Snap
  • Mama
  • postpartum
  • Loveyourself
  • body
  • noshame
  • Nofilter

Leren houden van je lijf ♡

De sporen na een bevalling

Mijn lijf... 3 maanden na de bevalling van onze dochter.

Het blijft een wonder dat er in mijn buik een baby 9 maanden lang heeft mogen groeien. ♡

Alleen dat heeft zijn sporen achtergelaten. De striae op mijn buik en dijen. Het flubberbuikje wat over de rand van je broeken heen komt. De extra plooi op je rug die ontstaat wanneer je gaat zitten. De extra kilo's en dus algeheel breder zijn. Een extra maatje voor je kin (#onderkin). De wallen onder de ogen. Door de vermoeidheid het ene oog duidelijk kleiner als het ander. Het haaruitval en de open plek die daarbij ontstaat bij mijn voorhoofd.

Dat nieuwe lichaam waar ik nog van moet leren houden. Maar waar ik des te trotser op ben. Want daar is een wonder ontstaan en heeft ons onze prachtige dochter gebracht.

En ja... ik heb lang getwijfeld of ik deze foto zou plaatsen. Want mooi vind ik het niet en er van houden moet ik nog leren, maar het is prachtig door wat het kan. De striae zijn een eerbetoon aan het wonder van onze dochter. ♡

Ik hoop dat het een taboe doorbreekt. Dat alleen een perfect summer-body online zou mogen staan. Want geen een vrouw zou haar lichaam moeten haten. Iedere vrouw moet van zichzelf leren houden zoals ze is, want je bent perfect als jezelf! ♡ 

2 jaar geleden

Hier nog zo een moeder! Je bent echt niet alleen. Super dapper dat je de foto durft te delen! Ik durfde het nog niet.. en ik vind je wel mooi zo! Niets mis mee!