Snap

Let's do this... AGAIN!

Poging 674 voor het afvallen, maar ik ben er weer aan begonnen afgelopen maandag. En toch heb ik er dit keer wat meer vertrouwen in..

I know; I said that one before! Maar dit keer ben ik behoorlijk, tja.. Voorbereid!

Maar natuurlijk spelen de volgende factoren een grote rol;
- Het weer, dit helpt me enorm qua eten. Klinkt gek, maar ik vind fruit zoveel beter smaken en ik ben ook weer gek op besjes/aardbeien, dus dat zie ik alleen maar als iets positiefs. Ook kan ik dan meer genieten van een salade of koude schotel.
- De langere dagen, voor wat meer beweging is dat ideaal. Kindjes op bed, manlief kijkt lekker voetbal en ik ga nog even een rondje wandelen/hardlopen. Wel achter bij ons op het bedrijf, want ik ben nog niet outdoor-proof genoeg. Mijn jog-talent is op dit moment niet erg hoog.

Nou denken jullie vast, ehm.. is dat een voorbereiding? Nee hoor! Een deel van mijn vriendinnen zijn ook bezig met een healthy lifestyle. Ze zijn niet stevig oid, maar ze willen gezonder leven. Ik heb daar een vriendinnetje van een berichtje gestuurd en gevraagd of ze me op weg zou kunnen helpen met gezonde gerechten. En zondag kwam er een mooi mailtje binnen, ze had een mooi word-document gemaakt met genoeg gezonde variaties in het avondeten. Je kunt oneindig variëren, maar omdat ik het nooit zo simpel zag, nam ik altijd het zelfde. Daarnaast lust vriendlief geen vis, maar nu ben ik wel van plan om hier wat aan te doen. Ik mag natuurlijk wel vis of salades eten, dan voor de rest in huis maar iets anders. Vaak is het een kwestie van de goede dingen in huis te hebben, het juiste in je vriezer hebben zitten en wat ik zeker ook van plan ben; een schema te maken. Hier ga ik zo meteen eens voor zitten, ook handig voor de boodschappen!

Daarin wil ik weg zetten wat ik elke dag zal eten, alsook wat de rest 's avonds gaat eten. Gaan ze mee eten of maken we voor hun wat anders? Ze zijn nogal viespeuken, dus dat is wel erg jammer. Wie weet door wat laten proeven, dat ze toch mee zullen doen. Anyway, op het schema zal ook komen wanneer ik ga sporten/joggen of iets anders in de vorm van sporten doe.

Ik besloot al langer; Maandag de 18e moet ik er echt eens aan gaan geloven. En ook al riep ik het eerder, ik wil het nog altijd even graag als de eerste keer dat ik hier aan begon. Ik heb totaal geen streefgewicht, maar een WAUW! van mezelf als ik in de spiegel kijk en eindelijk eens tevreden ben met hoe een jurkje, shirtje of broek valt.

Ik ben nu bezig met gezonde gerechten te zoeken via fb pagina's, blogs en tijdschriften. Wat scheelt is dat ik best wel veel lust, niet alleen slechte dingen dan hé! ;)

Het rotte is dat ik de weekenden vreselijk vind.. Het is al snel makkelijk en simpel om iets te halen/makkelijks te maken of noem het maar op. Het zou geen excuus mogen zijn, maar goed.. De weekenden zijn gewoon een ramp. Mijn vriend daarnaast houdt enorm van lekker eten en komt niet overdreven bij. Heeft ook veel beweging op zijn werk, wat ik dan weer niet heb. Dus het zal de komende tijd tanden bijten worden naast hem op de bank. Maar gelukkig begin ik ook steeds beter te worden in de healthy snacks. Ik heb al genoeg gevonden dat ik wél lust en ook nog eens gezond is, dus dat zou best mee kunnen vallen toch. Het gaat sinds maandag al goed. En vriendin lief is bezig met een documentje met healthy breakfast- lunch en snach ideeën. Dus ergens denk ik; ik ga er dit keer voor en geef me helemaal!

Ik zal genoeg updates geven en misschien wel een healthy receptje delen op zijn tijd. Hopelijk kan ik steeds meer posten over het gelukkige verlies dat ik zal ondervinden.

 

6 jaar geleden

Klopt afvallen blijft zeker lastig. Het is wel 70 procent eten en 30 procent sporten. En t zit bij ons vrouwen altijd op de verkeerde plekken. Wel super goed van je! Het gaat je zeker lukken!

6 jaar geleden

Hahah geen probleem, had dit probleem ook eens! ;) Ja gek hé, je wilt zo graag tevreden zijn en er veel aan doen. Maar het afvallen zelf blijft lastig. Hopelijk gaat het de goede kant op!

6 jaar geleden

Sorry voor de vraagtekens daar stonden smileys maar die pakt die niet ;)

6 jaar geleden

Hopen dat het dit keer lukt ???????? Goed bezig! Merk t zelf ook dat t nooit lukt ????