Snap
  • Mama
  • Momlife
  • pubers
  • mamablogger
  • Pubertijd

Leven met een puberbrigade in huis. Vreselijk of hilarisch?

Puberbrigade

Kijk, pubers zijn niet altijd je leukste huisvriend als ze weer overal rommel hebben gemaakt, hun kamer een bende is en hun was weer eens niet in de wasmand zit. Of als mijn juist gesopte keuken onherkenbaar is nadat de puberbrigade er als een wervelwind tekeer is gegaan. En tja ik durf het bijna niet te zeggen maar 'ze stinken'. Het heerlijke baby luchtje is op een dag ineens verdwenen, hoe ik mijn best ook doe. Ze douchen liever niet dan wel en een tandenborstel, zo'n stok in je mond is ook zo'n gedoe elke dag weer. Het ontbreekt de gemiddelde puber gewoon aan tijd én zin hiervoor.

O en mocht je denken dat je alles geregeld hebt qua supermarkt inkopen? Nee, nee ze eten in no-time je hele week voorraad in 1 middag op. Daar nemen ze uitgebreid te tijd voor als ze digitaal het westelijk halfrond 'hallo' zeggen. En daarna klagen ze steen en been dat de koelkast alweer leeg is. En dat de 'koelkastvulster' het wederom weer niet begrepen heeft hoeveel honger ze wel niet hebben elke dag weer. Het grote voordeel hiervan is, dat ik mooi op gewicht blijf.

Maar verder zijn pubers eigenlijk heel erg gezellig om mee samen te wonen. Want pubers zijn doorgaans heel erg grappig. Zijn elke dag weer van alles kwijt zoals sleutels, maar hun stijltang weten ze altijd zo te vinden. Hopelijk lezen ze niet mee, want dan gaan ze weer eindeloos de hele avond digitaal zitten klagen en heb ik geen wifi.

Kortom we puberen er zo nu en dan flink op los. En soms, heel soms doe ik gezellig mee. Dan blijft het in huis voor mij ook leefbaar zullen we maar zeggen. Dan vliegt het dak eraf! Dat is gezond en dat moet! Gewoon zoals het hoort, met volle passie heerlijk puberen.

Opvoeden? Nouw ik doe eigenlijk zo maar wat. Ik probeer dagelijks een balans te vinden tussen opvoeden en het leefbaar houden met pubers in huis. Soort van leven en overleven als het ware. Maar ik merk dat je met een dagelijks vleugje humor een heel eind komt bij pubers. Ze worden dan zelfs ineens behulpzaam in het huishouden als je niet uitkijkt.

Heb jij wel eens iets heel doms gedaan? Nou ik niet. Zo'n spijt van. En met iets doms doen bedoel ik natuurlijk niet iets heel doms, maar gewoon leven als een puber. Heerlijk uit je dak gaan met je vriendinnen bijvoorbeeld. Dat! Ik was altijd keurig op tijd thuis, Ik  dronk geen druppel alcohol, maakte netjes mijn huiswerk, altijd een keurig rapport, nooit gedoe op school. Een supersaaie puber. Dat kan toch vele malen beter? Ja toch?

Ik heb dan ook aan mijn puber diva’s gevraagd zo nu en dan iets heel doms te doen, zolang ze nog onder mijn veilige vleugels zitten. Nu is het wel beter als ik dit niet aan mijn puber diva Luna vraag, want die loopt altijd in 7 sloten tegelijk. Die komt nog eens een keer thuis met een tattoo in d'r nek waar ze achteraf ineens spijt van krijgt. Of leent mijn auto zonder te vragen en belt vanuit Groningen op dat er iets kleins mis is gegaan... Daar moet eerder de handrem op dan dat we een versnelling door trekken.

Maar je vraagt je natuurlijk af waarom ik dit vraag aan mijn puber diva's? Omdat ik altijd als puber binnen de lijntjes ben blijven lopen. Spijt van, ik deed nooit iets geks. Dus laten we samen iets geks doen zo nu en dan. Want dat is leuk, denk ik. Nu doet puber diva Noa haar uiterste best om te verzinnen wat voor geks ze moet gaan doen? Ze heeft immers groen licht van me gekregen nietwaar? Ze kan er niet over op houden al maanden en zit zich rot te verzinnen wat voor doms ze gaat doen. Het is gewoon hilarisch hoe ze hiermee bezig is.

Benieuwd naar al dit geks? Wij nemen je dan ook graag mee op deze te gekke reis door ons leven. Wij zijn vanaf vandaag zo nu en dan hier te lezen. Liefs van ons. IG @pinkdivaday

3 jaar geleden

Wat leuk om te lezen! Wat worden de diva's groot!!!!