaar geleden

Je doet al meer dan je beschreven hebt in je blog. Je bent op de goede weg. Het is heel vervelend dat je werkgever totaal geen begrip zou tonen voor de situatie. Een koophuis is altijd moeilijker dan een huurhuis dat staat vast. Ik denk dat het je zo hoog zat dat je het kwijt moest. Ik heb niet zelf meegemaakt hoe het is om iemand te hebben die verslaafd is en ben het ook niet geweest alleen weet ik dat het ergens ver weg is en wel kan komen. Dus zijlaan ja maar..... Het is lastig dat jullie als compleet gezin niet uit de omgeving weg kunnen zodat hij niet meer zo snel naar zijn dealers kan, dat bedoelde ik met 100km verderop gaan wonen. Het is nu beter om voor jullie veiligheid en rust te kiezen als ik zo je beschrijving van je man lees. Je bent al goed bezig en als je zwanger bent is het nog moeilijker om hier mee om te gaan. Jammer dat de afkickkliniek het tegenovergestelde bereikt heeft. Ik hoop dat hij er toch vanaf komt en dat jullie een gezin blijven. Liefs en heel veel sterkte. (maar die schop onder je kont blijft staan ;-) )

linda79
7 jaar geleden

Ik heb hier geen ervaring mee, dus ik ga er ook niets over zeggen. Echter wil ik je wel een hart onder de riem steken dat ik zeer met jullie meeleef. Misschien kun je al wel hulp zoeken voor zover dat nog niet is gedaan. Alhoewel ik denk dat je daar al lang mee bezig bent geweest. Sterkte

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
21 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
20 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
18 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
16 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!